شناسهٔ خبر: 15039486 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

«هر محله یک کلاس حفظ»، چشم‌انداز مرکز تخصصی حفظ قرآن مشهد

گروه فعالیت‌های قرآنی: مدیر مرکز تخصصی حفظ قرآن کریم بیان کرد: «هر محله یک کلاس حفظ» چشم‌انداز این مرکز است، تا با کمترین هزینه و در نزدیک‌ترین محل به زندگی افراد، یک استاد برای حفظ قرآن حضور داشته باشد.

صاحب‌خبر -
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، مهدی حسنی، حافظ بین‌المللی و مدیر مرکز تخصصی حفظ قرآن کریم مشهد امروز، یازدهم شهریورماه در مراسم افتتاحیه شعبه جدید این مرکز با بیان اینکه این مرکز با عنوان خانه حفظ قرآن کریم نامگذاری شده و فعالیت خود را از سال 94، آغاز کرده است، گفت: ترویج و تبلیغ فرهنگ حفظ قرآن و تربیت حفاظ و اساتید قرآن از جمله اهداف راه‌اندازی این مرکز به شمار می‌رود.
وی اضافه کرد: با توجه به بضاعت مالی مؤسسه، اقدامات خوبی انجام شده است، البته حضور اساتید برجسته حفظ مانند رضا عابدین‌زاده و حجت‌الاسلام محمدمهدی رجبی، توقع ما را بیشتر می‌کند.
حسنی با بیان اینکه انجام بزرگترین اقدامات در زمینه حفظ قرآن از ما توقع می‌رود، تصریح کرد: هدف ما رسیدن به فرمایش رهبر معظم انقلاب و تربیت 10 میلیون حافظ قرآن در کشور است.
تربیت بیش از 800 حافظ در مرکز تخصصی حفظ
این حافظ بین‌المللی بیان کرد: در مدت دو سال فعالیت این مرکز، 812 نفر فراگیر تربیت شدند، همچنین در همین زمان تعداد حافظانی که در خارج از این مرکز و در دیگر مراکز مانند دانشگاه فردوسی و ... آموزش‌های حفظ را دریافت کردند به بیش از دوهزار نفر می‌رسد.
مدیر مرکز تخصصی حفظ قرآن کریم با بیان اینکه حفظ قرآن کریم یک روند طولانی است، اظهار کرد: بهترین بازه زمانی حفظ قرآن دو الی سه سال است که به یک برنامه‌ریزی طولانی با سیاست‌های مناسب نیاز دارد.
وی تصریح کرد: این مرکز تخصصی حفظ، یک مرکز مادر فعال در زمینه حفظ محسوب می‌شود، که تمام مؤسسات حفظ بانوان و آقایان استان باید زیر نظر این مجموعه تخصصی فعالیت کنند.
حسنی با بیان اینکه تمام اساتید مجموعه‌های دیگر حفظ نیز به طور مستقیم و غیرمستقیم زیر نظر این مؤسسه فعال هستند، ادامه داد: از این مرکز با توجه به گستره فعالیتش انتظار می‌رود که در کل کشور نیز فعالیت داشته باشد.
مدیر مرکز تخصصی حفظ قرآن کریم با اشاره به اینکه بیشتر تمرکز بر روی تربیت مربی است، زیرا تا مربی نباشد، حافظی تربیت نمی‌شود، ابراز کرد: اگر یک آمار سرانگشتی بگیریم برای یک میلیون حافظ به حدود 40 الی 50 هزار مربی تنها برای خراسان رضوی نیاز داریم.
وی با بیان اینکه خراسان رضوی در زمینه قرآن، استان مستعدی است که در بین استان‌ها بیشترین حافظان و قاریان ملی و بین‌المللی را دارد، اضافه کرد: اما فاصله ما با آن چیزی که باید باشد، خیلی زیاد است.
راه‌اندازی چهار پایگاه حفظ در مشهد
حسنی به دیگر برنامه‌های مرکز تخصصی حفظ اشاره کرد و گفت: به دنبال گسترش این مرکز هستیم که در همین راستا در یک سال فعالیت مرکز، چهار پایگاه را در سطح مشهد فعال کردیم که مهد قرآن واقع در قاسم آباد برای شکوفه‌های قرآنی است.
وی با بیان اینکه همچنین یک پایگاه در سبزوار راه‌اندازی شده و فعالیت خود را آغاز کرده است، افزود: به دنبال گسترش تعداد مجموعه‌های حفظ قرآن در سطح شهر مشهد هستیم.
استفاده از حافظان در محل زندگی خود
حسنی با بیان اینکه از دیگر برنامه‌های این مرکز آن است که حفظ قرآن را فقط معطوف به این کلاس‌ها نکنیم، ادامه داد: در واقع برنامه‌ای که به دنبال اجرایی کردن آن هستیم این است که از همه حافظان در محله‌ای که زندگی‌ می‌کنند هم استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه هر حافظی که بالای 10 جزء قرآن را حفظ است، دارای تجربیات خوبی است که می‌تواند در حفظ قرآن به دیگران کمک کند، ادامه داد: ما این افراد را مأمور می‌کنیم تا در محله، مسجد و پایگاه‌های محل زندگی خودشان به آموزش حفظ قرآن بپردازند.
مدیر مرکز تخصصی حفظ قرآن کریم بیان کرد: «هر محله یک کلاس حفظ» چشم‌انداز ما است، تا با کمترین هزینه و در نزدیک‌ترین محل به زندگی افراد، یک استاد برای حفظ قرآن حضور داشته باشد و کسی دیگر بهانه‌ای برای شرکت نکردن در این جلسات نداشته باشد.
موفقیت فعالیت‌های قرآنی مردمی
وی با بیان اینکه کارهای قرآنی هر کجا مردمی بوده، موفقیت و ماندگاری بیشتری داشته است، ابراز کرد: همچنین مرحله بعدی نیز بهره‌مندی از کمک‌های مردمی در این زمینه است.
حسنی با اشاره به اینکه تمام حفاظ 10 جزء به بالای قرآن کریم بانو و آقای خراسان رضوی، زیرمجموعه ما قرار می‌گیرندة گفت: ما تلاش داریم حداقل در تمام استان‌ها شعباتی را دایر کنیم تا اساتید بومی پرورش یافته و به عنوان نماینده ما و به صورت شاخه‌ای در استان فعالیت کنند.
وی با بیان اینکه تلاش داریم تا یک وحدت رویه را در بحث آموزش و شیوه‌های آن در کل استان به وجود آوریم، گفت: یکی از مشکلات ما در زمینه حفظ این است که بعضی از اساتید در شهرستان‌ها تجربه کافی در این زمینه ندارند و از شیوه درستی برای حفظ استفاده نکردند، لذا این موضوع باعث دوباره کاری و سخت شدن فرایند حفظ قرآن می‌شود، در حالی که یکی از تلاش‌های این مرکز، ساده شدن حفظ قرآن است.
مدیر مرکز تخصصی حفظ قرآن کریم تصریح کرد: تلاش داریم تا شیوه تدریس به صورت واحد شود به گونه ای که حتی در مناطق دور افتاده هم به یک شیوه تدریس حفظ انجام گیرد.
کم‌کاری در بحث حفظ قرآن کریم ویژه کودکان
وی ابراز کرد: متأسفانه در خراسان رضوی، در بعد آموزش برای کودکان خیلی کم کار شده است به طوری که حتی در مشهد مرکزی که بتواند در زمینه حفظ قرآن برای کودکان خوب فعالیت کند، وجود ندارد، لذا از دیگر برنامه‌های ما برای کودکان و نوجوان، برگزاری کلاس‌های حفظ ویژه این قشر است.
حسنی عنوان کرد: مثلا در دوره حفظ‌ یک‌ساله که بچه‌ها برای آن ترک تحصیل می‌کنند تا به طور فشرده به حفظ بپردازند، به جهت آن که در سنین رشد بوده و پرتحرک هستند، ممکن است مشکلات روحی و روانی برای آنها پیش آید.
مدیر مرکز تخصصی حفظ قرآن کریم افزود: به خصوص اینکه این دانش‌آموزان یکسال از هم سن و ساله‌های خود عقب می‌مانند و این موضوع هم در جای خود مشکلاتی را برای آنها به همراه دارد، البته این روش هم برای خود طرفدارانی دارد.