شناسهٔ خبر: 15061565 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

حجت‌الاسلام حسینی:

عرفه زمینه‌ساز ترویج فرهنگ عاشورایی است

کانون خبرنگاران نبأ: رئیس ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبت‌های مذهبی کاشان در نشست این ستاد اهتمام جهت برگزاری باشکوه دعای عرفه را بسیار حائز اهمیت دانست و گفت:‌ عرفه زمینه‌ساز ترویج فرهنگ عاشورایی است.

صاحب‌خبر -
به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ، نشست ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبت‌های مذهبی کاشان با دستور کار مناسبت‌های عرفه، عید قربان و عید غدیر صبح امروز، 13 شهریورماه در اداره تبلیغات اسلامی کاشان برگزار شد.
حجت‌الاسلام والمسلمین سید‌عبدالصاحب حسینی، رئیس ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبت‌های مذهبی کاشان در این نشست، اهتمام جهت برگزاری باشکوه دعای عرفه را بسیار حائز اهمیت دانست و اظهار کرد: روز عرفه یکی از شاخص‌ترین مناسبت‌هایی است که در فرهنگ دینی ما به‌عنوان نماد ارتباط معنوی با خداوند متعال، حرکت در مسیر عبودیت و تسلیم شدن تام و تمام بنده در مقابل پروردگار شناخته شده است.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی کاشان گفت: در حقیقت روز عرفه روز تبلور اصلی‌ترین ارتباط روحی و معنوی عبد با مولایی است که نه تنها هستی‌بخش اوست بلکه همه ابزارها و نیازهای او را برای رسیدن به کمال تأمین کرده و به او وعده داده با قرار گرفتن در جایگاه خلیفه اللهی به مقرب‌ترین مخلوق او تبدیل می‌شود.
وی افزود: با فهم مضامین دعای عرفه، دل غرق محبت، مهرورزی و یگانگی با معبود می‌شود و روح به تپش می‌افتد و بریدن از همه چیز و گرویدن به سوى معشوق تنها آروزی او می‌شود و با چنین شناختی مهیای عید قربان می شویم که اعلام آمادگی برای فداکاری و قربانی شدن در راه خداست.
حجت‌الاسلام حسینی دعای عرفه را زمینه تبلور فرهنگ عاشورایی دانست و ابراز کرد: این سرمایه دعای عرفه و معرفت و شناخت و آگاهی به ساحت ربوبی است که حسین بن علی(ع) را برای فداکاری و قربانی کردن عزیزترین سرمایه‌ها و داشته‌های ظاهری خود در راه خدا آماده می‌کند.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی کاشان با بیان اینکه افق دعای عرفه بسیار برتر و فراتر از دعاهای معمول است، تصریح کرد: دعای عرفه پشتوانه عرفانی و معرفتی است که بر اساس آن امام حسین(ع) توانست حماسه‌ای مثل کربلا و روز عاشورا را خلق کند.
حجت‌الاسلام حسینی درمورد اهمیت و ویژگی‌های روز عرفه گفت: در این روز در سنت و سیره ائمه معصومین(ع) اهتمام به دعا و نیایش و راز و نیاز با خدای متعال مشاهده می‌شود و دعای ابا‌عبدالله الحسین(ع) در روز عرفه و حتی دعای امام سجاد(ع) در روز عرفه که به مثابه شرح دعای عرفه امام حسین(ع) است از ذخائر و گنجنیه‌های بزرگ معنوی برای شیعیان است که با فهم مضامین آن بتوانند زمینه رشد و شکوفایی روحی و تربیتی خود را فراهم کنند.
رئیس ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبت‌های مذهبی کاشان با اشاره به اهمیت اجرای باشکوه دعای عرفه در تمام مراکز برگزار کننده بیان کرد: اگر ما از این مناسبت به خوبی و به‌شایستگی بهره‌برداری کنیم و ظرفیت تبلیغی موجود را در جهت توجه دل‌ها به دعای عرفه به‌کار بگیریم جامعه از مصونیت بخشی عظیمی در مقابله با تهاجم فرهنگی برخوردار شده و تلاش‌های مخرب دشمن خنثی خواهد شد.
 وی در ادامه با شاخص نامیدن مناسبت عید غدیر در میان سایر اعیاد و مناسبت‌ها اظهار کرد: در رأس همه مناسبت‌ها عید غدیر، عید خلافت، عید ولایت و تجدید بیعت قرار دارد زیرا اگر تصمیم نبی مکرم اسلام(س) در واقعه غدیر در دوران پس از او محقق می‌شد قطعا جامعه اسلامی سرنوشت دیگری می‌یافت.
حجت‌الاسلام حسینی در ادامه عنوان کرد: اگر با تحقق ولایت امام علی(ع) و در ادامه آن با ولایت سایر معصومین(ع)، حق بر باطل چیره می‌شد عدالت و امر حکومت حق قوام می‌یافت و مسیر خداشناسی، دنیا‌شناسی، حقایق‌شناسی و معاد شناسی هموار می‌شد و جهان شاهد انحرافات، تبعیض‌ها، ناروایی‌ها، ظهور فرقه‌های منحرف و چند دستگی در امت اسلامی نبود.
 وی افزود: در روز عید غدیر دین انسان‌ها کامل شد و به برکت این روز بزرگ انسان‌ها به کمال رسیدند و خداوند نعمت را با ولایت برای ما تکمیل کرد، ما باید مردم را در عمل به سمت ولایت جذب کنیم و با برنامه‌ریزی و هماهنگی‌های لازم شرایطی فراهم آوریم که همگان بدانند در این روز بزرگ چه اتفاق بی نظیری افتاده است.
 در ادامه این نشست هر یک از اعضا در زمینه مکان‌های برگزاری دعای عرفه، نظارت بر ذبح احشام در روز عید قربان و نحوه برگزاری جشن‌های عید غدیر و رعایت شئون فرهنگی بحث و تبادل نظر کردند.
روح‌اله باقری