شناسهٔ خبر: 15086903 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

هوای تهران برای گروه های حساس ناسالم است

تهران- ایرنا- معاون نظارت و پایش محیط زیست استان تهران گفت: کیفیت هوای پایتخت با شاخص 121 برای دومین روز متوالی در شرایط ناسالم برای گروه های حساس قرار دارد.

صاحب‌خبر -

محمد رستگاری روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود : کیفیت هوای شهر تهران در شبانه روز گذشته منتهی به ساعت هشت صبح امروز، با شاخص 121 برای گروه های حساس ناسالم است.
وی اظهار کرد: میزان غلظت آلاینده ذرات معلق با قطر کمتر از 2.5 میکرون با 2 عدد کاهش نسبت به روز گذشته درهمین ساعت بر روی عدد 121 قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه میانگین میزان غلظت آلاینده منواکسید کربن در همین مدت از 31 به 32 افزایش یافته افزود: میزان ذرات معلق با قطر کمتر از 10 میکرون نیز طی این مدت از 111 به 80 کاهش یافته است.
رستگاری در خصوص کاهش 30 عددی میانگین غلظت آلاینده ذرات معلق کمتر از 10 میکرون نسبت به روز گذشته گفت: سنگینی این ذرات(PM10) نسبت به ذرات آلاینده کمتر از 2.5 میکرون موجب نشست آن بر روی زمین و کاهش محسوس غلظت این آلاینده در مقایسه با ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون می شود.
وی افزود: ایستگاه های شادآباد، پارک شکوفه و تربیت مدرس در مناطق 18، 14 و 6 به ترتیب با شاخص عددی 148، 134 و 121 آلوده ترین مناطق شهر تهران در 24 ساعت گذشته بودند.
رستگاری گفت: ایستگاه های دانشگاه شهیدبهشتی(منطقه 1)، فرمانداری شهرری(منطقه 20) و شهرداری منطقه 21 نیز به ترتیب با شاخص عددی 81، 86 و 88 سالم ترین نقاط جوی شهر تهران در این مدت بودند.
معاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست استان تهران به افراد مبتلا به بیماری های قلبی و ریوی، سالمندان و کودکان توصیه کرد از فعالیت های طولانی مدت و ورزش در فضای باز خودداری کنند.
شاخص کیفیت هوا، Air Quality Index) AQI) شاخصی برای تعیین روزانه کیفیت هوا و میزان ارتباط آن با سطوح سلامتی افراد است.
بر این اساس معیار سطح اهمیت بهداشتی شاخص کیفیت هوا (AQI) به ترتیب از صفر تا 50 در شرایط پاک (سبز)، 51 تا 100 سالم ( زرد )(حدمجاز استاندارد سلامت)، 101 تا 150 ناسالم برای گروه حساس(نارنجی)، 151 تا 200 ناسالم (قرمز)، 201 تا 300 بسیار ناسالم (بنفش) و 301 تا 500 در شرایط خطرناک (ارغوانی) تعیین شده است.
تهرام/1699// 1625