به گزارش شانا، ولی اله سیف، با حضور در جلسه شورای هماهنگی بانکها و کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان ایلام گفت: همانطور که واحدهای تولیدی برای تامین نقدینگی خود به بانکها نیاز دارند، بانکها نیز بعنوان بنگاه اقتصادی به مشتریان خود نیاز دارند.
وی افزود: در کارگروههای بانکی باید اولویت بندی شود که کدام بنگاهها توانایی خلق ارزش افزوده دارند تا منابع محدود بانکها هدر نرود و بر حجم منابع منجمد آنها افزوده نشود.
سیف گفت: بانک مرکزی با ابلاغ بخشنامه هایی موانع و شروط دریافت تسهیلات از جمله چک برگشتی، مطالبات غیرجاری، رعایت نکردن نسبت مالکانه و رعایت نکردن وجود منابع در استان را برطرف کرد و اکنون واحدهای تولیدی تنها باید یک شرط را احراز کنند و آن بازار داشتن محصول بنگاه تولیدی است تا نقدینگی که به آن تزریق می شود چرخ تولید را به گردش درآورده و منجر به رونق شود.
رئیس کل بانک مرکزی به رشد 37.8 درصدی تسهیلات ارائه شده بانکها اشاره کرد و افزود: در چهار ماه امسال، شبکه بانکی، 129 هزار میلیارد تومان تسهیلات اعطا کرده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، 37.8 درصد رشد داشته است.
وی ادامه داد: ۳۰ درصد از این تسهیلات سهم بخش تولید بوده و 88.1 درصد آن برای تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی پرداخت شده است.
سیف پیش بینی کرد که امسال تسهیلات پرداختی بانکها از 417 هزار میلیارد تومان به 460 هزار میلیارد تومان برسد و گفت: این موضوع، عزم شبکه بانکی را برای حمایت از واحدهای تولیدی و اقتصاد نشان می دهد.