شهروندان گنابادی به خصوص ساکنان کوی شرقی که کشتارگاه در آن واقع است از 10 سال پیش تاکنون پیگیر ساخت کشتارگاه صنعتی و انتقال کشتارگاه فعلی به خارج شهر هستند ولی تلاش آنان تاکنون به نتیجه نرسیده است.
نجمه حیدریان، بانوی یک خانه دار ساکن همین محل به خبرنگار ایرنا گفت: بوی تعفن ناشی از فعالیت کشتارگاه به اندازه ای زیاد است که به هیچ عنوان نمی توان پنجره های خانه را باز و یا در حیاط آن استراحت کرد. با روشن شدن کولر هم جریان در گردش هوا بوی نامطبوع را به داخل منازل انتقال می دهد.
یکی دیگر از ساکنان منطقه گفت: وجود سگهای ولگرد، حشرات مزاحم و مشکلات بهداشتی در محدوده کشتارگاه به اندازه ای زیاد است که رفت و آمد مردم را با مشکل مواجه کرده است.
سیدمهدی آقایی افزود: این در حالی اسن که سازمان محیط زیست اجازه ساخت کشتارگاه صنعتی را به دلیل واقع شدن آن در محدوده حفاظت شده هلالی گناباد نمی دهد.
علی نجاتی دیگر شهروند گنابادی هم گفت: پیگیریهای مداوم ما برای تعطیلی و انتقال کشتارگاه فعلی ظرف 10 سال گذشته تاکنون راه به جایی نبرده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گناباد نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا وجود کشتارگاه در بافت مسکونی را بخاطر پیامدهای غیربهداشتی آن برای شهروندان، غیرقانونی دانست.
دکتر علی عالمی افزود: با این وجود تعطیلی کشتارگاه فعلی بدون جایگزین می تواند مشکلات دیگری همچون ورود غی مجاز دام آلوده از خارج شهرستان، کشتار غیربهداشتی بدون نظارت و انتقال آلودگی از دام به انسان را در پی داشته باشد.
وی معضلات ناشی از نبود کشتارگاه را بیشتر از مشکلات فعلی ذکر و بیان کرد: تمام تلاش باید در جهت ایجاد کشتارگاه جدید و سپس تعطیلی کشتارگاه فعلی باشد.
رئیس اداره دامپزشکی گناباد هم به خبرنگار ایرنا گفت: کشتارگاه یک مکان آلاینده است لذا حضور آن در منطقه مسکونی از لحاظ سلامت مردم صحیح نیست ولی از طرف دیگر نبود کشتارگاه در شهر مشکلاتی از جمله کشتار دام بدون معاینه و تهیه گوشت از کانال غیر بهداشتی را در پی دارد.
دکتر ایرج مقیمی افزود: نبود نظارت بر کشتار دام موجب شیوع بیماریهایی چون تب کنگو، تب مالت و سل می شود.
محمد یوسف نژاد رئیس اداره محیط زیست گناباد هم می گوید ساخت هر مکان و مجموعه ای مانند کشتارگاه در منطقه حفاظت شده مغایر قوانین سازمان حفاظت محیط زیست است.
شهردار گناباد هم گفت: با پیگیری از طریق مسئولان شهرستان گناباد زمینی در خارج شهر برای ساخت کشتارگاه صنعتی در نظر گرفته طی سالهای گذشته مراحل تملک، دیوارکشی و امکانات زیربنایی آن انجام شد.
علی تقوی افزود: ولی سازمان محیط زیست به دلیل قرار گرفتن این زمین در منطقه حفاظت شده هلالی مانع ساخت کشتارگاه شده است.
رئیس شورای اسلامی گناباد نیز به خبرنگار ایرنا گفت: زمین دیگری برای ساخت کشتارگاه صنعتی در کیلومتر 19 جاده گناباد - بجستان در نظر گرفته شد ولی به دلیل بعد مسافت و هزینه های جانبی مقرون به صرفه نیست لذا دامداران از این مکان استقبال نکردند.
سیدحسین پورهاشمی افزود: نماینده مردم گناباد در مجلس قول مساعد برای پیگیری ساخت کشتارگاه صنعتی در منطقه هلالی را از طریق رئیس سازمان حفاظت محیط زیست داده است.
وی ادامه داد: بر اساس مصوبه اخیر شورای اسلامی شهر گناباد اگر سازمان حفاظت محیط زیست همچنان بر مخالفت با استقرار کشتارگاه صنعتی در منطقه هلالی پافشاری کند این کشتارگاه در همان منطقه ساخته می شود و فرماندار، اعضای شورای تامین و مسئولان قضایی شهرستان گناباد هم از آن حمایت می کنند.
رئیس شورای اسلامی گناباد گفت: رفع مشکلات شهروندان الویت نخست است لذا باید با همت مسئولان این مشکل چندین ساله شهروندان گنابادی برطرف شود.
مرکز شهرستان 85 هزار نفری گناباد در فاصله 287 کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
7545/2095/1858
فعالیت کشتارگاه گناباد در داخل شهر مشکل آفرین شده است
گناباد-ایرنا- فعالیت کشتارگاه گناباد در داخل این شهر سبب ساز مشکلاتی برای شهروندان و طرح درخواست انتقال آن به خارج از این شهر شده است.
صاحبخبر -