به گزارش قدس آنلاین از تبریز، محمد محمدپور اظهار داشت: این جشنواره با هدف تبیین نقش و جایگاه هنر و هنرمندان در معرفی فاجعه زیست محیطی دریاچه ارومیه در صورت خشک شدن، نقش و جایگاه فرهنگ و هنر در ارایه راهکارهای مناسب برای احیاء دریاچه ارومیه، اثرگذاری آثار هنرمندان در امید بخشی به توانمندی های ملی و نگرشها و پیگیریهای مسئولانه برگزار میشود.
وی موضوعات جشنواره را شامل رویکرد انتقادی نسبت به وضعیت کنونی دریاچه ارومیه، ارایه راهکارهای فرهنگی و هنری برای احیای طبیعت و پتانسیل های گردشگری و تفریحی و درمانی دریاچه ارومیه، نمایش تغییر سیمای جغرافیایی در دو مقطع زمانی قبل و بعد بحران خشکسالی دریاچه ارومیه، نقش مردم در پیشگیری و مواجهه با بحران دریاچه ارومیه و تاثیرات فرهنگی و اجتماعی بحران بر حیات ساکنان حاشیه دریاچه ارومیه برشمرد.
محمدپور گفت: جشنواره یاد شده در سه بخش رقابتی شامل فیلم، عکس، نمایش، شعر، کاریکاتور، خوشنویسی، نقاشی، فیلمنامه نویسی، نمایشنامه نویسی، پوستر و تصویرسازی، بخش حمایتی شامل حمایت از تولید دو عنوان موسیقی(عاشقی و آذربایجانی) و بخش جنبی شامل: نمایش تولیدات آثار جشنواره در تعدادی از شهرستانها و روستاهای همجوار دریاچه ارومیه برگزار میشود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، آخرین مهلت ارسال آثار به این جشنواره را پایان آبانماه سال جاری و زمان نمایش آثار ارائه شده را دهه سوم آذر ماه اعلام کرد و گفت: علاقمندان میتوانند آثار خود را در بخش عکس و فیلم و فیلمنامه به دبیرخانه جشنواره واقع بلوار استاد شهریار،اول سربالایی ولیعصر(عج)،مجتمع فرهنگی و سینمایی 22 بهمن و در بخش شعر، خوشنویسی، نقاشی و موسیقی به آدرس تبریز،بلوار 29 بهمن، مجتمع فرهنگی و هنری تبریز، در بخش کاریکاتور به آدرس تبریز ، خیابان جمهوری ،باغ فجر ،خانه هنر تبریز و در بخش نمایش و نمایشنامه نویسی به آدرس تبریز، میدان دانشسرا، روبهروی فرماندهی انتظامی استان ،تئاتر شهر تبریز ارسال کنند.
براساس این گزارش در بخش عکاسی هر عکاس میتواند 10 قطعه تک عکس و تا 7 عکس به صورت مجموعه در موضوعات جشنواره ارسال کند.
در بخش فیلم، علاقهمندان میتوانند آثار خود را در قالب داستانی، مستند، نماهنگ و پویانمایی به صورت MPEG٤-H264یا MO7 تا سقف 2 دقیقه ارائه کنند.
در بخش شعر آثار در دو بخش ترکی و فارسی پذیرفته میشود.
در بخش نقاشی، هر هنرمند می تواند سه اثر تولیدی با تکنیک آزاد ارائه کند.
در بخش کاریکاتور هر هنرمند می تواند 5 اثر با تکنیک آزاد ارائه کند.
در بخش نمایش هر کارگردان می تواند یک اثر به دبیر خانه جشنواره ارسال کند.
در بخش فیلمنامه نویسی، تایم تقریبی آثار ارسالی باید حداکثر 15 دقیقه باشد و هر هنرمند می تواند 3 اثر به دبیر خانه جشنواره ارسال نماید.
در بخش نمایشنامهنویسی نمایشنامههای که به جشنواره ارسال میگردد نباید از آن نمایشی ساخته شده و یا در جایی چاپ شده باشد و هر هنرمند میتواند 3 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال کند.
در بخش پوستر، هر هنرمند می تواند 3 اثر به دبیر خانه جشنواره ارسال کند و آثار باید در اندازه 70*50 باشد.
در بخش تصویرسازی (تک تصویر و کمیک استریپ) هر هنرمند میتواند حداکثر 3 اثر ارائه کند.
دومین جشنواره فرهنگی و هنری با موضوع احیای دریاچه ارومیه توسط کانون فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان و با همکاری دفتر منطقه ای ستاد احیای دریاچه ارومیه، انجمنهای فرهنگی، هنری و ادبی استان و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی برگزار میشود.