شناسهٔ خبر: 15066689 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

چند خبر فرهنگی؛

نمایش فیلم برزیل در موزه هنرهای معاصر تهران

تهران- ایرنا- فیلم برزیل به کارگردانی تری گیلیام در بخش سینما و معماری در موزه هنرهای معاصر تهران به نمایش در می آید.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز شنبه گروه فرهنگی ایرنا، فیلم برزیل دنیایی را به نمایش می گذارد که در سیطره بوروکراسی و مصرف است و در آن انتخاب همان آگاهی کاذب است.
میزانسن برزیل آمیزه ای ا ست از انواع معماری های آرمان خواهانه در برهه های تاریخی مختلفی که فیلم آن ها را نقد می کند.
برنامه نمایش فیلم در سالن سینما تک موزه و در بخش سینما و معماری، روز یکشنبه 14 شهریورماه ساعت 16 فیلم 'برزیل' به کارگردانی تری گیلیام محصول سال 1985 ( آمریکا ) به مدت 143 دقیقه به زبان اصلی با زیرنویس فارسی، در سالن سینما تک موزه هنرهای معاصر تهران به نمایش در می آید.
به گزارش روابط عمومی موزه هنرهای معاصر تهران، علاقه مندان می توانند برای استفاده از برنامه های نمایش فیلم در فصل تابستان، به موزه هنرهای معاصر تهران، مراجعه کنند.

** بنیاد فرهنگی روایت و موزه عبرت ایران آثار هنری مشترک تولید می کنند
مدیر عامل بنیاد فرهنگی روایت از همکاری این بنیاد با موزه عبرت ایران برای تولید محصولات مشترک آثار سینمایی، تلویزیونی و مستند، کتاب، آثار تجسمی، انیمیشن و تئاتر با موضوع انقلاب و بر اساس اسناد و خاطرات زندانیان سیاسی محبوس در زندان های رژیم پهلوی خبر داد.
به گزارش ایرنا از مدیریت ارتباطات و امور رسانه بنیاد فرهنگی روایت، جواد جباری و جمعی از مدیران این بنیاد از موزه عبرت ایران بازدید کردند.
در جلسه ای که بعد از این بازدید با حضور مدیر عامل موزه عبرت ایران و مدیر عامل بنیاد فرهنگی روایت برگزار شد، زمینه های همکاری طرفین در آینده مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در این دیدار جباری وجود این موزه را فرصتی مناسب برای بیان عینی سفاکی های رژیم پهلوی و مبارزات همه آحاد ملت بر علیه آن رژیم دانست و گفت: این موزه ظرفیت ویژه ای دارد که ما آمادگی داریم در زمینه های هنری، سمعی و بصری در جهت روشنگری و نمایش جنایات رژیم پهلوی ضمن همکاری با موزه به نتایج و دستاوردهای مثبتی نائل شویم.
مدیر عامل بنیاد فرهنگی روایت همچنین از آمادگی این بنیاد در تولید محصولات مشترک در حوزه آثار سینمایی، تلویزیونی و مستند، کتاب ، آثار تجسمی، انیمیشن و تئاتر با موضوع انقلاب و بر اساس اسناد و خاطرات زندانیان سیاسی محبوس در زندان های رژیم پهلوی خبر داد و افزود: ما باید نسبت به ثبت، ضبط و انتشار خاطرات زندانیان سیاسی قبل از انقلاب اسلامی با تشکیل کارگروه های تخصصی متشکل از اساتید این حوزه تلاش ها و اقدامات شایسته ای به عمل آوریم.
حسن پور مدیر عامل موزه عبرت ایران نیز از آمادگی کامل برای تولید مشترک آثار هنری در راستای اهداف روشنگرانه و انقلابی خبر داد و تاکید کرد: با آثار هنری می توان دایره تاثیرگذاری این موزه را جهانی کرد.
موزه عبرت ایران در میدان امام خمینی (منطقه تاریخی باغ ملی یا میدان مشق سابق) قرار گرفته است. که در هشتم بهمن ماه 1382 به موزه عبرت ایران تبدیل شد.

** عکس های مادام باتر فلای در گالری گلستان
مادام باترفلای عنوان نمایشگاهی است که مهدی منصوری در آن 16 قطعه عکس در ابعاد
85×60 سانتی متر را به نمایش خواهد گذاشت. منصوری در ارائه این آثار سعی داشته فضای کلاسیک را به مخاطب القا کند در همین راستا وی برای آثارش قاب های کلاسیک طلایی رنگی را برگزیده که یادآور آثار فرانسیس بیکن نقاش معروف قرن بیستم است.
این عکس ها که برگرفته از اپرا ی 'مادام باتر فلای' ،'پوچینی'آهنگساز ایتالیایی است، روی زندگی ، آگاهی و مرگ تمرکز دارد.
منصوری در سومین نمایش انفرادیش، فتو کلاژهایی را ارائه خواهد داد که با محوریت موضوعاتی در رابطه با زندگی انسان معاصر کار شده و برای بیان مفهوم مورد نظرش از چهره های معروفی چون لیلی گلستان، الناز شاکردوست و ... استفاده کرده و به نوعی روند زندگی زنان را گام به گام به نمایش گذاشته است.
در این نمایشگاه به غیر از دو عکس با نام های «تولد» و «آگاهی» مابقی آثار با تکنیک انعکاس ثبت شده است. در این آثار هنرمند از آینه های شکسته شده بهره گرفته و از انعکاس تصویر موردنظرش در آینه عکاسی کرده است.
مهدی منصوری عضو انجمن عکاسان ایران است و از سال 82 تا 86 روی طراحی عکاسی متمرکز بوده است. وی حضور در 15 نمایشگاه گروهی و دو نمایشگاه انفرادی را در کارنامه هنری خود دارد. مادام باترفلای سومین نمایشگاه انفرادی وی محسوب می شود.
این نمایشگاه از 15تا 24 شهریور ماه در گالری گلستان برپا خواهد بود.

** نشست تخصصی فرش و فرهنگ بومی در فرهنگستان هنر
دومین نشست تخصصی فرش و فرهنگ بومی با حضور خسرو سینایی روز دوشنبه 15 شهریور در مرکز هنرپژوهی نقش جهان برگزار می شود.
به گزارش روابط عمومی فرهنگستان هنر، در حاشیه برگزاری نمایشگاه گبه های شادی، دومین نشست تخصصی فرش و فرهنگ بومی برگزار می شود.
در این نشست فیلم های گبه های شادی اثر علی تاکی، فرش، اسب، ترکمن اثر خسرو سینایی، کجاست جای رسیدن اثر عباس کیارستمی و فرش زمین اثر کمال تبریزی به نمایش درآمده و بررسی می شوند.
نشست تخصصی فرش و فرهنگ بومی روز دوشنبه 15 شهریور، در هنرپژوهی نقش جهان وابسته به فرهنگستان هنر برگزار می شود.

**انتشار پنجمین پاراگراف؛ ویژه حسن فتحی
در پنجمین شماره از ماهنامه هنرهای نمایشی 'پاراگراف'، علاوه بر گفت و گوی مفصل با حسن فتحی درباره زندگی و آثارش، گفته ها و ناگفته هایی از علی نصیریان و علیرضا قربانی درباره خالق«شهرزاد» آمده است.
عکس های کمتر دیده شده و یا دیده نشده از زندگی شخصی و حرفه ای حسن فتحی، از دیگر بخش های این شماره از 'پاراگراف' است.
علاوه بر این، یادداشت هایی از: ناصر ملک مطیعی، سوسن شریعتی، یونس شکرخواه، شهرام جعفری نژاد، علیرضا رضاداد، علی معلم، مهدی سلطانی، محمد رحمانیان، فرهاد توحیدی، رضا درستکار، رامتین شهبازی، نغمه ثمینی، ایرج رامین فر، اسماعیل عفیفه، حسین یاری، آتنه فقیه نصیری، فردین خلعتبری، افشین یداللهی، علیرضا کاظمی پور، نگار اسکندرفر، محمود پاک نیت و عباس غفاری در پنجمین شماره 'پاراگراف'، منتشر شده است.
پنجمین شماره این ماهنامه، در ۱۰۴ صفحه منتشر شده است.
فراهنگ**9338**1027**1823