به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا قاسمی نیا، معاون نهضت سوادآموزی استان قم در حاشیه بازدید خبرنگاران حوزه وزارت آموزش و پرورش از کلاس های نهضت سوادآموزی در جمع خبرنگاران گفت: یکی از محصولاتی که نهضت سوادآموزی از آغاز سال 58 تا امروز داشته است کاشت، داشت و برداشت است که یکی از برداشت های ما چهره های موفق سوادآموز هستند که در بزرگسالی و در سن غیررسمی مدرسه همت داشتند تا استاد دانشگاه، حوزه و کارآفرین شوند.
وی روح الله ذوقی احسان را معرفی کرد که از سن 11 سالگی تحصیل را آغاز کرده است.
ذوقی احسان نشسته بر روی ویلچر در این نشست خبری حاضر شده بود و درباره خود گفت: فوق لیسانس علوم سیاسی را دارم. 11 سال داشتم که سوادآموزی را از نهضت شروع کردم تقریبا 9 سال طول کشید تا بتوانم دیپلم را دریافت کنم، سنم بالا رفته بود باید به خدمت سربازی می رفتم اما همین مسئله نیز باعث نشد از تحصیل باز بماند و غیر حضوری در کلاس ها شرکت کردم و امتحان دادم.
وی افزود: به عنوان یک کارآفرین نمونه استان قم معرفی شده ام، 4 مجموعه کاریابی، 2 شرکت و همچنین کانون تبلیغاتی را دارم که اگر سواد نداشتم اکنون به جای اشتغالزایی برای 40 نفر خودم نیز باید سربار جامعه می شدم اما با وجود معلولیتی که داشتم نیز توانستم ادامه تحصیل بدهم چرا که معتقدم بی سواد بی کار بهتر از بی کار بی سواد است و هر کسی که درس بخواند، موفق می شود.
در این نشست، خدیجه فلاح به عنوان فردی که در بزرگسالی به ادامه تحصیل پرداخته است، معرفی شد. او نیز درباره شرایط خود گفت: از 9 سالگی شروع به درس خواندن کردم، توانستم مدرک سیکل را بگیرم و سپس به دلیل شرایط فرهنگی خانواده ترک تحصیل کردم و سر کار رفتم، 25 سال پیش آموزشیار نهضت سوادآموزی شدم و آن زمان متوجه شدم برای استخدام در وزارت آموزش و پرورش باید دیپلم داشته باشم لذا شروع کردم از طریق نهضت سوادآموزی به صورت غیرحضوری ادامه تحصیل دادم.
فلاح تاکید کرد: درس خواندن من یواشکی بود، خانواده ام دوست نداشتند دختر دیپلم بگیرد و من صبح ها پیش از بیدار شدن خانواده ام درس می خواندم و هنگامی که دیپلم گرفتم کسی متوجه نشد. در حال حاضر دارای مدرک لیسانس هستم و استخدام آموزش و پرورش درآمدم و معاون مدرسه شده ام.
میهمان بعدی این نشست، معصومه قره داغی بود. او نیز سال 60 با ورود یک فرزند درس خواندن را در نهضت سوادآموزی آغاز کرد سال 70 با وجود 5 فرزند دیگر دیپلم گرفت و سال 78 به همراه پسرش در کنکور شرکت کرد و توانست در رشته تاریخ قبول شوم و سال 86 نیز کارشناسی ارشد را دریافت کرد و همزمان تحصیل در حوزه علمیه نیز تا سطح 2 ادامه داد و اکنون خانه دار است البته این مادر مولف نیز است و کتاب "امام علی و سقیفه" را نیز تالیف کرده است.
رحیم فندرسکی نیز یکی از باسوادان حوزه نهضت سوادآموزی است که درباره خود می گوید: هنگامی که 16 سال داشتم درس خواندن را آغاز کرده ام. روستای ما مدرسه نداشت به شهرهای اطراف رفتم و طی 7 سال توانستم دیپلم را بگیرم و لیسانس مجمع سیاسی سپاه را نیز دریافت کردم. رویای تحصیل در حوزه علمیه در استان قم را داشتم و با تلاش هایی که کردم توانستم وارد حوزه علمیه شوم به سطح 3 حوزه که معادل کارشناسی ارشد را دریافت کنم و اکنون نیز در دانشگاه و حوزه علمیه تدریس می کنم و همچنین خادم حضرت معصومه (س) و جمکران هستم.
وی بیان کرد: بنده استعداد زیادی در تحصیل داشتم و مقامات علمی زیادی را با تلاش های خود به دست آوردم و خواستن توانستن است.
پس از بیانات تحصیلکردگان عرضه نهضت سوادآموزی، حجت الاسلام والمسلمین قاسم نیا گفت: دوره سوادآموزی از اول تا سوم ابتدایی 400 ساعت است و پس از آن دوره انتقال شروع می شود، 800 ساعت آموزشی باید سوادآموزان بببینند که 9 ماه طول می کشد و پس از آن دوره تحکیم سواد آغاز می شود آموزش مادام العمر است و از بازگشت بی سوادان و کم سوادان به بی سوادی جلوگیری می کند.
وی تصریح کرد: سازمان نهضت سوادآموزی سنین 10 تا 49 سال را دربر می گیرد البته ما سوادآموز بالای 50 سال نیز داریم اما به آنان مزایایی تعلق نمی گیرد.
∎