شناسهٔ خبر: 15033841 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

فارس گزارش می‌دهد

کاروان پژوهشی حوزه هنری با شهدای گمنام سنندج تجدید میثاق کردند

کاروان مسؤولان دفاتر فرهنگ و مطالعات پایداری مراکز استانی حوزه هنری، اساتید تاریخ شفاهی و ادبیات پایداری و راویان دوران دفاع مقدس با شهدای گمنام سنندج تجدید میثاق کردند.

صاحب‌خبر -

مدیر دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری حوزه هنری در حاشیه بازدید این کاروان از باشگاه افسران و در جوار شهدای گمنام سنندج، در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در سنندج، اظهار داشت: در مراکز استان‌ها دفاتری به نام فرهنگ مطالعات پایداری داریم که در جستجوی ثبت و ضبط خاطرات هستند و تدوین‌یافته‌ها و نگارش‌یافته‌های خاطرات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را در قالب کتاب منتشر می‌کنند.

وی اضافه کرد: برای این افراد زمینه‌های آشنایی و نزدیک شدن با بحث را به انحای مختلف با انواع مختلف آموزش مجازی و غیرحضوری فراهم می‌کنیم و از سال گذشته هم بازدید از رویدادگاه‌های دفاع مقدس برای ما موضوعیت پیدا کرده است.

به گفته قاسمی‌پور، سال گذشته چند روز از مناطق عملیاتی جنوب بازدید کردند و امسال مناطق شمال‌غرب کشور را برای این افراد انتخاب کردیم که مورد بازدید قرار دادند.

وی خاطرنشان کرد: یک ذره فراتر از آن روالی که کاروان‌های عادی و مردمی راهیان نور دارند که فوق‌العاده نقش معنوی و تاثیرگذاری در تحول روحی روانی جوانان و نسل جدید دارد و مرور خوبی برای خاطرات پیشکسوتان است، ما بیشتر تلاش می‌کنیم جغرافیا و بستر جنگ را نشان دهیم، بستر و رویدادگاه‌های جنگ را بشناسند.

مدیر دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری حوزه هنری اضافه کرد: تلاش بر این است تا مسوولان دفاتر فرهنگ مطالعات پایداری در استان‌ها و محققین و پژوهشگران ادبیات پایداری بیشتر مختصات فیزیکی و محیطی را درک کنند و آنچه را سینما، فیلم‌های مستند و عکس‌ها نتوانسته‌اند نشان دهند، اینها را ببریم با پای پیاده تجربه کنند.

وی تصریح کرد: کردستان اقلیم خاص و سرکش دارد و طبیعت خودش یک مانع و پدیده است که در چنین مناطقی اول باید با طبیعت جنگید بعد وارد جنگ با دشمن شد و این موضوع را نمی‌توان به راحتی با تئوری و کتاب فهمید که اگر محققین ما سرما، گرما، قلل سربه فلک‌کشیده، شیارهای هولناک و دره‌های عمیق کردستان را ببینند بر آنها تاثیر می‌گذارد و همین موجب می‌شود وقتی با آدم‌هایی که در این فضا نقش‌آفرینی کرده‌اند، گفت‌وگو می‌کنیم، پرسش‌های دقیق‌تری داشته باشیم.

قاسمی‌پور یادآوری کرد: وقتی جغرافیای کمین را دیده باشید بهتر می‌توان توصیف و تشریح کنید و با گفتمانی که شکل می‌دهید صاحب خاطره را وادار می‌کنید، آنچه را که درک کرده و در خاطراتش مانده است به مخاطب منتقل کند.

مدیر دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری حوزه هنری خاطرنشان کرد: در جای‌جای کردستان جوانانی شهید شده‌اند و تمامی نقاط آن رویدادگاه‌هایی است که در آن ایثارگری شده است لذا زمانی که محقق ما در محل رویدادگاه‌ها و یا در جاده‌هایی با آن وضعیت قرار می‌گیرد، بهتر می‌فهمد که رزمندگانی بی‌ادعا از جنس همین مردمان کردستان با پول توجیبی خودشان برای رفتن به جنگ با دشمن تردد می‌کردند.

وی افزود: در یک سفر اتوبوسی وقتی که در یک جاده پرپیچ و خم آدم‌ها را به تهوع می‌اندازد، پژوهشگر ما می‌بیند در یک موقعیت جنگی در یک حالت کمین و تعقیب و گریز دشمن و با سرعت بیشتر در شب و یا روز، چه بر سر آدم می‌آید و این نیاز به توصیف بیشتر ندارد و خودشان می‌فهمند که این چقدر گذشت و ایثارگری می‌خواهد.

رئیس حوزه هنری کردستان نیز در حاشیه این دیدار در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: این کاروان متشکل از مسؤولان دفاتر فرهنگ و مطالعات پایداری مراکز استانی حوزه هنری، اساتید تاریخ شفاهی و ادبیات پایداری و راویان دوران دفاع مقدس است که به مدت دو روز از مناطق عملیاتی استان کردستان در شهرهای بانه، سقز، مریوان و سنندج بازدید کردند.

 متأسفانه تاکنون آنگونه بایسته و شایسته در بیان رشادت‌های صورت‌گرفته در کردستان اقدامی صورت نگرفته و این است که رهبر انقلاب در فرازی دیگر از بیاناتشان این استان را استان «مجاهدت‌های خاموش» می‌نامند.

امین مرادی رشادت‌های پیشمرگان مسلمان کرد را بخشی از تاریخ ارزشمند این استان و نقش‌آفرینی در مبارزه با دشمنان داخلی و خارجی همگام با مهاجرین رزمنده استان عنوان کرد و گفت: از مهم‌ترین وظایف ما در این دوران، ثبت و ضبط خاطرات این دوران پرافتخار است که به عنوان میراثی معنوی و گرانسنگ برای آیندگان به یادگار بماند.

وی در خصوص برنامه‌های دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری کردستان گفت: تولید مشترک کتاب «نبرد کوهسالان» خاطرات سردار عبدالله ملکی با همکاری بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، چاپ کتاب «محبت پنهان» خاطرات آزاده سرافراز محمدتقی کریمی، جمع‌آوری خاطرات حجت‌الاسلام حیدری نماینده اسبق ولی فقیه در سپاه کردستان، ترجمه تاریخچه بمباران‌های شیمیایی به زبان کردی با عنوان «ژه‌هر باران» که هم اکنون در دست چاپ است. برگزاری برنامه‌های شب خاطره گرامیداشت یاد و خاطره سرداران شهید، ورمقانی (چمران کردستان) و سرتیپ محمود امان‌اللهی در سنندج و بیجار، و چندین مجموعه دیگر که در حال انجام است.

وی افزود: برگزاری دو کارگاه تخصصی آموزش فنون مصاحبه و ادبیات پایداری با حضور آقایان زنجانی و قاسمی‌پور در سنندج از برنامه‌های ویژه‌ای است که برای تربیت مصاحبه‌گر به انجام رسیده است و با همکاری اداره‌کل امور استان‌ها و مجلس این امر ادامه خواهد یافت.

مرادی با اعلام آمادگی در راستای همکاری با پژوهشگران حوزه ادبیات پایداری در خصوص ضبط و ثبت خاطرات و تاریخ شفاهی ادبیات پایداری در کردستان گفت: از طرح‌ها و پژوهش‌های صورت گرفته در این خصوص به صورت کامل در صورت تصویب دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری مرکز حمایت خواهد شد.

مرادی در پایان با اشاره به جانفشانی‌های صورت گرفته در نقاط مختلف کردستان‏ تصریح کرد: نقطه‌ای در کردستان وجود ندارد که به خون شهیدی تطهیر نشده باشد و این وظیفه ما را در مقابل این جانفشانی‌ها سنگین و سنگین‌تر می‌کند.

 انتهای پیام/79001/و40

برچسب‌ها: