شناسهٔ خبر: 15041889 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: شبکه‌خبر | لینک خبر

روی خط خبر/ کشت گیاهان دارویی تخصصی می شود!

رئیس انجمن گیاهان دارویی کشور با اشاره به تخصصی شدن کشت گیاهان دارویی در هر منطقه گفت: بهتر است به جای توجه به گونه های متنوع گیاهان دارویی در استان های کشور تنها روی چند گونه خاص متمرکز شد و آنها را تجاری کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، رضایی رئیس انجمن گیاهان دارویی کشور با اشاره به بکر بودن کشت گیاهان دارویی در کشور گفت: محصولات گیاهان دارویی کشور ما چون از دل طبیعت است تا پیش از این از فروش خوبی در دنیا برخوردار بود. اما به دلیل تخریب های غیراصولی این امر مخدوش شد، برخی از سودجویان به دلیل تهاجم به مناطق کشت گیاهان دارویی موجب شدند تا غنای اولیه این محصولات از بین برود که در حال حاضر باید از این صنعت پرسود دفاع کرد.

او ادامه داد: سرمایه گذاری در زمینه کشت گیاهان دارویی باید بیشتر شود بویژه در برخی از استانها که نوع خاصی از گیاهان می روید، کشت و کار باید تخصصی تر شود.

او افزود: در حال حاضر کشور به سمت کشت گونه های خارجی حرکت می کند غافل از اینکه کشت این گیاهان در ایران ممکن نیست، زیرا کشت یک چنین گونه های خارجی اقلیم خاص خودش را می خواهد و اگر کشت هم شود آن ماده موثره دارویی مورد نظر را نخواهد داشت.

بهشتی فر مدیرکل منابع طبیعی یاسوج دیگر مهمان برنامه افزود: در یاسوج به دلیل تنوع گیاهان دارویی، تلاش کردیم تا گونه های خالص را شناسایی و با مشارکت بهره برداران به تولید انبوه برساندیم، ما اراضی مرتعی را به زیر کشت گیاهان دارویی بردیم و نتیجه آن برداشت 2 تن شیرابه از گیاهان دارویی تنها از 15 هکتار بوده است، به این ترتیب ما توانسته ای از هر هکتار 10 میلیون تومان درآمد کسب کنیم.

جمشیدی مدیرکل نظارت سازمان غذا و دارو تاکید کرد: در سالهای اخیر، کشورهای اروپایی به سمت استفاده از داروهای گیاهی متمایل شده اند، زیرا عوارض کمتری نسبت به نمونه مشابه شیمیایی دارد و در فرهنگ ملل نیز استفاده از این گیاهان نهادینه شده است.

او ادامه داد: این گیاهان بیشتر جنبه پیشگیری دارند و در فرهنگ ایرانی نیز به ویژه در طب سنتی استفاده از گیاهان دارویی از سبقه دیرینه ای برخوردار است، حدود 4 درصد از داروهای ما منشا طبیعی دارند؛ که استفاده از عرقیات، گیاهان دارویی و غیره در این آمار لحاظ نشده اند، این 4 درصد مربوط به داروهای مجوز دار طبیعی است که در داروخانه ها به فروش می رود.

دانلود