به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، اسحاق جهانگیری عصر شنبه در همایش دستاوردهای فرهنگی دولت تدبیر و امید که در مرکز همایش های کتابخانه ملی برگزار شد، افزود: ما در شرایطی هستیم که اقتصاد مقاومتی به عنوان مجموعه ای از سیاست ها برای پیشبرد توسعه و اداره اقتصاد کشور در دستور کارمان قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه این یک برنامه بلند مدت است تاکید کرد: حداقل چند برنامه توسعه بر مبنای این سیاست ها در حال تدوین است.
معاون اول رئیس جمهوری تاکید کرد: یکی از محورهایی که در سیاست های اقتصاد مقاومتی مورد توجه است گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی است که ما کارگروهی با مسئولیت رئیس صدا و سیما و وزرای خود پیش بینی کردیم که به این بخش بپردازد و از صاحبنظران در این زمینه استفاده کند.
جهانگیر اظهار داشت: انتظار دارم این موضوع به عنوان گفتمان اقتصاد مقاومتی در دستور کار جدی اصحاب فرهنگ کشور قرار گیرد.
وی ادامه داد: قطعا کار بسیار ضروری و مهمی است که بخش فرهنگی دولت بتواند در یک ارتباط تنگاتنگی که اجزایش با هم دارند مرتب به طرح و بررسی مسایل پیش رو و ارائه دستاوردهایی که داشتند بپردازند.
معاون اول رییس جمهوری گفت: امروز خوشبختانه در چارچوب بزرگداشت هفته دولت دوستان و همکاران ما به این مهم اهتمام ورزیدند و دستگاه های مختلف که به طور مستقیم عهده دار مسایل فرهنگی کشور هستند به ارائه دستاوردهای خود خواهند پرداخت.
جهانگیری گفت: جا دارد به اهمیت و جایگاه فرهنگ در جمهوری اسلامی و در دولت و مسوولیت مشترکی که همه ما در قبال این مساله مهم داریم چه در دستگاه هایی که در دولت مسوولیت دارند و چه در دستگاه هایی که در قوای دیگر و بخش حاکمیت مسوولیت دارند به ضرورت ها و نیازها به صورت جدی بپردازند.
وی افزود: اهمیت فرهنگ در نظام و جامعه ما به اعتبار و سرشت و ماهیت انقلاب اسلامی و پیشینه تاریخی و تمدنی ایران, آرمان های بلند امام راحل و پیگیری های رهبر معظم انقلاب و الزامات و ضرورت های توسعه همه جانبه و پایدار کشور بر می گردد که ما در همه این ابعاد به صورت جدی نیاز داریم که به مسایل فرهنگی بپردازیم.
معاون اول رییس جمهوری ادامه داد: در فرهنگ انقلاب برای ارتقاء مسایل فرهنگی و بهبود کیفیت زندگی مردم در همه عرصه ها بر پایه فرهنگ و اراده است که بزرگترین مزیت ما هم برای تحرک بخشی در توسعه کشور داشتن مبانی و مولفه و ذخایر غنی فرهنگی است که در اختیار داریم.
جهانگیری گفت: در میان مولفه های مختلفی که در توسعه همه جانبه کشور نقش ایفا می کند نقش سرمایه فرهنگی به طور قطع از سایر سرمایه هایی که مستقیم و غیرمستقیم در توسعه فرهنگی نقش دارند برجسته و ممتازتر است و به طور قطع مسایلی که در بخش فرهنگی وجود دارد می تواند ما را به سرعت به توسعه همه جانبه و توسعه پایدار برساند.
وی افزود: اگر در ارزیابی به موفقیت ها و عدم موفقیت های بخش فرهنگی دولت به مسوولیت مشترکی که ما در این زمینه داریم و ظرفیت های فرهنگی که داریم توجه کنیم مطمئنا می توانیم خیلی از بخش های دیگری که به عدم موفقیت رسیدیم اگر ارزیابی دقیقی صورت بگیرد حتما مسایل فرهنگی در آنها تعیین کننده و موثر بوده است.
معاون اول رییس جمهوری گفت: شرط لازم برای استفاده حداکثری از سرمایه های اقتصادی, طبیعی توجه به سرمایه انسانی و فرهنگی و اجتماعی کشور است. ما اگر به صورت جدی دنبال توسعه اقتصادی هستیم. دنبال این هستیم که سرمایه های طبیعی که در کشور است برای رفاه مردم به کار گیریم. این است که حتما باید توجه به سرمایه انسانی که شاخص آن مدیریت منابع انسانی کشور است، باشد . سرمایه های اجتماعی که مهمترین بخش آن اعتماد مردم به نظام است و سرمایه های فرهنگی که در بخش های مختلف کشور قرار دارد.
جهانگیری یادآور شد: مناسبت بودن وضع فرهنگی کشور یا نبودن آن بیش از این که به سنجش به ظاهر برگردد متوجه همین ضرورت است که چگونه از قدرت فرهنگ کشور برای حل مسایل پیش روی کشور و توسعه کشور استفاده و بهره برداری کردیم. استفاده مناسب از قدرت فرهنگی نیازمند رویکرد مناسب و ساختار مناسب و همکاری و هماهنگی همه بخش ها در این زمینه است.
وی با بیان این که دولت تدبیر و امید از آغاز کار خود علیرغم این که با مسایل و چالش های مهم سیاسی، اقتصادی و اجتماعی مواجه بود ولی از اهمیت و محوریت بخش فرهنگی کشور غافل نبوده است. این درست است که خروج از حوزه تهدیدات بین المللی، تحریم و مهار تورم و بازگرداندن رونق به اقتصاد کشور سایه پررنگی بر سایر بخش های کشور انداخته بود.
معاون اول رییس جمهوری به اولویت های در ابتدای کار دولت تدبیر و امید اشاره کرد و افزود: بحث مسایل بین المللی، لغو تحریم ها، مسایل اقتصادی، مهار تورم و برگرداندن رونق به اقتصاد که جزء نیازهای آنی و ضروری کشور بود از مهمترین اولویت هایی بود که دولت به آن می پرداخت.
جهانگیری ادامه داد: اما واقعیت این است که مسایل آموزش، علم و فناوری، فرهنگ و هنر، زنان ، جوانان و ورزش، گردشگری و میراث فرهنگی ، ارزش ها و باورها و ارتقاء سرمایه های فرهنگی و اجتماعی کشور همواره در دستور کار دولت بود و هیچ وقت دولت از پرداختن به این مسایل حیاتی و مهم کشور غفلت نکرد.
وی به تاکیدات مکرر رهبری در خصوص مسایل فرهنگی اشاره کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب خصوصا درهفته دولت در دیدار با رییس جمهوری و دولت مکررا بر ضرورت ارتقاء توانمندی فرهنگی دولت، نظام و جامعه تاکید داشتند و بالا بردن قدرت فرهنگی کشور که به تعبیر ایشان هم در عرصه آفند و هم در عرصه پدافند به عنوان دو موضوع مهم مورد تاکید قرار گرفت.
معاون اول رییس جمهوری گفت: باید در همه بخش ها و دستگاه ها مسایل فرهنگی در دستورالعمل آنها قرار بگیرد که بتوانند برنامه ریزی کنند که چگونه می توانیم با لوازم و اقتضائاتی که نیاز داریم به رشد و خلاقیت و شکوفایی در این بخش های مختلف سرنوشت ساز کشور جامه عمل بپوشیم.
جهانگیری افزود: باید بر سرمایه های فرهنگی و اجتماعی و انسانی و حتی سرمایه های نمادین در دوران مسوولیت یک دولت افزوده شود و به بخش های مهم و مولد فرهنگی کشور از جمله زنان، جوانان و نخبگان توجه ویژه ای در دولت انجام گیرد.
وی ادامه داد: باید تلاش کنیم دانشگاه، حوزه، مدرسه، رسانه، خانواده ، مسجد و هر مرکز و نهاد علمی و آموزشی و فرهنگی و هنری کانون امید، اعتماد و نشاط در جامعه باشد. ما به شدت نیازمند افزایش چنین سرمایه هایی هستم.
معاون اول رییس جمهوری به عبور شوک نفتی در منطقه اشاره کرد و گفت: همین عبور ما از شوک نفتی که اخیرا به کشورهای نفتی وارد شد و خیلی از این کشورها را دچار تلاطم شدید در ارزش پول ملی و تورم کرد ، علیرغم این که ما در دوران تحریم بودیم و هنوز برجام به صورت کامل اجرا نشده بود و شوک نفتی همزمان با کاهش میزان نفت در کشور ما به وجود آمد، ما از این شوک به خوبی عبور کردیم و اقتصاد کشور دچار تلاطم و بحران و به هم ریختگی شاخص های اصلی اقتصاد از جمله ارزش پول کشور نشد.
جهانگیری گفت: این مساله بیش از همه مرهون اعتمادی است که مردم به مسوولین و نظام داشتند. اگر این اعتماد نبود و مردم نسبت به آینده امیدوار نبودند و مجددا به بازار ارز و سکه مراجعه می کردند ما به طور قطع دچار بحران می شدیم.
معاون اول رییس جمهوری یادآور شد: در کنار سیاستگذاری و برنامه ریزی دقیق حتما اعتماد مردم برای ما جزو بزرگترین سرمایه های کار ساز بوده است. دولت باید بتواند تامین کننده شرایط و لوازم رشد اندیشه و فرهنگ و حمایت از نخبگان و مبلغان فرهنگی باشد.
وی گفت: بی دولتی در فرهنگ به سود هیچ کس در نظام کشور نیست. تقویت حس دولتداری در عرصه فرهنگ به نفع همه بخش ها و همه دلسوزان جامعه و کشور خواهد بود.
جهانگیری یادآور شد: یکی از سیاست هایی که از ابتدای این دولت در کنار سیاست برگشت به قانون و قانونمداری و مبارزه با فساد در دستور کار دولت قرار گرفت، تقویت حس دولتداری بود.
معاون اول رییس جمهوری با بیان این که ما استنباط مان در روزهای سخت کار این بود که حس دولتداری در مردم تضعیف شده است گفت: این تضعیف حس دولتداری به این دلیل بود که مردم چه در بخش های اقتصادی و چه در سایر بخش ها شاهد تغییراتی بودند که احساس می کردند به نوعی امور از دست دولت خارج شده است.
وی افزود: ما به صورت جدی معتقدیم باید این حس تقویت شود و بپذیریم که قانون به جای سلیقه و نظر افراد حاکم باشد و احساس امنیت در بین نخبگان و اهالی فرهنگی جامعه تقویت شود. اگر چنین اتفاقی بیفتد مطمئنا همه سود خواهند برد و همه از این که شرایط کشور قابل پیش بینی باشد، بهره مند خواهند شد.
سیام** 1058 ** 3061 ** 1449
جهانگیری: گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی در دستور کار جدی اصحاب فرهنگ قرار گیرد
تهران – ایرنا - معاون اول رییس جمهوری گفت: گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی در دستور کار جدی اصحاب فرهنگ کشور قرار بگیرد و کمک کند به دولت که این موضوع تبدیل به گفتمان عمومی شود.
صاحبخبر -