شناسهٔ خبر: 15048151 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

مدیرعامل شرکت بهره‌برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی اعلام کرد

جزئیات تولید حدود یک سوم از گاز کشور در منطقه زاگرس جنوبی/ حضور خارجی‌ها در طرح‌های ازدیاد برداشت

مدیرعامل شرکت بهره‌برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی از ظرفیت تولیدی 225 میلیون مترمکعبی گاز در مناطق عملیاتی تحت مدیریت این شرکت خبر داد و گفت:با بهره برداری از میدان های جدید گازی این منطقه به تولید گاز کشور افزوده می شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس غلامحسین منتظری مدیرعامل شرکت نفت زاگرس جنوبی در یک نشست خبری با اشاره به فعالیت های تولید گاز و نفت در این منطقه از کشور گفت: منطقه عملیاتی زاگرس جنوبی، سه استان فارس، هرمزگان و بوشهر را پوشش می دهد که ظرفیت تولید گاز در منطقه زاگرس جنوبی روزانه 225 میلیون مترمکعب معادل 9 فاز پارس جنوبی است.

به گفته مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی بر اساس برنامه ریزی انجام شده، میزان تولید گاز در چهار ماه سرد سال به 209 میلیون مترمکعب در روز خواهد رسید.

وی با تاکید براینکه گاز تولیدی در میدان‌های نار و کنگان روزانه 90 میلیون مترمکعب است که به پالایشگاه فجر جم در استان بوشهر ارسال می‌شود،ادامه داد: منطقه عملیاتی پارسیان نیز چهار میدان گازی دارد که روزانه 80 میلیون مترمکعب گاز تولید می کند.

به گفته منتظری در منطقه عملیاتی آغار و دالان نیز روزانه 44 میلیون مترمکعب گاز توسط دو میدان گازی تولید می شود که برای پالایش به پالایشگاه گازی فراشبند منتقل می شود.

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی ادامه داد: بیشتر چاه ها و میدان های منطقه زاگرس جنوبی، گازی است و اکنون تنها دو میدان نفتی سروستان و سعادت آباد روزانه 6 هزار بشکه نفت تولید می کنند که برای پالایش به پالایشگاه شیراز ارسال می شود.

وی خاطرنشان کرد:در منطقه عملیاتی سرخون، در استان هرمزگان نیز میدان های گازی فعالی وجود دارد که از آنها 8.5 میلیون مترمکعب گاز تولید می شود.

این مسئول صنعت نفت مجموع تولید گاز از منطقه زاگرس جنوبی از ابتدای امسال تا ابتدای شهریورماه امسال را 27 میلیارد مترمکعب اعلام کرد و گفت: تاکنون 8.6 میلیون بشکه نیز میعانات گازی تولید شده است.

منتظری اضافه کرد: در این مدت، حدود یک میلیون بشکه نفت خام نیز تولید و به پالایشگاه های شیراز منتقل شده است.

وی یادآور شد: نفت تولیدی برخی از میدان های نفتی این منطقه، نسبت به سایر میدان های نفتی کیفیت بالاتری دارد.

وی به برنامه های در دست اجرا برای افزایش تولید اشاره کرد و گفت: با بهره برداری از میدان های جدید گازی و نفتی در این منطقه و همچنین تعمیر چاه ها موجود، به میزان تولید گاز و نفتی کشور در این منطقه افزوده می شود.

این مسئول صنعت نفت به توانمندی شرکت های ایرانی اشاره کرد و افزود: در دوران تحریم برای تعمیر «توربو کمپرسورهای» ایستگاه های تقویت فشار با مشکلاتی مواجه بودیم، اما کارشناسان کشورمان توانستند بدون کمک خارجی، به این موفقیت دست یابند به طوری که اکنون ظرفیت صدور این خدمات نیز وجود دارد.

وی همچنین به خودکفایی در ساخت و تامین برخی تجهیزات استراتژیک و مهم صنعت نفت اشاره کرد و گفت: وزارت نفت برای خودکفایی در تولید تجهیزات پرمصرف و استراتژیک صنعت نفت تاکید دارد و بر این اساس، توانسته ایم در ساخت برخی از تجهیزات سرچاهی و درون چاهی به خودکفایی برسیم.
مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی ادامه داد: پیش از این ناچار بودیم این تجهیزات استراتژیک را از خارج وارد کنیم اما اکنون در داخل تولید می شود.

این مقام مسئول در صنعت نفت گفت:بسیاری از این تجهیزات پیش از این توسط کشورهای اروپایی، آمریکا و چین ساخته می شد که اکنون بومی سازی شده‌اند.

منتظری درباره همکاری با شرکت های بین المللی برای اجرای طرح های ازدیاد برداشت نیز گفت: قرار شده است در یکی از میدان های زاگرس جنوبی با مشارکت دانشگاه های ایرانی با خارجی طرح های ازدیاد برداشت اجرا شود.

وی ادامه داد: در سال 95 موفق شدیم با اعمال تغییرات و اصلاحاتی در روند کار تولید از میادین، از سوختن بخشی از گازی که در فلرها رها می شد، جلوگیری کنیم که بر اساس بررسی های صورت گرفته، با اقداماتی که انجام شد از سوزاندن حدود 2 میلیون دلار گاز در طول یک سال جلوگیری شده است که اینکار علاوه بر کاهش آلودگی محیط زیست، موجب از بین نرفتن این میزان گاز شده است.

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی خاطرنشان کرد: همچنین میزان گاز تولیدی میدان گازی وراوی در منطقه عملیاتی پارسیان، با اعمال اصلاحاتی در آرایش خطوط لوله جریانی چاه‌ها، به مقدار 1.5 میلیون مترمکعب در روز افزایش یافت.

وی ادامه داد: همچنین موفق شدیم در میدان نفتی سروستان و سعادت آباد با انجام کارهای تعمیراتی درون چاهی، از چاههایی که قبلا تولیدی نداشتند، روزانه تا 300 بشکه نفت خام استحصال کنیم.

این مقام مسئول با اشاره به برنامه نصب توربوکمپرسورها برای جبران افت فشار برخی چاههای گازی، گفت: در برخی میادین، توربوکمپرسورهای ساخت زیمنس آلمان نصب شده بود که در 3 تا 4 سال گذشته روی بجث تعمیر و نگهداری قطعات آنها به مشکل خوردیم، از این رو تیمی از متخصصان داخلی شکل دادیم و روی این توربوکمپرسورها کار کردند و توانستیم تا حدودی عیوب آنها را برطرف کرده و به مدار بیاوریم، اکنون می توانیم بگوییم با تربیت نیروی متخصص روی تکنولوژی پیشرفته، یک تیم تخصصی تعمیرات داریم.

منتظری با بیان اینکه "پیشرفت اجرایی پروژه میدان نفت سبک خشت به 80 درصد رسیده است"، گفت: این اهتمام وجود دارد که این میدان توسعه پیدا کند و به تولید 20 هزار بشکه در روز برسد.

وی افزود: تصمیم استراتژیکی در وزارت نفت گرفته شده تا کالاهای پرمصرف حفاری و مورد نیاز چاه‌ها تولید داخل شوند و پیرو همین تصمیم، با توانمندی ایجاد شده در ساخت داخل، دیگر ول هد 5 هزار و رشته های تکمیلی سرچاهی از خارج از کشور خریداری نمی شود و می توانیم بگوییم صنعت حفاری ما از نظر تأمین ولهد(تاسیسات سرچاهی)، بومی شده است.

انتهای پیام/م

نظر شما