به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، بهمن ادیبزاده عصر امروز در جلسه ستاد بازآفرینی پایدار شهری خراسان جنوبی اظهار داشت: بازآفرینی شهری یک فرآیند توسعه همهجانبه فرهنگی، کالبدی و اجتماعی برای ارتقاء کیفیت زندگی در محدودههای محلات است.
وی با بیان اینکه طرح بازآفرینی شهری باید با مشارکت مردم و با محوریت آموزش برای رفع نیازهای مردم اجرا شود، تصریح کرد: به طرحهای بازآفرینی شهری با نگاه اقتصاد مقاومتی میتوان نگریست.
مشاور طرح بازآفرینی شهری بیرجند درآمد پایین و کیفیت و قیمت پایین زمینها را از مشکلات محلات بافتهای فرسوده و ناکارآمد عنوان کرد و افزود: نبود زیرساختهای رفاهی و نداشتن محرک برای جذب سرمایهگذار از دیگر مشکلات این محلات است.
ادیبزاده به معیارها و شاخصهای شناسایی انواع بافتهای نیازمند به بازآفرینی اشاره کرد و یادآور شد: این معیارها شامل موارد زیستمحیطی، تراکم، موارد اقتصادی و جرمخیزی است.
وی ادامه داد: بر اساس مطالعات صورت گرفته از لحاظ زیست محیطی، تراکم جمعیت و از لحاظ اقتصادی شمال شهر بیرجند مشکلات بیشتری نسبت به جنوب این شهر دارد ولی از لحاظ جرمخیزی مشکلات منطقه شمال شهر بیرجند کمتر از جنوب این شهر است.
استاد دانشگاه تهران اضافه کرد: از مجموع 3 هزار و 500 هکتار از اراضی بیرجند، 200 هکتار جزو سکونتگاههای غیررسمی، 90 هکتار جزو بافتهای تاریخی و 150 هکتار بافتهای روستایی است.
ادیبزاده با بیان اینکه برای آغاز مطالعات طرح بازآفرینی شهری باید نقشه راهی داشته باشیم که برای تهیه آن باید تیم استانی تشکیل شود، گفت: این تیم باید در ابتدای امر با آموزشهای نوین و بهروز نوسازی کشور آشنا شوند.
وی با اشاره به اینکه در نوسازی و بازآفرینی شهری جلب اعتماد مردم وظیفه ما است، اضافه کرد: شیوههای انجام طرح بازآفرینی شامل اعتمادسازی، نهادسازی، تهیه برنامه اقدامات، کارآفرینی و تحققپذیری میشود.
مشاور طرح بازآفرینی شهری بیرجند با بیان اینکه نهاد توسعه محلی الگویی برای طرحهای بازآفرینی شهری است، تصریح کرد: نهاد توسعه محلی دارای مدیریت پایدار و استقلال مالی باید باشد.
انتهای پیام/69027/ح30
∎