به گزارش ایرنا، مردم ولایتمدار قم از شب گذشته با برگزاری آیین های عزاداری در سوگ شهادت ابن الرضا(ع)، امام جواد(ع) به سر و سینه زدند و اشک ماتم ریختند.
بارگاه ملکوتی حضرت فاطمه معصومه(س) در سالروز شهادت امام جواد(ع) سیاهپوش شده است و صدای تلاوت قرآن و مداحی مداحان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) از ماذنه های آن به گوش می رسد.
ویژه برنامه های شب شهادت امام جواد(ع) دیشب پس از اقامه نماز مغرب و عشاء با سخنرانی در مورد سبک زندگی امام جواد(ع) و ویژگی های شخصیتی آن حضرت در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر آغاز و در ادامه، مراسم عزاداری و مرثیه سرایی با نوای مداحان و ذاکران اهل بیت(ع) برگزار شد.
هیات ها و دسته های سینه زنی و زنجیرزنی از عصر روز گذشته با حرکت به سمت حرم حضرت معصومه(س) شهادت امام جواد(ع) را به خواهر گرامی این امام همام تسلیت گفتند و از صبح امروز نیز دسته های عزاداری به سمت حرم مطهر کریمه اهل بیت(ع) در حرکتند و حرم بانوی کرامت مملو از زائران و عزاداران است.
در بیوت آیات عظام تقلید و دفتر مقام معظم رهبری در قم نیز دیشب و امروز آیین هایی به همین مناسبت برپا شده است و سخنرانان در باره زندگانی گوهربار حضرت جواد الائمه(ع) مطالبی بیان کردند.
در مسجد مقدس جمکران و مقابر امامزادگان قم نیز آیین های سوگواری برپا شده و عزاداران با چشمانی اشکبار در سوگ شهادت امام جواد(ع) بر سر و سینه زدند.
مسلمانان خارجی مقیم قم نیز با برگزاری آیین های سوگواری به شیوه سنتی خود، عشق و علاقه خود را به آن امام همام نشان دادند.
مراسم عزاداری به مناسبت شهادت امام جواد(ع) در مساجد و دیگر اماکن مقدس قم طی دیشب و امروز با حضور زائران و مجاوران حرم کریمه اهل بیت(ع) به صورت باشکوهی برگزار شده و در حال برگزاری است.
ابوجعفر محمدبن علی(ع)، نهمین امام شیعیان و یازدهمین معصوم از چهارده معصوم هستنند.
مشهورترین لقب های آن حضرت جواد(بخشنده) و تقی (پرهیزگار) است. پدر ایشان، امام رضا(ع) و مادرش سبیکه یا ریحانه است.
آن حضرت در سال 195ه.ق در مدینه دیدبه جهان گشود و در سال 203ه.ق پس از شهادت پدرش امام رضا(ع)، در هشت سالگی، به امامت رسید.
هنگامی که امام رضا(ع) به دعوت مامون از مدینه به توس رفت،امام جواد(ع) که کودک بود، مانند دیگر افراد خانواده حضرت امام رضا(ع) در مدینه ماند و در سال 202ه.ق برای دیدار پدر به مرو عزیمت کرد و سپس به مدینه بازگشت.
پس از شهادت امام رضا(ع)، مامون به بغداد رفت، او که از کمالات علمی و معنوی امام جواد(ع) آگاه بود، ایشان را از مدینه به بغداد دعوت کرد، اما دولتمردان حکومت عباسی و اطرافیان مامون از این اقدام ناخشنود بودند، به ویژه آنکه مامون تصمیم داشت دختر خود ام الفضل، را به همسری امام جواد(ع) در آورد.
مامون برای آنکه اطرافیانش را از مقام علمی و فضل حضرت جواد(ع) آگاه کند، در بغداد مجلس بحثی میان او و دانشمندان بزرگ آن روزگار ترتیب داد و در این مجلس، امام به پرسش های علما پاسخ گفت و میزان دانش و هوش ایشان بر آنان آشکار شد.
حضرت امام محمد تقی(ع) پس از چندی به سفر حج مشرف شد و از آنجا به مدینه بازگشت و تا پایان خلافت مامون در این شهر ساکن شد.
آن حضرت در آخر ذی القعده سال 220هجری قمری به دستور معتصم عباسی مسموم شد و به شهادت رسید. بارگاه ملکوتی امام جواد(ع) در شهر کاظیمن در کنار مرقد مطهر جدش امام موسی کاظم(ع) قرار دارد.
1175 /
قم در سالروز شهادت جوادالائمه(ع) به سوگ نشست
قم - ایرنا - شهر مقدس قم در سالروز شهادت نهمین اختر آسمان امامت و ولایت، حضرت امام محمد تقی، جواد الائمه(ع) غرق در عزا و ماتم است.
صاحبخبر -