به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور عصر امروز، 13 شهریورماه در همایش تبیین دستاوردهای فرهنگی دولت تدبیر و امید که با حضور وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری، ورزش و امور جوانان و جمعی از نخبگان فرهنگی در سالن قلم کتابخانه ملی برگزار شد، با اشاره به جایگاه فرهنگ در جمهوری اسلامی گفت: اهمیت فرهنگ در نظام و جامعه اسلامی، به اعتبار و سرشت، ماهیت انقلاب اسلامی، پیشنیه تمدنی و تاریخی کشور و آرمانهای امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری برمیگردد در همه این ابعاد باید به مسائل فرهنگی به صورت جدی پرداخته شود.
![بیدولتی در فرهنگ به سود هیچ نظامی نیست بیدولتی در فرهنگ به سود هیچ نظامی نیست](http://www.iqna.ir/files/fa/news/1395/6/13/252248_208.jpg)
وی افزود: انقلاب ما انقلاب فرهنگی بوده و ارتقای زندگی مردم نیز بر پایه فرهنگ است و بزرگترین مزیت در توسعه کشور داشتن مولفه و ذخایر فرهنگی است. در میان مؤلفههای گوناگون که در توسعه همه جانبه کشور نقش ایفا میکنند نقش فرهنگ برجسته و ممتاز است و مسائلی که در بخش فرهنگی وحود دارد میتواند کشور را به توسعه پایدار برساند.
جهانگیری با ارزیابی موفقیتها و عدمموفقیتهای دولت در حوزه فرهنگ عنوان کرد: اگر به ظرفیتهای فرهنگی توجه کنیم میتوانیم به موفقیت برسیم. شرط لازم برای استفاده از سرمایههای حداقلی توجه به سرمایههای اجتماعی و فرهنگی است و شرط به کارگیری سرمایه طبیعی، بهرهگیری از سرمایههای اجتماعی و فرهنگی است.
وی در ادامه گفت: مناسب بودن یا نبودن وضع فرهنگی کشور متوجه همین ضرورت است که چگونه از قدرت فرهنگی برای توسعه کشور بهرهبرداری کنیم از سوی دیگر این موضوع نیازمند هماهنگی همه بخشها است.
جهانگیری تصریح کرد: با وجود چالشهای مختلف دولت در حوزه سیاسی، فرهنگی و اجتماعی از فرهنگ غفلت نکرده است و تحریمها و مهار تورم و بازگرداندن رونق به اقتصاد کشور که سایه پررنگی را بر سایر بخشها از جمله فرهنگ انداخته بود و زمانی که مهمترین اولویتهای دولت را مسائل بینالمللی و اقتصاد شکل داده بود، باز هم از این حوزه زنان، جوانان، گردشگری، سرمایههای فرهنگی، ارزشها و باورهای مردم، آموزش و پرورش و ... غفلت نکرده است.
![بیدولتی در فرهنگ به سود هیچ نظامی نیست بیدولتی در فرهنگ به سود هیچ نظامی نیست](http://www.iqna.ir/files/fa/news/1395/6/13/252249_404.jpg)
وی با اشاره به تأکیدهای مقام معظم رهبری درباره فرهنگ گفت: باید بر سرمایههای فرهنگی و اجتماعی در دوران مسئولیت یک دولت افزوده شود و به زنان، جوانان و نخبگان کشور توجه شود و رسانهها، مساجد، مدرسه، دانشگاهها، حوزه و ... کانون نشاط باشند و ما نیازمند این موضوعات هستیم.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه دولت از شوک نفتی به خوبی عبور کرد و نگذاشت ارزش پول ملی کاهش یابد، بیان کرد: دولت این موضوع را مرهوم اعتمادی است که مردم به نظام اسلامی داشتند و اگر این اعتماد وجود نداشت، دچار بحران میشدیم از این رو در کنار برنامهریزی دقیق، اعتماد مردم جزء سرمایههای مهم بوده است.
وی تصریح کرد: بیدولتی در فرهنگ به سود هیچکس نیست و دولتداری در فرهنگ به نفع همه خواهد بود و در کنار سیاست قانونمداری و مبارزه با فساد، سیاست دولتداری در دستور کار قرار گرفت است و مردم حس دولتداری در آنها تثبیت شده است، به همین دلیل باید این حس تقویت شود و بپذیریم قانون به جای سلیقه و نظر افراد حاکم شود؛ اگر چنین شود عمل به قانون و مبارزه با افراط و هرج و مرج به سود همگان خواهد بود.
وی در پایان یادآور شد: ما در شرایطی هستیم که اقتصاد مقاومتی در مجموعه سیاستها در اداره اقتصاد کشور وجود دارد و برنامه بلند مدت آن در حال تدوین است و در این راستا گفتمانسازی اقتصاد مقاومتی باید مورد توجه و در دستور کار اصحاب فرهنگ قرار گیرد.