به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کاشان اول، مراسم آغاز سال تحصیلی جدید مدارس سهگانه بابالعلم، دارالعلم و الزهراء (س) حوزه علمیه آیت الله اعتمادی کاشان در حسینیه هیئت چهارده معصوم زیارت پنجه شاه کاشان برگزار شد.
مدیر کل آموزش حوزههای علمیه کشور حجت الاسلام و المسلمین فرهاد عباسی ضمن تشکر از تولیت این مدارس علمیه، حضرت آیت الله اعتمادی و مدیران این مدارس اظهار کرد: این مطلب را بندهای که از وضعیت کل حوزههای علمیه کشور خبر دارم عرض میکنم که این مدارس، انصافاً با زحمات فراوان تولیت محترم و مدیران آنها از بهترین حوزههای علمیه کشور است.
بن مایهی کار طلبگی شناخت و استقرار تمدن اسلامی است
حجت الاسلام و المسلمین دکتر فرهاد عباسی به شرح اوصاف طلبه طراز انقلاب اسلامی پرداخت و در این رابطه گفت: طلبه طراز انقلاب اسلامی طلبهای است که در راستای استقرار تمدن اسلامی باید خودش را فدا کند و در این مسیر گام بردارد.
وی در ادامه به تعریف تمدن اسلامی پرداخت و افزود: تمدن اسلامی یعنی ایجاد یک فرهنگ غنی و جامع و پر مایه بر پایه اصول الهی، این تعریف از بنده نیست، طبق فرمایشات مقام معظم رهبری اومانیسم هم به دنبال کمال انسان است، اما انسانی که بر پایه اصول الهی تعریف نشده است.
فرهاد عباسی تصریح کرد: شناختن این اصول الهی بن مایهی کار طلبگی است برای ایجاد تمدن اسلامی و این همان چیزی است که تمام تلاش انبیاء و امامان ما بوده است؛ هر کاری که توسط آنها در ابعاد مختلف فرهنگی، فقهی، سیاسی و… انجام شده است اجزای مختلف یک پازلی است که وقتی این پازل، کامل نقش ببندد یعنی تعریف تمدن اسلامی.
حجت الاسلام عباسی در بخش مهمی از سخنان خود در اظهار کرد: تحقق تمدن اسلامی دستوری نیست و تا جامعه اسلامی خود نخواهند و گام بر ندارند این اتفاق نخواهد افتاد، اگر قرار بود ایجاد تمدن اسلامی با اعجاز صورت بگیرد دیگر نیازی نبود حضرت حجت عجل الله تعال فرجه الشریف بیش از هزار سال در پس پردهی غیبت باشند و این همه مشکلات و مصیبتها تحمل شود.
غیبت امام معصوم (ع) هم یک جریمه الهی است و هم یک فرصت برای تکامل انسان
وی در رابطه با فلسفه غیبت امام معصوم توضیح داد: مسئله غیبت که به معنای این است که دسترسی به ولی خدا به صورت مستقیم امکان ندارد، اتفاق بسیار بزرگی بود که نتیجه نالایقی انسان است.
عباسی در ادامه گفت: عدم قدرشناسی انسان از حضور مستقیم و وجود محوری امام معصوم برای تحقق هدف بعثت و غدیر ، نتیجهی قعطی و منطقیاش ایجاد یک حادثه سومی به نام غیبت بود.
دکتر فرهاد عباسی خاطرنشان کرد: غیبت از یک طرف به معنای گرفتن نعمت حضور مستقیم ولایت از انسان است، انسانی که برای استقرار تمدن اسلامی با ولایت همراهی نکرد اما از سویی دیگر یک فرصت هم محسوب میشود تا پس از گذشت بیش از هزار سال انسان به این حد از تکامل برسد تا نیاز خود را به ایجاد تمدن اسلامی بفهمد و آن را فریاد بزند.
مدیر کل آموزش حوزههای علمیه کشور در مراسم آغاز سال تحصیلی جدید مدارس سهگانه حوزه علمیه آیت الله اعتمادی کاشان گفت: وظیفه اصلی طلبه و نهاد طلبگی، آماده کردن جامعهی عصر غیبت برای احساس نیاز به ایجاد تمدن اسلامی است.
وی تاکید کرد: اگر این تمدن اسلامی بخواهد محقق شود باید کسانی باشند که آن را بشناسند، به آن ساختار بدهند و به آن متعهد باشند و این گامها و این کارها کار هیچ کسی غیر از طلبه نیست و کار هیچ نهادی غیر از حوزههای علمیه نیست البته منکر این نیستیم که در دانشگاه و سایر مراکز آموزشی اتفاقات مبارکی میافتد.
حجت الاسلام عباسی در پایان اظهار کرد: طلبه باید مجتهد شود و به کمتر از اجتهاد ظلم به نفس است اگر رضایت بدهیم و مجتهد شدن چیز به دور از دسترسی نیست اگر تلاش شما، استقامت شما، توکل شما و درس خواندن درست شما همه کنار هم جمع شوند باور کنید امر اجتهاد کمتر از ۱۵ سال محقق میشود.
وی تصریح کرد: اجتهاد را نه برای نانش میخواهیم و نه برای آبش؛ اجتهاد را به عنوان رسالتی در برابر حضرت حجت که عصر غیبت زودتر به پایان برسد و انسان به تکامل خودش زودتر دست پیدا کند میخواهیم.
طلاب فرصت را غنیمت بشمارند
همچنین آیت الله سید حسن اعتمادی تولیت مدارس علمیه سهگانه بابالعلم، دارالعلم و الزهراء (س) ضمن تشکر و خوشامدگویی از مدیران، اساتید، کادر آموزشی و طلاب اظهار کرد: ما در زمان مناسبی قرار داریم که باید قدردان آن باشیم و شرایط برای ما بیش از گذشته فراهم است و امکانات در دسترس است چرا که معلوم نیست که این فرصت را در آینده هم در اختیار داشته باشیم.
اعتمادی با اشاره به اینکه امسال حدود ۴۰ نفر از فوق لیسانس به بالا در پایه اول مشغول به تحصیل هستند، گفت: بعضیها تعجب میکنند که چگونه جوانی که لیسانس یا فوق لیسانس گرفته در پایههای ابتدایی حوزه علمیه قرار میگیرد.
وی افزود: این جوانان عنایت داشته باشند که اجرشان دائمی است و به حرفهایی که میشنوند و شاید باعث دلسردی آنها شود نباید توجهی کنند، چرا که حتی پیامبر خدا را هم مجنون میخواندند و به ایشان هم توهین میکردند.
تولیت مدارس علمیه آیت الله اعتمادی کاشان خاطرنشان کرد: مدرسه باب العلم با اینکه ۲ سال است افتتاح شده و اولین مدرسهای است که سطح ۲ را به طور مستقل برگزار میکند، در ابتدا با ۱۵ نفر شروع شد اما هماکنون ما با انبوه طلاب از سراسر کشور جهت پذیرش در این مدرسه سطح عالی روبرو هستیم.
آیت الله اعتمادی گفت: اگر ظرفیت داشتیم چیزی حدود هزار نفر را میتوانستیم در مدرسه باب العلم پذیرش کنیم و الآن کلاسهای ۸۰ نفره برگزار میشود و مایه فخر و مباهات است که به لطف امام زمان (عج) به اینجا رسیدهایم.
وی به امتیازات این مدارس اشاره کرده و اظهار کرد: در مدرسه دارالعلم از لیسانس به بالا پذیرش میشود و در بابالعلم ترمهای تابستانی برگزار شده و در حوزه خواهران هم کار ویژهای انجام میشود و آن پذیرش از سیکل است که پس از ۷ سال موفق به اخذ مدرک لیسانس میشوند که عرصه جدیدی برای تحصیل خواهران در سطح شهرستان است.
تولیت مدارس آیت الله اعتمادی کاشان در پایان افزود: ما باید دغدغه دین را داشته باشیم و دین را بشناسیم و برای گسترش و اقامه آن تلاش کنیم، ما باید برای فهم دین وقت بگذاریم تا به مطالب تازه دست پیدا کنیم.
انتهای پیام/