شناسهٔ خبر: 15074058 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

بی دولتی در فرهنگ به سود هیچ کس نیست

معاون اول رئیس جمهور تقویت حس دولت داری را از جمله اولویت های سیاست های دولت خواند و گفت: بی دولتی در فرهنگ به سود هیچ کس در نظام و فرهنگ نیست .

صاحب‌خبر -
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، اسحاق جهانگیری در همایش تبیین دستاوردهای فرهنگی دولت تدبیر و امید که بعدازظهر امروز در کتابخانه ملی برگزار شد اعتماد مردم را از بزرگ ترین سرمایه های دولت دانست و تصریح کرد: دولت باید بتواند تامین کننده شرایط و لوازم رشد و اندیشه و فرهنگ و همچنین حمایت از نخبگان و مولدان فرهنگی باشد .
وی با تاکید بر تقویت حس دولت داری در کشور افزود: وجود حس دولت داری در عرصه فرهنگ به نفع همه بخش ها و همچنین همه دلسوزان جامعه و کشور خواهد بود.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: یکی از سیاست هایی که دولت از ابتدای کار در کنار سیاست هایی چون سیاست برگشت به قانون و قانونمداری و همچنین مبارزه با فساد در دستور کار داشت، تقویت حس دولت داری بود.
وی خاطرنشان کرد: در روزهای نخست کار دولت یازدهم، حس دولت داری در مردم به دلایلی چون مشکلاتی که در بخش اقتصادی به وجود آمده بود، تضعیف شده بود.
جهانگیری تاکید کرد: ما به صورت جدی معتقدیم باید این حس تقویت شود و این یعنی بپذیریم که قانون به جای سلیقه و نظر افراد حاکم شود.
معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: باید احساس امنیت در بین نخبگان و اصحاب فرهنگ و جامعه تقویت شود .
جهانگیری تصریح کرد: اگر چنین اتفاقی در عمل به قانون و مبارزه با افراط و هرج و مرج بیفتد ، همه سود خواهند برد.

* تاکید جهانگیری بر لزوم گفتمان سازی در اقتصاد مقاومتی
معاون اول رییس جمهور ضمن تاکید بر لزوم گفتمان سازی در اقتصاد مقاومتی، گفت: کارگروهی به ریاست سازمان صدا و سیما و وزرای عضو پیش بینی کردیم تا به گفتمان سازی در حوزه اقتصاد مقاومتی بپردازد.

جهانگیری در ادامه سخنانش در همایش تبیین دستاوردهای فرهنگی دولت تدبیر و امید که در کتابخانه ملی برگزار می شد ، تصریح کرد: انتظار داریم این کارگروه با استفاده از نظرات صاحبنظران به گفتمان سازی در حوزه اقتصاد مقاومتی بپردازد.

وی افزود: همچنین انتظار داریم این موضوع در دستور کار جدی اصحاب فرهنگ کشور قرار گیرد و در این راستا به دولت کمک کنند.

* شرط توسعه اقتصادی توجه به سرمایه انسانی است 
معاون اول رئیس جمهور گفت: شرط لازم برای استفاده حداکثری از سرمایه های اقتصادی و طبیعی، توجه به سرمایه انسانی، فرهنگی و اجتماعی کشور است. 
جهانگیری تصریح کرد : قطعاً کار بسیار مهم بخش فرهنگی دولت طرح و  بررسی مسائل پیش رو و ارائه دستاوردهای این حوزه است که باید در برنامه های بخشی و فرابخشی خود از نظر صاحبنظران خارج دولت استفاده شود . 
وی به طرح دستاوردهای حوزه فرهنگ در هفته دولت اشاره کرد و با تاکید بر اهمیت جایگاه فرهنگ در کشور گفت: دولت، قوای دیگر، بخش حاکمیتی و همچنین دستگاه های مختلف مسئولیت مشترکی بر عهده دارند تا به ضرورت ها و نیازهای این حوزه به صورت جدی بپردازند. 
معاون اول رئیس جمهور خاطرنشان کرد : اهمیت فرهنگ کشور به اعتبار و ماهیت انقلاب، پیشینه تاریخی و تمدنی ایران ، آرمان های بلند امام راحل، پیگیری های مقام معظم رهبری، الزامات توسعه همه جانبه و پایدار کشور باز می گردد. 
وی تاکید کرد : انقلاب ما در درجه اول در فرهنگ ، ارتقای مسائل فرهنگی و همچنین بهبود کیفیت زندگی مردم در همه عرصه ها بر پایه فرهنگ و اراده است. 
وی افزود : بزرگ ترین مزیت ما نیز در تحرک بخشی به توسعه کشور، برخورداری از مبانی، مولفه ها و ذخایر غنی فرهنگی و هنری است . 
جهانگیری یادآور شد: در میان مولفه های مختلف موثر در توسعه همه جانبه نقش سرمایه فرهنگی به طور قطع از سایر سرمایه هایی که مستقیم و یا غیرمستقیم بر توسعه فرهنگی نقش دارند ، برجسته تر و ممتازتر است. 
وی تاکید کرد: قطعاً مسائلی که در بخش فرهنگی وجود دارد می تواند ما را به سرعت به توسعه همه جانبه و پایدار برساند . 
جهانگیری با اشاره به ارزیابی موفقیت و یا نبود موفقیت بخش فرهنگی دولت تصریح کرد: اگر ارزیابی ها به صورت دقیق صورت گیرد متوجه می شویم که مسائل فرهنگی در موفقیت و یا نبود موفقیت آنها موثر بوده است . 
وی با تاکید بر لزوم توجه به سرمایه انسانی خاطرنشان کرد: ما اگر به صورت جدی به دنبال توسعه اقتصادی کشور و به کارگیری سرمایه های طبیعی برای رفاه مردم هستیم، شرط لازم حتماً توجه و به کارگیری سرمایه های انسانی است . 
جهانگیری ادامه داد : شاخص های به کارگیری سرمایه انسانی ، مدیریت و منابع انسانی کشور و سرمایه اجتماعی کشور است که مهم ترین بخش آن اعتماد مردم به نظام است. 
معاون اول رئیس جمهور گفت: مناسب بودن و یا نبودن وضع فرهنگی کشور بیش از آنکه به سنجش ظاهر بازگردد متوجه این ضرورت است که چگونه ما از قدرت فرهنگی کشور برای حل مسائل پیش رو و توسعه کشور استفاده کردیم . 
وی تاکید کرد : استفاده مناسب از قدرت فرهنگی نیازمند رویکرد و ساختار مناسب و همچنین همکاری و هماهنگی همه بخش ها در این زمینه است . 
جهانگیری افزود: دولت تدبیر و امید از زمان آغاز به کار خود به رغم مسائل و چالش های مهم سیاسی ، اقتصادی و اجتماعی که پیش رو داشت اما از اهمیت بخش فرهنگی غافل نبود . 
وی اضافه کرد: این درست است که خروج از حوزه تهدیدها، تحریم، مهار کردن تورم و بازگرداندن رونق به اقتصاد کشور سایه پررنگی بر سایر بخش ها انداخته بود اما دولت از ابتدای کار در اولویت بندی برنامه های خود فرهنگ را فراموش نکرد . 
جهانگیری تصریح کرد: مسائل آموزشی ، علمی و فناوری ، فرهنگ و هنر، زنان ، جوانان ، ورزش ، گردشگری ، ارزش ها و باورها و همچنین ارتقای سرمایه های فرهنگی کشور همواره در دستور کار دولت بوده است و ما هیچ گاه از پرداختن به این مسائل غفلت نکرده ایم. 
وی در ادامه با اشاره به تاکیدات مهم رهبر معظم انقلاب در حوزه فرهنگ گفت: ضرورت ارتقای توانمندی فرهنگی دولت، نظام و جامعه را بسیار مهم می دانیم. 
جهانگیری افزود : همچنین بالا بردن قدرت فرهنگی کشور که به تعبیر مقام معظم رهبری هم در عرصه آفند و هم عرصه پدافند به عنوان دو موضوع مورد تاکید قرار گرفت و باید همه بخش ها و دستگاه ها برنامه ریزی در این راستا را در دستور کار خود قرار دهد تا جامه عمل به رشد و شکوفایی کشور بپوشانیم. 
وی گفت : باید در دوران مسئولیت یک دولت به سرمایه فرهنگی ، اجتماعی ، انسانی و حتی سرمایه های نهادی افزوده شود . 
جهانگیری تاکید کرد : همچنین به بخش های مهم مولد فرهنگی کشور از جمله زنان ، جوانان و نخبگان توجه ویژه ای در دولت انجام شد . 
معاون اول رئیس جمهور خاطرنشان کرد : دانشگاه ، حوزه ، مدرسه ، رسانه ، خانواده ، مسجد و هر مرکز و نهاد علمی ، آموزشی ،  فرهنگی و هنری کشور باید کانون امید ، اعتماد و نشاط در جامعه باشد چرا که ما به شدت نیازمند افزایش چنین سرمایه هایی هستیم.
جهانگیری یادآور شد: در زمان شوک نفتی اخیر به کشورهای نفتی ، خیلی از این کشورها دچار تلاطم شدید در ارزش پول ملی و تورم شدند اما کشور ما به رغم وجود شرایط تحریمی و در شرایطی که هنوز برجام به طور کامل اجرا نشده بود توانست به خوبی از این شوک عبور کند. 
وی افزود : در زمان عبور از این شوک نفتی اقتصاد کشور دچار بحران ، تلاطم و به هم ریختگی شاخص های اصلی اقتصادی از جمله ارزش پول ملی نشد . 
جهانگیری خاطرنشان کرد: این مهم مرهون اعتماد مردم به مسئولان و نظام است که اگر چنین نبود و مردم به آینده امیدوار نبودند مجدداً به بازارهای ارز و سکه و غیره مراجعه می کردند و ما حتماً دچار بحران می شدیم.