مرتضی آقاحسنی امروز در گفتو گو با خبرنگار فارس در قم، با اشاره به وضعیت واحدهای فعال ارائه دهنده خدمات بهداشتی درمانی بعد از طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت اظهار کرد: قبل از طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت 18 مرکز سلامت و 50 پایگاه سلامت در استان قم وجود داشت، که بعد از طرح تحول نظام سلامت تعداد مراکز سلامت در استان قم به 40 مورد و تعداد پایگاههای سلامت در این استان به 133 مورد افزایش یافت.
رئیس مرکز بهداشت استان قم با بیان اینکه وضعیت نیروی انسانی فعال ارائه دهنده خدمات بهداشتی درمانی نیز بعد از طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت استان قم تغییر چشمگیری داشته است، عنوان کرد: قبل از اجرای طرح تحول نظام سلامت در استان قم، در حوزه بهداشت استان قم هیچ کارشناس تغذیه، پرستار و کارشناس روانشناسی بالینی وجود نداشت و تنها 18 پزشک و 190 مراقب سلامت در حوزه بهداشت قم فعال بودند که با اجرای طرح تحول نظام سلامت تعداد 40 کارشناس تغذیه، 40 پرستار، 40 کارشناس روانشناسی بالینی، 58 پزشک و بیش از 158 مراقب سلامت به مجموعه بهداشت استان قم اضافه و مشغول به کار شدند.
وی همچنین از جذب و به کارگیری 234 مراقب سلامت در پایگاههای سلامت غیر دولتی خبر داد و گفت: برگزاری دورههای تربیت کادر متخصص روانشناس با موضوعات مختلف روانشناسی از جمله سلامت معنوی، پیشگیری از اعتیاد و مهارتهای 10گانه زندگی ویژه روحانیون، تشکیل 9 کمیته طبقهبندی فلج شل حاد، تشکیل 6 کمیته دانشگاهی التور، پوشش 100 درصدی واکسیناسیون کودکان زیر یک سال با نوبت سوم واکسن پنتاوالان و پولیو خوراکی، پوشش 98درصدی واکسیناسیون ام ام آر و همچنین واکسیناسیون و پیگیری 2 هزار و 917 نفر از افراد حیوان گزیده در راستای پیشگیری از ابتلاء به هاری از دیگر برنامههای اجرا شده بر اساس طرح تحول نظامت سلامت در مرکز بهداشت استان قم است.
آقاحسنی با بیان اینکه مشارکت در اجرای طرح توزیع شیر در مدارس از دیگر برنامههای اجرا شده در استان قم بر اساس طرح تحول نظام است، افزود: در این طرح 220 هزار دانشآموز در هر سال مورد پوشش قرار میگیرند.
رئیس مرکز بهداشت استان قم ادامه داد: در راستای طرح تحول نظام سلامت در استان قم، حوزه بهداشت جلسات توجیهی متعددی با مدیران نهادها و سازمانها در خصوص خود مراقبتی برگزار و همچنین اقدام به تشکیل شورای ارتقاء سلامت کارکنان در راستای خودمراقبتی سازمانی کرده است.
وی افزود: بر اساس این طرح، پیگیریهای لازم در راستای کاهش مصرف جوش شیرین در انواع نان بربری، لواش و تافتون صورت گرفت و میزان مصرف جوش شیرین از 54 درصد به 42 درصد کاهش یافته است.
انتهای پیام/2258/و30
∎