به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به نقل از روابط عمومی جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت، «تکتیرانداز آمریکایی» توسط مجید شاهحسینی، استاد دانشگاه و پژوهشگر مورد بررسی تحلیلی قرار میگیرد.
بر پایه این خبر؛ فیلم «تکتیرانداز آمریکایی» اقتباسی است از کتاب اتوبیوگرافی «تکتیرانداز آمریکایی» از کریس کایل، یکی از تکتیراندازهای یگان ویژه نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا. بخش عمده فیلم به حضور کایل در عراق، هنگام اشغال نظامی عراق به وسیله آمریکا (در فاصله سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۹) میپردازد. فیلم به طور واضح پروپاگاندای ارتش و دولت آمریکاست. پروپاگاندایی برای نمایش به اصطلاح رشادتهای سربازان آمریکایی در خاورمیانه و نمایش وحشتآور غیر قابل اعتماد بودن و تروریست بودن عموم مردم خاورمیانه.
در این خبر آمده است: کلینت ایستوود کار خود را با بازیگری در فیلمهای وسترن آغاز کرد و هماکنون تحت عنوان کارگردان، تهیهکننده، موزیسین و سیاستمدار به فعالیت خود ادامه میدهد. نقشهایی که وی در دهه شصت در وسترنهای ایتالیایی بازی کرد، او را به عنوان نماد فرهنگی قدرت مردانه در آمریکا مطرح کرد. ایستوود سیاستمداری است که به طور کامل در جهت جریان جاری سیاسی مد نظر آمریکا حرکت میکند. وی در برههای از زمان با وجود این که به عنوان بزرگترین نماد وسترن و استفاده از اسلحه در آمریکا به شمار میآمد، از قانون کنترل اسلحه و مالکیت آن حمایت کرد. وی طی چندین دوره از جمهوریخواهان نظیر آیزنهاور و نیکسون حمایت کرد و بعد از آن در برههای از زمان به حمایت از سناتورهای دموکرات پرداخت. او در ظاهر بیان میکند که آمریکا نباید پلیس جهان باشد و با جنگهای آمریکا در خاک کشورهای مختلف از ویتنام و کره گرفته تا افغانستان و عراق مخالفت میکند تا وجهه ضد جنگ هنرمندانه خود را حفظ کند، اما مروری بر فیلموگرافی وی از فیلمهایی که در آن به عنوان بازیگر شرکت داشته تا آخرین اثرش که درامی جنگی است، خلاف این موضوع را ثابت میکند. ایستوود نماد کامل یک آمریکایی همسو با سیاستهای حکومتی آمریکاست که با توجه به شرایط به نفع سیاستهای دولتی کار میکند، نظر میدهد و با افتخار به سفارش سیاستمداران آمریکا فیلم میسازد.
چهاردهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت با شعار «تجلی گفتمان فرهنگی انقلاب اسلامی» به همت بنیاد فرهنگی روایت و انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس از 2 تا 9 مهرماه سال جاری در تهران برگزار میشود.