به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، خلیل راحتی پیش از ظهر امروز در همایش شهرداری، شوراها و دهیاریهای استان اردبیل اظهار کرد: شهرداریها در چهار حیطه و طبقه فعالیت خود را به شکل مستمر انجام میدهند که این خدمات شامل جمعآوری زباله، آسفالتریزی، تعریض پلها و خیابانها، معماری اسلامی و ارتقا سلامت عمومی جامعه است که البته شهرداریها با گذر از دو مرحله اول میتوانند در بالاترین سطح خدماتی را به مردم ارائه کنند.
وی با بیان اینکه متأسفانه اکثر شهرداریهای کشور در همان دو سطح اول خدمات شهری و عمرانی متوقف شده و به سازمان خدمات تبدیل شدند، تصریح کرد: این در حالی است که انتظار میرود شهرداریها به یک نهاد اجتماعی تبدیل شوند تا به همه نیازهای فرهنگی، اجتماعی، معیشتی، عمرانی و... مردم پاسخ دهند.
قائم مقام سازمان همیاریها و شهرداریهای کشور با بیان اینکه دولت پنج لایحه را در حمایت از شهرداریها، شوراها و دهیاریها آماده تقدیم مجلس کرده است، گفت: این لوایح در حال گذر از بررسی کمیسیونهای تخصصی هیأت دولت است که پیشبینی میکنیم تا آخر امسال همه این لوایح تقدیم مجلس شود.
راحتی با بیان اینکه اولین لایحه، لایحه مدیریت واحد شهری است که میتواند به ابهامات و نارساییها در حوزه خدمات شهری پاسخ دهد، افزود: ما با یک تغییر رویکرد در مجموعه شهرداریها روبهرو هستیم و آن جوابگو بودن شهرداریها به مطالبات و درخواستهای مردمی است که در قالب نظام مدیریت واحد شهری مورد توجه قرار گرفته است.
وی دومین لایحه را لایحه درآمدهای پایدار شهرداریها اعلام کرد و ادامه داد: 20 درصد بودجه شهرداریها درآمد پایدار است و 80 درصد این درآمدها در حال حاضر متصل به ساخت و سازهاست که این کار اشتباه باید جبران شده و نسبت به رفع آن اقدامات و برنامهریزیها انجام شود.
راحتی سومین لایحه را لایحه استخدامی شهرداریها اعلام کرد و گفت: لایحه استخدامی که دولت به مجلس تقدیم میکند سر و سامان دادن به وضعیت استخدامی نیروها را در شهرداریها فراهم میآورد.
وی به لایحه دهیاریها نیز در کنار لایحه شوراها اشاره کرد و افزود: امیدواریم بعد از سالها شعار و حرف و حدیثی که در این زمینه مطرح بوده، بتوانیم با تقدیم این لوایح به مجلس مقدمات تصویب آن را فراهم کنیم.
قائم مقام سازمان همیاریها و شهرداریهای کشور بیان کرد: ما چندین انتظار از شهرداریها داریم که انتظار اول مربوط به بها دادن شهرداریها به کسب درآمدهای پایدار است چرا که شهرداریها باید به عنوان ارگان مستقل از درآمدهای دولتی به فکر کسب درآمدهای پایدار محلی باشند.
راحتی به انباشت نیرو در شهرداریها نیز اشاره کرد و افزود: جالب است به ازای هر پست سازمانی مصوب شهرداریها، بین سه تا پنج نفر نیروی مازادی وجود دارد که این به حجیم شدن شهرداریها منجر شده در حالی که باید شهرداریها به دنبال کاهش هزینههای خود باشند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: شهرداریها باید 30 درصد درآمد خود را از محل بخش خصوصی، 30 درصد را از محل افزایش بهرهوری و 30 درصد را نیز از محل منابع درآمدی و کمکهای ملی تأمین کنند که قطعاً در این راستا افزایش بهرهوری در ساخت و سازها بسیار مهم و اساسی به نظر میرسد.
راحتی اظهار کرد: ضرورت دارد ارتباط بین نظام مهندسی و شهرداریها در حوزه ساخت و ساز، صدور پروانهها و کارهای منسجم و متحد به شکل مطلوب انجام شود که ضرورت دارد در این باب یک هماهنگی و همدلی نیز به وجود آید.
وی تصریح کرد: اینکه اعلام میشود ظرفیت مهندسی استان اردبیل 40 میلیون متر مربع است اما سالانه یک میلیون مترمربع پروانه ساختمانی صادر میشود، باید به سمتی حرکت کنیم تا با کاهش متراژ پروانههای صادر شده، بازار جدید کار برای مهندسان فراهم آید.
راحتی ارائه خدمات مشاورهای را زیبنده نظام مهندسی توصیف کرد و گفت: با توجه به اینکه محور توسعه استان اردبیل توجه به بخش کشاورزی و گردشگری است، قطعاً برنامهریزیها در این حوزه باید به سمتی باشد تا از ظرفیت به وجود آمده در رفع مشکلات و نارساییها استفاده شود.
انتهای پیام/62001/ک40/
∎