سيف: بانكها به قدرت طرحها
در ايجاد نقدينگي توجه كنند
واحد توليدي كه خلق ارزش نميكند، لازم است با خط توليدي ديگري جايگزين شود و مورد بازنگري قرار گيرد. وظيفه نظام بانكي، ارائه تسهيلات براي به گردش در آوردن چرخ صنعت است و صنايع هم متقابلا بايد با سود مناسب منابع را به بانك بازگردانند تا دوباره اين نقدينگي به گردش درآيد. در اين مسير بانكها به جاي تاكيد بر ارزش وثيقه، به توانايي طرح در آفرينش نقدينگي توجه كنند. به گزارش روابط عمومي بانك مركزي، رييس كل بانك مركزي با حضور در 2جلسه شوراي هماهنگي بانكها و كارگروه تسهيل و رفع موانع توليد استان ايلام، با ايراد اين سخنان ضمن شنيدن درخواستها و پيشنهادات فعالان اقتصادي، راهكارهاي بهبود فضاي كسب و كار و ايجاد رونق در استان ايلام را بررسي كرد. رييس كل بانك مركزي با اشاره به تنگناي اعتباري بانكها و موسسات اعتباري گفت: در حال حاضر نزديك 45درصد از منابع بانكها به دلايلي چون مطالبات غيرجاري خود بانكها، مطالبات از دولت و داراييهاي غير مالي منجمد هستند و بانكها تنها با 55درصد از منابع خود ميتوانند تسهيلات جديد ارائه كنند. مساله زماني پيچيدهتر ميشود كه 90درصد از تامين مالي اقتصاد كشور توسط بانكها انجام ميگيرد. پس لازم است با همكاري و هماهنگي، امر اعطاي تسهيلات به دقت مورد بررسي قرار گيرد تا بهجاي رشد و پيشرفت با عقبگرد و ركود مواجه نشويم. وليالله سيف با تاكيد بر مصرف بهينه منابع بانكي خاطرنشان كرد: همانگونه كه واحدهاي توليدي براي تامين نقدينگي خود به بانكها نياز دارند، بانكها نيز بهعنوان بنگاه اقتصادي به مشتريان خود محتاج هستند. در كارگروهها بايد اولويتبندي شود كه كدام بنگاهها توانايي خلق ارزش افزوده دارند تا منابع محدود بانكها هدر نرود و بر حجم منابع منجمد آنها افزوده نشود.
وي افزود: بانك مركزي با ابلاغ بخشنامههايي موانع و شروط دريافت تسهيلات ازجمله چك برگشتي، مطالبات غيرجاري، عدم رعايت نسبت مالكانه و عدم وجود منابع در استان را برطرف كرد و اكنون واحدهاي توليدي تنها بايد يك شرط را احراز كنند و آن بازار داشتن محصول بنگاه توليدي است تا نقدينگي كه به آن تزريق ميشود چرخ توليد را به گردش درآورده و منجر به رونق شود؛ چراكه بنگاه توليدي اگر خلق ارزش نكند، يقينا ارزش موجود را نيز از بين ميبرد. رييس كل بانك مركزي به رشد 37.8درصدي تسهيلات ارائه شده بانكها اشاره كرد و افزود: در 4ماهه نخست امسال، شبكه بانكي 129هزار ميليارد تومان تسهيلات اعطا كرده كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته، 37.8درصد رشد داشته است. ۳۰درصد از اين تسهيلات سهم بخش توليد بوده و 88.1درصد آن براي تامين سرمايه در گردش واحدهاي توليدي پرداخت شده است. همچنين پيش بيني ميشود امسال تسهيلات پرداختي بانكها از 417هزار ميليارد تومان به 460هزار ميليارد تومان برسد كه عزم شبكه بانكي را براي حمايت از واحدهاي توليدي و اقتصاد نشان ميدهد. رييس شوراي پول و اعتبار به بازگشت آرامش و انضباط به اقتصاد كشور اشاره و تصريح كرد: بانك مركزي به عنوان تعيينكننده خطمشي كلي نظام بانكي، اولويت اصلي نظام بانكي را در سال93 تامين سرمايه در گردش تعيين كرد و بدينترتيب در همان سال رشد 3درصدي حاصل شد. در سال 94 با وجود افت شديد قيمت نفت، ركود كنترل شده اما رشد اقتصادي كاهش يافت. در سال كنوني نيز به موجب تدابير اتخاذ شده و نظم اقتصادي، رشد اقتصادي باز هم روند صعودي يافت. رييس كل بانك مركزي با تاكيد بر اهميت حل و فصل مسالمتآميز مطالبات بانكها گفت: وثيقه ابزاري است كه در صورت عدم وصول مطالبات در سررسيد ميتوان با آن استيفاي طلب كرد. همچنين در شرايطي كه تقريبا 60 تا 70درصد بانكها خصوصي شده، لازم است از سرمايه مردم و سهامداران نيز مراقبت كرد. اما تاكيد ما بر اين است كه همكاران شبكه بانكي به جاي تاكيد بر ارزش وثيقه به توانايي طرح در آفرينش نقدينگي توجه كنند تا بر حجم داراييهاي منجمد بانكها افزوده نشود.
سيف با اشاره به گشايشهاي حاصل شده در فضاي پسابرجام افزود: در سال95 بهواسطه برجام در عرصه بينالمللي تغييراتي ايجاد شده است و بانكهاي ما ديگر همچون گذشته محدود نيستند و ميتوانند روابط كارگزاري ايجاد و از منابع ارزي استفاده كنند. بدينترتيب پيش بيني ميشود در اين سال رشد 5درصدي و خروج كامل از ركود حاصل شود.
كسب رتبه«ب»
توسط كارگزاري بانك آينده
باتوجه به اعلام نتايج رتبهبندي كارگزاران بورس و اوراق بهادار، كارگزاري بانك آينده موفق شد در حوزه بورس كالاي ايران، رتبه«ب» را كسب كند.
كارگزاري بانك آينده توانسته است باجذب نيروهاي متخصص، مديريت توانا و با اخذ مجوزهاي مختلف، درجهت توسعه كمي و كيفي فعاليتهاي خود در تمامي زمينهها بهويژه توسعه همهجانبه در جذب مشتريان جديد، انجام معاملات برخط، انجام معاملات اينترنتي، سبدگرداني و معاملات بورس كالا، اقدام كند. كارگزاري بانك آينده با رعايت مقررات و ضوابط مورد نظر سازمان بورس و اوراق بهادار، با كسب امتيازات لازم، يكي از شركتهاي كارگزاري است كه موفق شد از رتبه«ج»، به رتبه «ب» ارتقا يابد. شايان ذكر است، پيش از اين نيز اين كارگزاري موفق به كسب رتبه « الف» در بخش اوراق بهادار شده بود.
توزيع اسكناس نو بهمناسبت اعياد قربان و غدير
بانك مركزي به مناسبت اعياد قربان و غديرخم از طريق شعب منتخب بانكهاي عامل اسكناس و مسكوك نو توزيع ميكند. به گزارش روابط عمومي بانك مركزي، شعب منتخب بانكهاي ملي ايران، صادرات ايران، ملت و كارآفرين اسكناس نو 5.000ريالي و 10.00ريالي و مسكوك نيكل از تاريخ 24 الي 29شهريورماه توزيع خواهند كرد. ضمنا اطلاعرساني درخصوص نحوه توزيع اسكناس در ساير شهرستانها با هماهنگي ناظران پولي از طريق روابط عمومي بانكها و شعب منتخب انجام خواهد شد.
اخبار
صاحبخبر -