به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، اختتامیه سومین جشنواره ملی محراب، ظهر امروز، یازدهم شهریورماه با قرائت قرآن توسط حمید شاکرنژاد، قاری بینالمللی قرآن در تالار نور برگزار شد.
در ابتدای مراسم، سیدسعید سرابی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با ارائه گزارشی از سومین دوره جشنواره ملی محراب، عنوان کرد: این جشنواره، امسال در شش بخش «تخصصی»، «حفظ چهل حدیث رضوی»، «بخش سلام»، «نقاشی احادیث رضوی» در مقطع سنی 8 تا 15 سال، «دلنوشته به امام رضا(ع)» ، «تولید آثار مرتبط با امام رضا(ع) و فعالیتهای شاخص رضوی تشکلها»، صورت گرفت.
سرابی، با ارائه گزارشی تحلیلی از حضور شرکتکنندگان در سومین جشنواره ملی محراب، اظهار کرد: 30 درصد از شرکتکنندگان در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری، 53 درصد دانشآموزان و جوانان و نوجوانان، 10 درصد شرکتکنندگان در مقطع دیپلم و کاردانی و هفت درصد در مقاطع سنی 40 سال به بالا بودند.
وی، ضمن اشاره به برگزاری رویداد سال 2017 در مشهد، اضافه کرد: این رویداد میطلبد که مجموعه فعالیتهای مردمی و جشنهای دهه کرامت که یکی از ظرفیتهای خاص مشهد مقدس است، به جهان اسلام معرفی شود.
مسجد؛ مهمترین پایگاه فرهنگ در جهان اسلام
در ادامه حجتالاسلام نصرالله پژمانفر، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه امیدواریم این جشنواره ارتباط با مسجد را روز به روز گسترش دهد، افزود: امروز مسجد مهمترین پایگاه فرهنگ در جهان اسلام است که از این ظرفیت کمتر استفاده شده است.
حجتالاسلام پژمانفر، ضمن اشاره به اینکه خیلی از فعالیتها میتواند با محوریت مساجد انجام شود، گفت: هر جا در انجام فعالیتهایمان مسجد را مورد توجه قرار دادهایم، کارها با قدرت بیشتر و سلامت بهتری پیشرفت کرده است، بنابراین باید سعی کنیم فاصله مردم با مسجد را کم کنیم.
وی، برای فراگیر شدن مسجد در همه فعالیتها، اصل مسئله را حرکت فرهنگی در مسجد دانست و ادامه داد: مجلس شورای اسلامی در حال اصلاح برنامههای ششم توسعه است و ما در کمیسیون فرهنگی مجلس سعی کردهایم به نیازمندیهای عرصه مسجد توجه کنیم.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه مسجد در خراسان رضوی باید رنگ و بوی امام رضا(ع) را داشته باشد، تاکید کرد: در جامعه امروز که خیلی از ظرفیتها مهیا است باید سعی کنیم مسجد را در طراز بالاتری قرار دهیم.
سیدجواد جعفری، مدیر کل بنیاد بینالمللی امام رضا(ع)، در ادامه مراسم، گفت: اگر ما به نقش واقعی مسجد پی ببریم و از ظرفیت آن در خدمت قرآن و مکتب اهلبیت(ع) استفاده کنیم، در حوزه فرهنگ ایران اسلامی مصون سازی خواهیم کرد به گونهای که امکان نفوذ هیچ فرهنگ اجنبی در کشور نخواهد بود.
بزرگترین پشتوانه جشنواره ملی محراب؛ کانونهای فرهنگی و هنری مساجد
جعفری، در بخش دیگری از سخنان خود کانونهای فرهنگی و هنری مساجد را بزرگترین پشتوانه جشنواره ملی محراب دانست و گفت: آن هم کانونهایی که با استفاده از سفارشات رهبری به عنوان پشتوانهای محکم فعالیتهای خود را انجام میدهند.
در ادامه مراسم، حجتالاسلام حمیدرضا ارباب سلیمانی، دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، ضمن بیان اینکه امروز در همه جای ایران شاهد حرکتهای فرهنگی مرتبط با فرهنگ رضوی هستیم، ابراز کرد: نکته قابل توجه در جشنواره ملی محراب، اتصال آن به جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) است، جشنوارهای که مانند منظومهای زیبا توانسته در آسمان ملی، ستارگان ارزشمندی از جمله جشنواره ملی محراب را تولید کند.
جشنواره محراب پیوند بین مسجد و اهل بیت(ع) را تقویت میکند
حجتالاسلام ارباب سلیمانی، با اشاره به پیوند دیرینه بین مسجد و اهل بیت(ع)، اذعان کرد: هر جا این پیوند برقرار بوده مسجد رشد کرده است و در نبود آن مسجد متضرر شده است، لذا میتوان گفت مهمترین کار جشنواره ملی محراب تقویت این پیوند است.
وی، با اشاره به اینکه دشمن از مسجد سیلی خورده است، عنوان کرد: مساجد بسیاری در کشورهای فلسطین، لبنان، عراق و سوریه توسط دشمن تخریب شدند، با وجود قرار گرفتن در جنگ نرم باید پایگاه مسجد را حفظ کرده و مردم را به سمت آن هدایت کنیم، چرا که دشمن از مسجد سیلی خورده است.
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور، با اشاره به اینکه مگر دستگاههای فرهنگی کشور تا چه میزان میتوانند در بحث آسیبهای اجتماعی نقش ایفا کنند، اظهار کرد: در بعضی از روستاها که هیچ دستگاهی وجود ندارد ما شاهد بسیج و مسجد هستیم پس باید از فرصت موجود بهترین استفاده را ببریم.
یادآور میشود، در اختتامیه سومین جشنواره ملی محراب علاوه بر رونمایی از آلبوم سرود کانونها به اسم «ساعت هشت » از حجتالاسلام محمدکاظم راشد یزدی، استاد حوزه علمیه خراسان و سیدخلیل منبتی، معاون اماکن متبرکه آستان قدس رضوی و همچنین برگزیدگان سومین جشنواره ملی محراب تقدیر شد.