گروه راه و شهرسازي
وزير راهوشهرسازي در يازدهمين اجلاس جهاني شهرداران جاده ابريشم با اشاره به ۹برابر شدن توسعه شهري ايران در ۶۰سال گذشته گفت: ارتقاي قابليت زندگي در شهرها و بحث قابليت حركت در شهرها و ميانشهرها، دو سياست مهمي است كه در زمينه بهبود وضعيت ۱۹ميليون شهروند بدمسكن تعقيب ميكنيم.
عباس آخوندي، وزير راهوشهرسازي در اجلاس يادشده با اظهار اميدواري از اينكه اين اجلاس موجب همدلي بيشتر و افزايش مراودات بينالمللي همچنين صلح، پيشرفت و توسعه براي مردم منطقه باشد، گزارشي از تحولات شهري ايران ارائه داد و با بيان اينكه تحولات شهري ايران در 6 دهه اخير بسيار به سرعت بوده است، گفت: جمعيت شهري ما در حدود ۶۰سال پيش كمتر از 6ميليون نفر بوده و اكنون به ۶۰ميليون نفر رسيده است.
آخوندي تاكيد كرد: اين رشد سريع شهرنشيني با چالشها و مسائل متنوعي همراه بوده و مساله كيفيت زندگي در شهرهاي ايران از مسائل عمده شهرنشيني است كه البته بنا به گزارش سازمان ملل، اين مساله در كنار حاشيهنشيني و بدمسكني چالش بسياري از شهرهاي جهان است.
وي همچنين با بيان اينكه ۱۹ميليون نفر از جمعيت شهري ايران در وضعيت بدمسكني يا حاشيهنشيني يا بافت فرسوده مياني و تاريخي هستند، گفت: ارتقاي قابليت زندگي در شهرها و بحث قابليت حركت در شهرها و ميان شهرها، دو سياست مهمي است كه در اين زمينه تعقيب ميكنيم.
آخوندي با اشاره بهطور گذرا به اتفاقي در وضعيت شهري ايران گفت: همزمان با توسعه سريع شهرنشيني در ايران با پديده جنگ طولاني روبهرو شديم كه آثار گستردهيي بر وضعيت شهري داشته است. بنابراين وقتي ميخواهيد به فرآيند شهرنشيني ايران نگاه كنيد، بايد هم رشد سريع جمعيت شهري و نيز جنگ طولاني را در نظر بگيريد و مجموعه فرآيند شهرهايي كه در تيررس جنگ بودند و شهرهاي مركز كه پذيراي جنگزدهها بودند را بايد درنظر داشته باشيد.
وي با بيان اينكه براي پيگيري بحث قابليت زندگي اصليترين سياست وزارت راه و شهرسازي، سياست بازآفريني شهري است، گفت: تصور ما اين است كه نهايتا تمام ثروت مادي، تاريخي، تجاري و فرهنگي ما در شهرها جمع شدهاند و راه بهينه، استفاده مجدد و خلق شهرهاست. البته به هيچوجه دنبال رها كردن شهرها و ايجاد سكونتگاههاي جديد نيستيم و بازآفريني شهرها را دنبال ميكنيم.
ايجاد شهرك با وام كمبهره
در همين رابطه روحالله بابايي صالح، نماينده بوئين زهرا با اشاره به سخنان وزير راهوشهرسازي درخصوص ميزان جمعيت در حاشيه شهرها و بافتهاي فرسوده بيكيفيت نقش وزارت راهوشهرسازي در رفع معضل حاشيهنشيني را چشمگير دانست و گفت: ايجاد صنايع كوچك و متوسط ميتواند يكي از راههاي موثر در جلوگيري از شيوع حاشيهنشيني در كشور باشد.
بابايي افزود گفت: وزارت راهوشهرسازي با برنامهريزي دقيق و منظم براي مديريت حاشيهنشيني ميتواند از گسترش حاشيهنشيني جلوگيري كند.
وي با اشاره به وجود يكميليون و 200هزار حاشيهنشين در خراسان رضوي، گفت: تعداد زيادي از اين حاشيهنشينان اتباع بيگانه هستند، بنابراين مسوولان بايد به اين موضوع ورود و از ساخت و ايجاد سكونتگاههاي غيررسمي از سوي اتباع بيگانه جلوگيري كند.
بابايي صالح با تاكيد بر اينكه براي جلوگيري از گسترش معضل حاشيهنشيني و ساخت سكونتگاههاي غيررسمي وزارت راهوشهرسازي بايد به صورت مستقيم وارد عمل شود، تصريح كرد: اين دستگاه بايد به عنوان متولي جلوگيري از ساخت سكونتگاههاي غيررسمي با افرادي كه اقدام به ساخت و ايجاد سكونتگاههاي غيررسمي بيكيفيت ميكنند به صورت قاطع برخورد كند.
اين نماينده مجلس، ايجاد صنايع كوچك و متوسط را در روستاها در جلوگيري از شيوع حاشيهنشيني موثر خواند و گفت: اگر دولت به ساخت اين صنايع درجهت توسعه اشتغال روستاييان توجه كند، اكثر جوانان در مزارع و روستاها مشغول به كار شده و به حاشيهنشيني روي نميآورند البته اين موضوع ازجمله مواردي است كه مقام معظم رهبري هم نسبت به آن تاكيد داشتند.
نماينده بوئين زهرا در مجلس شوراي اسلامي گفت: وزارت راهوشهرسازي بايد با ارائه وام با سود و بهره كم به صاحبان بافتهاي فرسوده نسبت به ايجاد شهركهاي مقاوم با رعايت معماري ايراني- اسلامي اقدام كند.
در همين حال محمد سعيد ايزدي، مديرعامل شركت عمران و بهسازي شهري ايران در رابطه با احياي بافتهاي فرسوده گفت: از ۳ميليون و ۶۷۶هزار ريال اعتبار مصوب براي مطالعه و كمك به بهسازي و نوسازي بافت فرسوده شهري، تاكنون ۴۶درصد تخصيص يافته كه از اين محل، ۴/۱درصد محقق شده است.
وزير راهوشهرسازي در يازدهمين اجلاس جهاني شهرداران جاده ابريشم عنوان كرد
9 برابر شدن توسعه شهري ايران در 60سال
صاحبخبر -