به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشان، حجت الاسلام والمسلمینفرهاد عباسی در مراسم آغاز سال تحصیلی جدید مدارس علمیه آیت الله اعتمادی کاشان اظهار داشت: وظیفه اصلی طلبه و نهاد طلبگی، آماده کردن جامعهی عصر غیبت برای احساس نیاز به ایجاد تمدن اسلامی است.
مدیرکل آموزش حوزههای علمیه گفت: حوزههای علمیه باید دقت کنند برای تحقق تمدن بزرگ اسلامی که بعثت و غدیر کلید آن بود ابعاد این تمدن به طور مستقیم از منابع معتبر و اصیل شناخته شود، نه شناخت از روی کتابهای دسته چندم؛ بلکه باید توسط افرادی باشد که به توانمندی چنین شناختی دست پیدا کنند.
وی تاکید کرد: ما اسلام شناس واقعی میخواهیم نه اینکه هر آنچه را که در غرب بر اساس اومانیسم تولید شده ترجمه کنیم و به آخر آن قرآن و حدیث بچسبانیم.
عباسی خاطرنشان کرد: ائمه علیهم السلام اصحاب را ترغیب به در اختیار قراردادن تمدن اسلامی میکردند و از طرف دیگر به صحابه و جامعه شیعی هشدار میدادند؛ اگر تمدن اسلامی را خودتان کشف نکنید تمدنهای دیگر شما را میدزدند و میبرند.
مدیرکل آموزش حوزههای علمیه با اشاره به روایتی از امام صادق علیه السلام درمورد اصحاب گفت: اگر اصحاب به استغنا و پختگی لازم نرسند نیازمند دیگران خواهند شد و اگر به دیگران محتاج شوند در همان ضلالتی خواهند افتاد که آنها خود گرفتار آن هستند بدون اینکه خودشان متوجه شوند.
وی به وظیفه دیگر حوزههای علمیه اشاره کرد و گفت: این تمدن اجزائش به صورت پراکنده در لابلای آیات قرآن و احادیث اهل بیت علیهم السلام ، سیره و قواعد عقلی پخش است که باید این اجزاء را جمع کرد و به آن ساختار بخشید، اگر به این ساختار دست پیدا نکنیم اسلام خودش را در مقابل بسیاری از ایسمها و مکاتب بشری خواهد باخت.
عباسی تصریح کرد: افرادی باید به این تمدن اسلامی متعهد بوده و نماد آن شوند، تمدنی که فقط در کتاب است و کسی به آن عمل نکند، تمدن نیست، اگر تمدن بود، خود آنهایی که آن را یافتهاند به آن عمل میکردند.
مدیرکل آموزش حوزههای علمیه کشور ادامه داد: پس از طی این مراحل آن تمدن به یک موج فراگیر تبدیل میشود و از یک نفر به یک خانواده، از یک خانواده به یک قوم، از یک قوم به یک شهر، از یک شهر به یک کشور و از یک کشور به جامعه بین الملل میرسد تا جایی که بتواند بر هر تمدن دیگری غلبه کند.
وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری فرمودند که این آن چیزی است که من حاضرم برای آن جان خود را هم فدا کنم، گفت: برای اینکه بعد از بعثت، غدیر و غیبت، اتفاق چهارم یعنی ظهور رخ بدهد، ما نیاز به جامعهای داریم که به مراتبی از تمدن اسلامی برسد و نیاز به انسانهایی داریم که این گامها را بردارند.
فرهاد عباسی تاکید کرد: این گامها و این کارها کار هیچ نهادی غیر از حوزههای علمیه نیست، البته منکر این نیستیم که در دانشگاه و سایر مراکز آموزشی اتفاقات مبارکی رخ داده است.
انتهای پیام/
∎