شناسهٔ خبر: 15074803 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: سینا | لینک خبر

چشم انداز تأثیر هوش مصنوعی در دنیا تا ۲۰۳۰

گروهی از دانشمندان به بررسی دقیق تأثیرگذاری هوش مصنوعی بر کیفیت زندگی افراد در سال ۲۰۳۰ پرداخته اند.

صاحب‌خبر -

گروهی از متفکران دانشگاهی و علوم صنعتی در تلاش هستند که تأثیرگذاری هوش مصنوعی بر کیفیت زندگی انسانها در سالهای آتی را مورد ارزیابی قرار دهند. آنها در نگاه موشکافانه خود، اثرات مختلف این فناوری مهم بر زندگی روزمره مردم را در یک شهر معمولی منطقه آمریکای شمالی ترسیم می کنند.

سیستم حمل و نقل، مراقبتهای بهداشتی و آموزش از جمله مواردی هستند که به واسطه حضور سطوح مختلفی از هوش مصنوعی در زندگی انسانها تحت تأثیر قرار می گیرد.

پروژه مطالعاتی این محققان تحت عنوان «هوش مصنوعی و زندگی در سال ۲۰۳۰» آغاز شده و نزدیک به یک سال به طول می انجامد. این پروژه نخستین محصول از یک پروژه کلان موسوم به «یک قرن مطالعه در زمینه هوش مصنوعی» (A۱۰۰) محسوب می شود که به میزبانی دانشگاه استنفورد صورت می گیرد.

هدف کلی این پروژه ارایه راهکارها و توصیه های کاربردی در خصوص اثرات حسگرها، نرم افزارهای هوشمند و ماشین آلات مرتبط با هوش مصنوعی بر زندگی آینده افراد است.

پتر استون از دانشمندان علوم رایانه دانشگاه تگزاش و رئیس این گروه که متشکل از ۱۷ دانشمند برجسته است می گوید: ما معتقدیم که تجهیزات مخصوص مبتنی بر هوش مصنوعی تا سال ۲۰۳۰ به طور فزاینده ای در سراسر جهان به کار گرفته خواهند شد.

با این حال وی اعتراف می کند که این فناوری چالشهای خاص خود را هم به همراه خواهد داشت به طوریکه مشاغل زیادی تحت تأثیر قرار گرفته و حقوقی که افراد دریافت می کنند هم متأثر از آن خواهد شد.

به گزارش مهر، برخی عقیده دارند روند ورود هوش مصنوعی به زندگی مردم تا سال ۲۰۳۰ چیزی شبیه یک دوی ماراتن خواهد بود.