به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، محمودرضا برازش بعد از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه مازندران، اظهار کرد: حدود 15 درصد سهم اقتصاد چاپ در حوزه کتاب و نشریات است.
وی با اشاره به اینکه 80 از سهم چاپ دنیا به چاپهای کارت هویتی، بستهبندی و غیره تعلق دارد، افزود: تراز واردات و صادرات ما در صنعت چاپ منفی است.
مدیرکل چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اضافه کرد: در حوزه نشریات واردات و صادرات نداریم و اندک صادرات ما کتاب است که به افغانستان منتقل میشود.
این مسؤول با بیان اینکه در سال گذشته بیشتر از 140 هزار تن محصولات چاپی به کشور وارد شد و کمتر از 10 درصد صادرات داشتیم، گفت: واردات صنایع چاپی به کشور شامل قوطی نوشابه، کاغذهای بستهبندی چندلایه، کارتهای اعتباری، جعبه و غیره است.
برازش با اعلام اینکه سال گذشته 150 میلیون جلد کتاب غیردرسی در کشور تولید شد، افزود: میزان کاغذ کتاب درسی و غیردرسی حدود 100 هزار تن است.
وی با اشاره به اینکه در کشور حدود 1.5 میلیون تن کاغذ مصرف شد که 100 هزار تن برای کتاب اختصاص یافت، تصریح کرد: در صنعت چاپ جایگاه کشور در خاورمیانه باید یک باشد که در حال حاضر بین 5 تا 6 است.
مدیرکل چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جایگاه مازندران را در صنعت چاپ به لحاظ تنوع و تخصص ماشینآلات بسیار ضعیف است، افزود: کشور در چاپ و بستهبندی آب میوه و بستههای لبنیات به واردات وابسته است.
این مسؤول با اشاره به اینکه برای توسعه متوازن صنعت چاپ باید با سایر بخشهای صنعتی رشد کند، اظهار کرد: برای رونق صنعت چاپ در حال تغییر آییننامه هستیم تا بهصورت قانونی از طریق هیأت دولت پیگیری شود.
برازش افزود: با تفاهمنامهای که با وزارت صنایع و معادن منعقد شد وظایف جدیدی برای دو وزارت صنعت و معدن و ارشاد تعیین شد تا صنعت چاپ بهعنوان صنایع دوگانه سهمی از تسهیلات بانکی داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه در سالهای اخیر به لحاظ مسائل تحریم اقتصادی سرمایهگذاری جدیدی در بخشهای مختلف صنعتی به ویژه چاپ کم بود، خاطرنشان کرد: در مازندران در کشور برای چاپ و نشر کتاب بهطور کلی کسری نداریم.
مدیرکل چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اعلام اینکه در بخش کتاب و نشریات ظرفیت خالی داریم، ادامه داد: بسترهایی است که بهصورت تجمیعی باید انجام شود و کار تیمی در کشور باید نهادینه شود.
این مسؤول به تقویت آگاهی و روزآمدی فعالان صنعت چاپ اشاره کرد و گفت: به دلیل محدودیت اعتباری سال گذشته در بخش آموزش 150 میلیون تومان اعتبار اختصاص یافت و 37 دوره آموزشی هم برگزار شد.
برازش کل اعتبار دو تا سه سال گذشته وزارت ارشاد در بخش صنعت چاپ را در حد یک میلیارد تومان دانست و افزود: این میزان اعتبار در بحث آموزش و حمایت از صنعت چاپ هزینه شد.
وی با تاکید براینکه صنعت چاپ نیازمند تسهیلات ارزان قیمت است، بیان کرد: مقرر شد تسهیلاتی که دولت برای صنایع در کشور اختصاص میدهد به صنعت چاپ هم توجه داشته باشد و در ردیف بالای تسهیلات قرار گیرد.
مدیرکل چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعداد چاپخانههای کشور را که دارای مجوز هستند 5 تا 6 هزار واحد دانست و اضافه کرد: بخش از این واحدهای دارای مجوز غیرفعال هستند.
این مسؤول با اشاره به اینکه حدود هشت چاپخانه در کشور کار کارتهای بانکی را انجام میدهند، تصریح کرد: 30 تا40 چاپخانههای کشور کار کاغذ رول روزنامهای را بر عهده دارند.
برازش با بیان اینکه در صنف چاپ بیشتر به کاغذ چاپی میپردازند و در حالیکه در صنعت چاپ به سمت فعالیتهای بسته بندی و غیره باید توجه شود، گفت: بسیاری از صنایع چاپی مانند چاپ روی کاشی و یا فلز جزئی از پروسه تولید محسوب میشود.
انتهای پیام/86006/ک40/
∎