شناسهٔ خبر: 15047978 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

مدیر کل میراث فرهنگی استان زنجان خبر داد

ثبت آش ترش زنجان در فهرست معنوی کشور/ آش پشت پای پارالمپیکی‌های زنجان پخته شد

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان از ثبت آش ترش این استان در فهرست معنوی کشور خبر داد.

صاحب‌خبر -

یحیی رحمتی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در زنجان اظهار کرد: آش ترش زنجان در جلسه شورای ثبت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور شرایط ثبت در فهرست آثار ناملموس کشور را به دست آورده است.

وی با اشاره به اینکه آش ترش زنجان یکی از غذاهای سنتی این استان است که همواره در مجالس ویژه و یا دور‌همی‌های خانوادگی طبخ می‎شود، تصریح کرد: این آش طرفداران زیادی داشته و از نظر مواد مغذی نیز بسیار غنی است.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان خاطرنشان کرد: فندق، آلبالو، نخود، لوبیا، عدس، آلوچه،رب انار، گردو، کوفته، رب گوجه فرنگی، شکر و ... از مهم‎ترین مواد مورد نیاز برای طبخ آش ترش ویژه استان زنجان است.
 

*آش پشت پا برای ورزشکاران پارالمپیکی

وی در ادامه با اشاره به طبخ آش پشت پای ورزشکاران پارالمپیکی استان زنجان، افزود: این مراسم طبخ آش پشت پا برای ورزشکاران اعزامی به مسابقات ریو با حضور خانواده‌های آنها برگزار شد.

رحمتی با بیان اینکه پخت آش پشت پا ریشه در فرهنگ غنی ما ایرانیان دارد، یادآور شد: آش معمولا در بسیاری از مراسمات ایرانیان پخته می‎شود که آش پشت پا یکی از این موارد و مراسم محسوب می‎شود.

انتهای پیام/73006/ک20/

برچسب‌ها: