به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از پایگاه خبری اوشیدا؛ با توجه به کامل بودن دین مبین اسلام اگر در کشورها به ویژه کشورهای اسلامی تمامی مسائل براساس دین مبین اسلام برنامه ریزی شود به طور حتم بسیاری از مسائلی که در حال حاضر جهان با آن دست به گریبان است دیگر وجود نخواهد داشت که در این راستا می توان به مسئله بانکداری اشاره کرد.
بانکداری در ایران اسلامی نیز طبق گفته شماری از علما و بزرگان و عامه مردم با اینکه نام اسلامی را با خود به یدک می کشند اما آن گونه که باید قوانین آن اسلامی اجرا نمی شود که در این راستا می توان به مسائلی از قبیل جریمه تاخیر و دیرکرد در پرداخت وام ها اشاره کرد.
ربا نیز یکی از مسائلی است که اسلام به شدت مردم را از آن نهی کرده چرا که مسئله ربا سبب انحطاط و و زوال رباگیرندگان و ربا خواران و حتی نابودی یک ملت و یک کشور شودبنابراین بانک نیز باید در مسائل مالی با حساسیت ویژه ای وارد شوند چرا که در صورت اهمال تمامی کشور دچار خسران خواهد شد.
سود و کارمزد وام ها بدهکار شدن وام گیرندگان برای تمامی طول عمر را دربردارد
یکی از شهروندان عنوان کرد: برای خرید زمین و در پی آن ساخت منزلم نیازمند قرض گرفتن چندین میلیون تومان هستم که در این راستا با توجه به نداشتن این مبلغ از سوب دوستان و آشنایان ترجیح میدهم از طریق وام و تسهیلات اقدام و مبلغ مورد نیاز را دریافت کنم.
سرگزی به خبرنگار اوشیدا گفت: متاسفانه کارمزد وام ها بسیار بالاست به طوری که در بعضی از بانک ها برای دریافت ۱۵ میلیون تومان باید در طی چندین سال مبلغ هنگفتی را پرداخت کنم که در این راستا با حساب سرانگشتی باید گفت ۴۰ میلیون تومان بازپرداخت کرد که این موضوع نشان می دهد بانکداری ما به هیچ وجه اسلامی نیست.
وی افزود: متاسفانه تمامی وام ها به جز تعداد محدودی که کارمزدهای چهار درصد دارد که آن هم تنها به اقشار خاص تعلق دارد و در صورت پارتی افراد دیگر نیز از آن بهره مند خواهند شد، سایر وام ها با کارمزدها و سودهای هنگفت همراه است بنابراین در صورت برداشت وام به احتمال زیاد فرد تا آخر عمر بدهکار می شود چرا که در طی این مدت علاوه بر پرداخت اصل پول باید حداقل ۲برابر آن سود پرداخت کرد.
سرگزی تصریح کرد: سختی و زمانبر بودن دریافت وام و نبود ضامن تنها بخشی از مشکلات دریافت وام محسوب می شود ادامه داد: برای دریافت هر وام باید چند ضامن داشت که این موضوع برای بسیاری از افراد بسیار سخت می باشد به طوری که تعداد زیادی از مردم از یافتن ضامن با شرایطی که بانک ها درنظر دارند عاجز هستند.
بانکداری در کشور به ویژه در بحث وام دهی و سودی که از وام می گیرند آن چنان که باید اسلامی نیست
امام جمعه اهل سنت شهرستان هامون عنوان کرد: در خصوص بانکداری در سطح کشور مشکلات زیادی وجود دارد که در این راستا در بحث ربا و دریافت سودی که در ازای وامی که به مردم اعطا می شود تاکنون بحث های فراوانی شده است.
مولوی عبدالله حسن زهی به خبرنگار اوشیدا گفت: از نظر اسلام و مذهب ربا حرام است متاسفانه امروزه ربا را با اسم های دیگر و یا طرح های دیگر جابه جا کرده تا از این طریق کارهای خلاف شرع را توجیه کرده باشند.
وی افزود: به رغم اینکه، بسیاری از قوانین بانکداری اسلامی در کشور اصلاح شده است اما هنوز هم این قوانین دارای ایرادات جدی می باشد بنابراین در واقع بانکداری در کشور به ویژه در بحث وام دهی و سودی که از وام می گیرند اسلامی نیست.
حسن زهی تصریح کرد: در فقه اهل سنت نسبت به سود حساسیت بیشتری وجود دارد و متاسفانه تاکنون بانک ها نتوانسته این حساسیت را رفع کنند چرا که با علمای اهل سنت مشورت نشده است.
با توجه به شرایط خاص سیستان و محرومیت ها، تخفیف ویژه در کارمزد وام ها و جریمه ها اعمال شود
امام جمعه ی اهل سنت شهرستان هامون تاکید کرد: بانک ها باید کمیته ای متشکل از علمای اهل سنت و تشیع تشکیل داده و گرفتن وام برای اهل سنت و حتی سپردن دارایی اهل سنت به بانک را تسهیل و مورد مباحثه قرار دهند.
حسن زهی ادامه داد: در خصوص بانکداری اسلامی جزوه یا کتاب با تجمیع نظرات علما تالیف شود و این کتاب در کتاب فروشی ها عرضه شود تا مردم اطلاعات دینی خوبی داشته باشند که در این راستا امید است که بانکداری بتواند در این زمینه اقدامات خوبی انجام دهد.
وی ابراز داشت: در بحث جریمه دیرکرد نیز از نظر بانکداری اسلامی تا حدودی می توان از لحاظ فقهی جواز داد منتهی در میزان درصد و نوع اخذ دیر کرد باید مباحثاتی انجام داد چرا که در بحث دیرکرد بانک ها با سلیقه های مختلف مبالغ مختلفی را در نظر می گیرند و آن شرایطی که بایستی برای متقاضی فراهم شود متاسفانه مناسب نیست که از لحاظ فقهی جای بحث دارد.
حسن زهی در پایان گفت: مسولان، با توجه به شرایط ویژه در منطقه سیستان از لحاظ خشکسالی، ریزگردها و شرایط سخت زندگی وام هایی با شرایط ویژه برای مردم قائل شوند و بدانند مردم این منطقه از لحاظ مالی ضعیف هستند و نمی توانند به موقع وام خود را پرداخت کنند بنابراین باید تخفیف هایی برایشان در نظر گرفته شود تا مردم در این زمینه به مشکل نیفتند.
بانکداری اسلامی بدون ربا در کشور ایجاد شود
امام جمعه ی شهرستان زابل اظهار داشت: طبق قوانین در جمهوری اسلامی ایران بانکداری بدون ربا تصویب شد اما متاسفانه اجرای آن کاملا اسلامی نمی باشد چرا که جریمه تاخیر در بازپرداخت تسهیلات طبق فتوای مراجع حرام و ربا است.
حجه الاسلام و المسلمین علی اکبر کیخا با عنوان اینکه، بانکداری اسلامی بدون ربا در کشور ایجاد شود چرا که ربا، برکت را از جامعه می برد خاطرنشان کرد: بسیاری از قوانین که از غرب آمده اسلامی نشده بنابراین آیین نامه هایی که در بعضی از ادارات تصویب شده ولی در مجلس و مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی نشده اند شرعی نیست.
بانک ها از گرفتن جریمه دیرکرد خودداری کنند
امام جمعه ی شهر بنجار اظهار داشت: مسولان بانکی، با اجرای قوانین بانکداری اسلامی جلوی ربا را بگیرند و طبق فتوای مراجع معظم تقلید به حرمت اخذ جریمه دیر کرد از گرفتن آنان اجتناب کنند.
حجه الاسلام و المسلمین محمود پارسا تصریح کرد: دین مبین اسلام، دین خوبی ها ست که در آن نمامی مسائل اقتصادی، مذهبی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی بیان شده بنابراین با الگوگیری از آن و اجرای کامل قوانین اسلامی در تمام بخش ها، شاهد شکوفایی و رشد بود.
انتهای پیام///
گزارشی از بانکداری اسلامی با چاشنی غرب؛
بانکداری بدون ربا قانونی که فقط تصویب شد نه اجرا/ بانک ها نباید فقط نام اسلامی را یدک بکشند
یکی از مسائل مهمی که دین مبین اسلام در مورد آن با حساسیت و نگاه ویژه برخورد کرده مسائل اقتصادی است که در این بین مسئله بانکداری اسلامی از آن نشات می گیرد.
صاحبخبر -
∎