به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، هوشیار ایمانی عصر امروز در دیدار با اعضای کمیسیون عمران مجلس اظهار کرد: امیدواریم در اصلاح قانون نظام مهندسی کشور بعد از سالها از نقطه نظرات منتخبان سازمان نظام مهندسی استفاده شود تا با پرهیز از رفتارهای سلیقهای، زمینه برای اصلاح درست و کارآمد قوانین و مقررات فراهم آید.
وی تصریح کرد: نباید در بازنگری قانون نظام مهندسی اشکالات و رویه نادرست گذشته باقی بماند بلکه انتظار این است که 400 هزار عضو نظام مهندسی بتوانند در قالب اصلاح و بازنگری قانون نظام مهندسی از ظرفیتهای خوب در کشور در حوزه ساخت و ساز و استانداردسازی واحدهای مختلف مسکونی استفاده کرده و بستر اشتغال مولد برای مهندسان، تکنسینها، کارگران، معماران و... فراهم آید.
رئیس نظام مهندسی ساختمان استان گفت: در هر صنفی پروانه اشتغال توسط همان صنف صادر میشود که انتظار میرود به نظامات مهندسی کشور نیز اختیار داده شود تا این کار را خودشان انجام دهند.
ایمانی با بیان اینکه تغییرات مکرر و اصلاحات مداوم برای روزآمدی قانون نظام مهندسی در عین حال که خوب و مفید به نظر میرسد، ممکن است آسیبهایی را نیز به همراه داشته باشد، افزود: امیدواریم در قانون جدید خلأها و شکافهای احتمالی در این بخش از میان برداشته شود.
وی با انتقاد از ورود افراد غیر حرفهای به حوزه ساخت و ساز بیان کرد: در همه صنوف نظارتها به حدی است تا از دخالتهای غیرکارشناسی به هر شکل ممکن جلوگیری شود که امیدواریم در قانون جدید مجلس کاری را انجام دهد تا جلوی دخالتهای غیرکارشناسی در حوزه ساخت و ساز گرفته شده و عدهای دلال نتوانند در این باب میدانداری کنند.
ایمانی اضافه کرد: در کنار پرهیز از ورود افراد غیر حرفهای به این حوزه به یقین با تعامل و همفکری شرایط مناسبی در تعیین صلاحیتهای مهندسان و صدور پروانه اشتغال برای آنها در قالب نظام مهندسی و توجه به تعمیر، نگهداری و پدافند غیر عامل فراهم میآید.
وی توجه به اشتغال فارغالتحصیلان رشتههای مختلف مهندسی را ضروری خواند و ادامه داد: در حالی که نظام مهندسی استان اردبیل ظرفیت 40 میلیون متر مربع ساخت و سازها را دارد اما سالانه یک میلیون متر مربع کار عمرانی را در استان شاهد هستیم که این فضای محدود سبب شده تا مهندسان ما با شرایط نامناسب بیکاری روبهرو شوند.
ایمانی ضرورت بهرهمندی از ظرفیت نظام مهندسی را برای حضور در کمیسیونهای مختلف با حق رأی مشخص یادآور شد و اظهار کرد: بعد از گذشت 20 سال هنوز قانونی برای انجام مسؤولیت و مأموریت طراحان، ناظران و مجریان معین نشده و این ضعف قانون نظام مهندسی را میرساند که مجلس در بازنگریها باید به این امر توجه کند.
رئیس نظام مهندسی ساختمان استان اردبیل تصریح کرد: ما امروز با کمبود زمین و روی آوردن مردم به بلند مرتبهسازی مواجه هستیم که در استان اردبیل در بخش طراحی، نظارت و استفاده از ظرفیت مهندسان صلاحیتدار عوامل این ساخت و سازها با نارساییهایی روبهرو هستند که امیدواریم بتوانند در چنین ساخت و سازهایی از ظرفیت مهندسان بومی بهتر و شایسته استفاده کنند.
انتهای پیام/62001/ط40
∎