یحیی رحمتی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در زنجان اظهار کرد: آش ترش زنجان در جلسه شورای ثبت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور شرایط ثبت در فهرست آثار ناملموس کشور را به دست آورده است.
وی با اشاره به اینکه آش ترش زنجان یکی از غذاهای سنتی این استان است که همواره در مجالس ویژه و یا دورهمیهای خانوادگی طبخ میشود، تصریح کرد: این آش طرفداران زیادی داشته و از نظر مواد مغذی نیز بسیار غنی است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان خاطرنشان کرد: فندق، آلبالو، نخود، لوبیا، عدس، آلوچه،رب انار، گردو، کوفته، رب گوجه فرنگی، شکر و ... از مهمترین مواد مورد نیاز برای طبخ آش ترش ویژه استان زنجان است.
*آش پشت پا برای ورزشکاران پارالمپیکی
وی در ادامه با اشاره به طبخ آش پشت پای ورزشکاران پارالمپیکی استان زنجان، افزود: این مراسم طبخ آش پشت پا برای ورزشکاران اعزامی به مسابقات ریو با حضور خانوادههای آنها برگزار شد.
رحمتی با بیان اینکه پخت آش پشت پا ریشه در فرهنگ غنی ما ایرانیان دارد، یادآور شد: آش معمولا در بسیاری از مراسمات ایرانیان پخته میشود که آش پشت پا یکی از این موارد و مراسم محسوب میشود.
انتهای پیام/73006/ک20/
∎