به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام علی شکری شامگاه پنج شنبه در کارگاه آموزشی و مهارت افزایی ویژه مبلغان زن سمنان در مجتمع فرهنگی ولایت این شهرستان ضمن بیان اینکه برگزاری کلاس های آموزشی نقش بسیار مهمی در افزایش سطح آگاهی و تخصص جامعه هدف می شود، افزود: مداحی هم نیاز به آموزش و ادوات و ابزار خودش را دارد.
وی با تاکید بر اینکه مداحان باید با مقاتل معتبر آشنا و از پرداخت به مطالب و بدعت دوری کنند، گفت: ستایشگران اهل بیت(ع) باید نقش اصلاح کننده جامعه را به خوبی انجام دهند.
نهادینه کردن عشق به اهل بیت (ع) در مخاطبان از مهمترین وظیفه مداحان
رئیس ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبت های مذهبی استان سمنان با تاکید بر اینکه نهادینه کردن عشق به اهل بیت (ع) در مخاطبان از مهمترین وظیفه مداحان است، عنوان کرد: مداحان باید در کار خود اخلاص، عشق به اهل بیت و رضایت امام زمان (ع) را در نظر بگیرند.
شکری ارتقای معرفت دینی جامعه را مهمترین وظیفه مداحان دانست و افزود: اگر مداحی اخلاص در عمل را رعایت کند اول خودش اثر آن را که لذت بردن از کارش است مشاهد می کند.
وی با تاکید بر اینکه مداحی را نباید شغل تلقی کرد، افزود: ذاکر اهل بیت (ع) حق استفاده از ادوات موسیقی را در مجالس عزاداری ندارد.
ضرورت ارتقای سطح علمی و کیفی فعالیت مداحان
رئیس اداره تبلیغات اسلامی سمنان نیز در این کارگاه آموزشی ضمن بیان اینکه کانون مداحان شهرستان ۴۸۳ نفر عضو فعال دارد، گفت: این افراد در کمیته نوحهخوانان ساماندهی شدهاند که بیش از دوسوم مجموع این افراد را شامل میشود.
حجت الاسلام غلامرضا زاهدی کار مداحان را بسیار حساس دانست و گفت: ارتقای سطح علمی و کیفی فعالیت مداحان از مهمترین وظایف کانون مداحان در راستای دغدغه های سازمان تبلیغات اسلامی است.
وی با تاکید بر اینکه مداحان در هدایت مردم نقش بسزایی دارند، بیان داشت: مخاطب شناسی، رعایت آداب مداحی و شناخت آسیب های مداحی از جمله مواردی است مه مداحان باید به آن توجه ویژه داشته باشند.
ضرورت ساماندهی و آشنایی با ظرفیت های مداحان
رئیس اداره تبلیغات اسلامی سمنان با بیان اینکه مداحی هنری است که در فرهنگ شیعه جایگاه والا و مخاطبان فراوانی دارد، افزود: شعرهای مداحی اگر از محتوای عالی و شیوای ادبی برخوردار باشند بسیار تاثیر گذار و فرهنگ ساز خواهند بود.
زاهدی پایه و اساس توسعه فرهنگی را آموزش دانست و بیان داشت: ذاکران آل الله در این کارگاه های آموزشی با آسیب و آفتهای مداحی آشنا می شوند.
وی هماهنگی، ساماندهی و آشنایی با ظرفیت های مداحان را یکی از مهمترین وظایف کانون مداحان ذکر کرد و افزود: این کانون با ذکر منابع آموزشی معتبر به تغذیه فکری مداحان توجه جدی دارد.
مداحان به روشنگری مردم بپردازند
رئیس کانون مداحان سمنان نیز در این کارگاه آموزشی ضمن اشاره به فعالیت های این کانون در سطح شهرستان گفت: با تمام فعالیت های انجام شده باز هم تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم.
یوسف سلطان آموزش عمومی و تخصصی مداحان را امری ضروری دانست و گفت: باید مداحان با اطلاعات روز و آگاهانه وارد مجالس ائمه اطهار (ع) و ... شوند.
وی با تاکید بر اینکه مداحان در آگاهی بخشی مردم نقش بسزایی دارند از این قشر خواست تا با مطالعه دقیق و مستند تاریخ اسلام و رویدادهای جامعه امروز به روشنگری مردم بپردازند.
مداحان پاسدار ارزش های دین باشند
رئیس کانون مداحان شهرستان سمنان با اشاره به این مطلب که مداحان باید با بصیرت کامل از بروز آسیب ها جلوگیری کنند، بیان داشت: سبک های غیر متعارف، تقلید صدا، برهنه شدن سینه زن ها و استفاده از اشعار پوچ از جمله آسیب ها است.
سلطان از حضور بالغ بر ۸۰مداح زن در دوره آموزش تخصصی مداحان و ستایشگران اهل بیت (ع) شهرستان سمنان خبر داد و گفت: اساتیدی از جامعه الزهرا قم در این کارگاه به آموزشی مداحان پرداختند.
وی با تاکید بر اینکه دوری از اشعاری که باعث وهن شیعه می شود امری اجتناب ناپذیر است، تصریح کرد: مداحان از نقل روایات دروغ و غیر مستند دوری کرده و پاسدار ارزش های دین باشند.