شناسهٔ خبر: 15058273 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: نسیم | لینک خبر

گزارش «نسیم آنلاین» از بازدید دو کارخانه چاپ؛

از پاسپورت تا کارت ملی و اوراق بهادار؛ اینجا همه‌چیز چاپ می‌شود!

اینجا همه چیز چاپ می شود؛ از کتاب در سایزهای مختلف تا کارت‌های کوچک بانکی؛ چاپ‌خانه‌های "پردازش تصویر رایان" و "رسام نگار جاوید"؛ دو چاپ خانه‌ای هستند که محصولات مختلف تولید می‌کنند.

صاحب‌خبر -

گروه فرهنگی «نسیم آنلاین»؛ زهرا جعفری_ اینجا همه چیز چاپ می شود از کتاب در سایزهای مختلف تا کارت های کوچک بانکی.

چاپ خانه های "پردازش تصویر رایان" و "رسام نگار جاوید"؛ دو چاپ خانه ای که محصولات مختلف تولید می کنند.

 

 

 

پردازش تصویر رایان از سال ٨٢ کار خود را آغاز کرده است، این شرکت ٣٠٠ نیروی فعال دارد و چندین بخش دارد.

پرویز ساعدی، مدیر سالن اوراق تجاری در مورد فعالیت این سالن می گوید: کاتالوگ، بروشور، کارهات فانتزی و خاص در این سالن چاپ می شود.

وی همچنین از چاپ کتاب و مجله دراین سالن خبر داد و گفت: کتاب های دفاع مقدسی کتاب هایی از بنیاد تعاون و همچنین مجله مثلث در این سالن چاپ می شود؛ از کارت ویزیت تا کارهای بزرگتر در این سالن انجام می شود.

 

 

 

حسینی،  مسئول سالن چاپ و بسته‌بندی در خصوص این سالن می گوید: چاپ کارهای ٥٠ در ٧٠ تا ١٠٠ در ٧٠ در این سالن انجام می شود؛ چاپ پاکت دخانیات، کارت شارژ در این سالن است؛ ابتدای کار ما فقط دخانیات بود اما به مروز زمان و گسترش فعالیت تولیدات دیگر را هم انجام دادیم.

وی افزود: در حال حاضر توانایی چاپ برای داروهای تولید داخل را داریم؛ چیزی که قبلا در خارج از کشور تولید می شد و وارد می شد البته در حال حاضر هم این اتفاق می افتد، و این مسئله هم به دلیل بی سیاستی دولت است، مثلا 8 سال پیش در مالزی و ترکیه چاپ می شد، اما توانایی کامل برای این کار وجود دارد.

 

 

حسینی ادامه داد: ما تکنولوژی امرزی را به کشور وارد کردیم و در کنار آن با فکر مدیران پرسنل برای آموزش اعزام شدند و این مسئله در کار بسیار تاثیرگذار بود؛ این ماشین ها ١٣ سال است که کار می کند و اگر خراب بشود احتیاجی نداریم که از خارج از کشور کسی را بیاوریم تا دستگاه را تعمیر کند، خودمان می توانیم تعمیر کنمی و هیچ مشکلی نداریم.

امید عباسی مسئول سالن هولوگرام درباره فعالیت این بخش حساس گفت: این بخش برای طراحی هولوگرام محصولات ساخته شده است که می توان با استفاده از هولوگرام اصل یا تقلبی بودن محصولات را تشخیص داد؛ در این سالن 15 نیرو فعالیت می کنند و واحد طراحی و ازمایشگاه  هم در این سالن انجام می شود.

وی افزود: امنیت دستگاهی که طراحی کار هولوگرام ها را به عهده دارد صد در صد است بدین صورت که از نرم افزارهای خاصی برای این دستگاه استفاده شده که طراحی را پیچیده می کند و حتی بازتولید آن برای طراح هم امکان پذیر نیست.

وی نحوه کار در این بخش این گونه توضیح می دهد: هولوگرام، چیزی است که یک تصویری از قلز روی آن نشسته است؛ این فلز می تواند مس، نقره  و یا آلومینیوم باشد؛ فرایند تولید بدین صورت است که تصویر توسط گرما و فشار روی یک شیم منتقل می شود.

 عباسی در پایان می گوید: استفاده از مرکب های حرارتی و مرکب های نامرئی در این بخش باعث می شود تا کارهای جعل کاهش پیدا کند.

در این سالن کار با مرکب های امنیتی انجام می گیرد و همین مرکب ها  باعث می شود تا کار امنیتش بالاتر برود.

 اسناد قوه قضائیه، اسناد و اوراق بانکی، از جمله اسنادی است که با شرایط ویژه و امنیتی در این سالن چاپ می شود؛ در این بخش نیاز به مواد اولیه خاصی است تا اسنادی مثل پاسپورت که بسیار شخصی است با شرایط ویژه چاپ شود تا از جعل های مختلف پیشگیری شود.

رسام نگار جاوید از سال ٨٤ آغاز و در فضایی بالغ بر ٢٥٠ هزار متر مربع کار خود را آغاز کرده است؛ در این کارخانه کارت های هوشمند، کاغذهای امنیتی و کارت های اعتباری چاپ می شود.

 

 

این چاپ خانه برای اولین بار در کشور اقدام به تولید کارت‌های هوشمند با قابلیت های مختلف کرده است و همین طور اطلاعات صورت حساب نیز مثل قبض های تلفن همراه در این کارخانه چاپ و تولید می شود.

٤٥ میلیون کارت هوشمند در سال توسط این کارخانه انجام می شود، ١٢ دستگاه چاپ و ١٤ دستگاه بسته بتدی در این کارخانه فعال هستند.

حیدری، مدیر چاپخانه "رسام نگار جاوید" در خصوص فعالیت این سالن می گوید: همه نوع کارتی مثل کارت های بانکی، کارت های ورود و خروج یا به عبارت دیگر کارت های کانتکت و بی کانتکت  در این سالن تولید می شود.

وی افزود: یک سالن خالی در این بخش وجود دارد که اجناس چاپ شده ای که باید در یک زمان خاص برای ثبات بمانند در این قسمت قرار می گیرند.

حیدری گفت: اگر کارت های هوشمند چند لایه باشد در یک قسمت لایه گذاری و بعد پلیمر و بعد از یک ساعت برای تلفیق شدن می رود.

در این سالن کارت های اعتباری چاپ می شود و سیستم کنترل کیفیت کاملا انجام می شود؛ پرس شدن کارت‌ها در سالن شخصی سازی انجام می شود با دوربینی که بر روی دستگاه ها قرار گرفته کارت‌ها چک می شود و اگر اطلاعات درست باشد برچسب می خورد؛ اطلاعات متغیر بر روی این کارت های اعتباری شارژ چاپ می و بعد اسکرچ می شود؛ این دستگاه توانایی چاپ تا A4 را دارد. کارت ها رد این سالن پرسنولایز(شخصی)  شده و به سالن بعدی برای بسته بندی می می رود.

 

 

بسته بندی سیم کارت ها و سایر بسته بندی ها در این سالن انجام می وشد و بعد به دست مشتری می رسد.

 

 

حیدری مدیر این کارخانه در خصوص حمایت های دولتی از این کارخانه گفت: مشکل اصلی ما عدم حمایت از طرف دولت است، البته مسئولان دفتر چاپ وزارت ارشاد همیشه حرف های ما را شنیده اند اما این حمایت باید از طرف دولت باشد که خیلی کم انجام می گیرد؛ منظور ما از حمایت این نیست که پول و یا اعتباری در اختیارمان قرار گیرد؛ ما دلمان می خواهد که واردات خیلی از محصولاتی که تولید می کنیم کم شود؛ چون وارداتی که انجام می شود کیفیت کارها بسیار پایین است اما به بازار می آید و آن محصول به جای تولید داخل مورد استفاده قرار می گیرد.

وی افزود: واردات بی رویه باعث شد تا خیلی از همکاران ما نتوانند به کارشان ادامه دهند؛ کار خود ما هم شاید بگویم کمتر شده است البته این مسئله فقط به واردات برنمی گردد بلکه رکود خیلی بدی هم در بازار وجود دارد.

حیدری در خصوص صادرات محصولات شان به خارج از کشور به نسیم آنلاین گفت: متاسفانه صادرات نداریم، چند بار به اربیل عراق کارت صادر کردیم اما مشکلات زیاد بود؛ قوانین دست و پاگیری برای صادرات تولیدکنندگان وجود دارد، کارت های اعتباری برای صادرات طرف مقابل از شما ضمانت بانکی می خواهد و وقتی رابطه بانکی با آن طرف وجود ندارد چطور می توان این ضمانت بانکی را داد.

وی گفت: چند وقت پیش چند نفر از طرف یک شرکت سوئدی برای بازدید به اینجا آمدند و از این همه امکانات متعجب شدند و خیلی راغب هستند که کارت های خاورمیانه شان را در اینجا تولید کنیم اما فعلا این امکان پذیر نیست.

اینجا همه چیز چاپ می شود؛ از کتاب در سایزهای مختلف تا کارت های کوچک بانکی.