حجت الاسلام حسین صنوبری مدیر ناحیه علامه امینی(ره) امور مساجد استان تهران در گفتوگو با پایگاه تخصصی مسجد در پاسخ به این پرسش که مساجد به چه ابزاری احتیاج دارند تا تبدیل به هسته مقاومت فرهنگی شوند، گفت: مهمترین موضوع این است متوجه شویم که جایگاه مسجد در موضوع فرهنگ بسیار والا است و کسی هم که در مسجد دست اندر کار فعالیت فرهنگی است و این فعالیت را راهبری میکند شخص امام جماعت است.
وی افزود: وقتی جایگاه امام جماعت را درک کردیم و آن را به عنوان راهبر فرهنگی منطقه و محله معرفی کردیم احتیاج است که مسائل فرهنگی را به امام جماعت نیز آموزش دهیم و این مستلزم این است که قبل از فرستادن روحانیون به مساجد آنها را با طرق جذب و مسجد داری آشنا کنیم.
این کارشناس دینی مطرح کرد: به غیر از بحث آموزشهای فرهنگی متداول امامان جماعت باید تحت آموزش استفاده از فضای مجازی نیز قرار بگیرند به صورتی که امامان جماعت بتوانند در فضای مجازی حضور پیدا کرده و در برابر دسیسههای غرب دارای برنامه باشند.
وی با بیان این که متاسفانه قریب به 40 درصد ائمه جماعات قادر به استفاده از فضای مجازی نیستند، گفت: در ناحیه علامه امینی(ره) جهت ترغیب ائمه جماعات به استفاده از فضای مجازی کانال تلگرامی ویژهای طراحی کردهایم که در آن اخبار مساجد را قرار میدهیم.
حجت الاسلام والمسلمین صنوبری با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر دایر بودن مساجد در طول روز گفت: در بیشتر مساجد امکان و لوازم دایر بودن مسجد در طول ساعات روز وجود دارد ولی اگر مساجد مشکل خادم را دارند میتوانند از خادم افتخاری استفاده کنند.
وی در پایان درباره راهکارهای جذب بانوان به مسجد نیز گفت: یکی از مهمترین اقشاری که باید حضورشان در مساجد حضور پر رنگتر شود بانوان هستند که متاسفانه جایگاه مناسبی در مساجد ندارند. برای این امر دو راهکار را تبیین کردهایم که اولاً هر مسجد حداقل یک خانم در هیات امنا خود داشته باشد و دوم استفاده از بانوان تحصیل کرده حوزه علمیه است که ضمن حضور در مسجد، در گروهها و محافل غیر رسمی معنوی که بعضا در تضاد با دین هستند حضور پیدا کرده و روشن گری بکنند.
∎