به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از زرین خبر،ازدواج سنت حسنه ای است که دین مبین اسلام بر آن تاکید فراوانی داشته است و خداوند متعال در قرآن کریم در سوره نورخطاب به والدین و سرپرست یک جوان دستورمیدهد:«مردان وزنان بیهمسر خود را،همسر دهید، همچنین غلامان وکنیزان صالح و درستکارتان را، حال اگر فقیروتنگدست باشند، خداوند ازفضل خود آنان را بینیازمیسازد؛خداوند گشایش دهنده وآگاه است.»
ازدواج علاوه بر اینکه از دید اجتماعی به دوره گذر از زندگی فردی به زندگی اجتماعی معرفی می شود، نقش مهمی در زندگی آدمی نیز داشته و جنبه های مختلفی از زندگی شخصی و اجتماعی یک فرد را در بر می گیرد و در تعالیم دینی نیز از آن به عنوان محبوب ترین بنا در نزد خداوند یاد شده است.
در این میان با توجه به گسترش تجملات و چشم هم چشمی در جامعه، موضوعی به نام ازدواج آسان، سال هاست که مطرح می شود تا با گسترش آن در جامعه، زمینه را برای کاهش تجملات و فراهم کردن فرصت و زمینه ازدواج آسان جوانان را فراهم کرد.
اگر نگاهی به دور و بر خود بیاندازیم به خوبی می فهیم که ازدواج آسان شاید در بسیاری از مواقع در حد شعار مانده و خانواده ها و جوانان ازدواج را سخت گرفته ایم و خانواده ها به جای اینکه در راه گسترش ازدواج آسان گام بردارند، مادیات بر آنها فائق آمده و ازدواج آسان را به فراموشی نهاده اند.
هنوز هزینه های ازدواج، بالا و کمر شکن است، از تهیه جهیزیه برای دختران بگیرید تا برگزاری مراسم عروسی و فراهم کردن مقدمات ازدواج برای پسران، سایر مراسمات و دغدغه هایی مانند یافتن کار و مسکن و سایر امور رفاهی و امکاناتی هم که جای خود دارد.
در دین اسلام دستورات و توصیه های فراوانی است که جوانان را به ازدواج بدون توجه آنچنانی به مادیات ترغیب میکند و در کنار آن الگوهای مبرهن و واضحی نیز وجود دارد که بهترین نمونه آن را می توان زندگانی و ازدواج حضرت علی(ع) با حضرت فاطمه زهرا(س) عنوان کرد که بر اساس روایات خرج عروسی و تهیه وسایل منزل، همه از فروش یک زره که حضرت علی (ع) مهریه حضرت زهرا(س) قرار داده بودند تهیه شد.
نقش خانواده ها در گسترش ازدواج آسان در جامعه حائز اهمیت است ولی متاسفانه در بسیاری از مواقع، خانواده ها خود بزرگترین مانع ازدواج آسان می شوند که لازم است تا خانوادهها نگاه خود را عوض کرده و آینده جوانان را فدای خوشی امروز خود نکنند.
گاهی جوانان از هزینه هایی که توسط خانواده در امر ازدواج متحمل می شوند، هراس داشته و علی رغم اینکه هزینه شروع یک زندگی آبرومندانه را دارند، از ازدواج فراری هستند در حالی که می توان با تبیین سبک زندگی اسلامی در میان خانواده، در راه ترویج ازدواج آسان گام برداشت که در این زمینه هم نیاز به یک کار گسترده فرهنگی است تا خانواده متوجه شوند که همه چیز را نمی توان در مادیات خلاصه کرد و اصولاً چیزهای دیگری مهمتر از مادیات در زندگی وجود دارند.
اما برای گسترش ازدواج آسان، تنها خانواده ها نقش ندارند، بلکه مسئولان نیز نقش مهمی داشته و باید با برنامه ریزی های لازم و فرهنگ سازی در این زمینه اقدام کنند..
وظیفه مسئولان است که دغدغه شغلی و مشکلات جوانان را برطرف کنند تا جوانانی که اشتغال را بهانه می کنند، زمینه برای ازدواج آنها فراهم شود، چرا که اگز مسئولان دغدغه و مشکلات جوانان اعم از مسکن و اشتغال را حل کرده و با فراهم کردن شرایط زمینه را برای اشتغال آنان مهیا کنند، می تواند تاثیر بسزایی در گسترش ازدواج آسان در جامعه داشته باشد.
انتهای پیام/م