به گزارش خبرگزاری فارس از ساری، محمد اکبرنیا بعدازظهر امروز در کارگاه آموزشی یکروزه توانمندسازی کاریابیهای استانهای مازندران و گلستان که در سالن آمفی تئاتر مرکز آموزش فنی و حرفهای 22 بهمن ساری برگزار شد، اظهار کرد: کارفرمایان به عنوان متقاضیان نیروی کار و نیروی کار به عنوان جویندگان کار دو عامل مهم و تعیینکننده در بازار کار محسوب میشوند و ساز و کار ارتباط مناسب و کارآمد این دو با یکدیگر مستلزم آگاهی آنها از فرصتهای موجود در بازار کار است.
وی افزود: اطلاعات بازار کار در این باره نقشی تعیینکننده در تصمیمات دو طرف جویندگان و متقاضیان کار دارد از این رو برخورداری از چنین اطلاعاتی برای آنها بسیار مهم و ارزشمند است، زیرا دستیابی به آن در چارچوب فعالیتهای فردی ممکن نبوده و با صرف هزینه بسیار زیادی، به صورت صرف وقت، انرژی و پول نیاز دارد.
مدیرکل دفتر هدایت نیروی کار و کاریابیهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: مراکز کاریابی با استفاده از اطلاعات مربوط به بازار کار از طریق طبقهبندی و پردازش آنها کمک شایانی به دو طرف عرضه و تقاضای نیروی کار ایفا میکنند و بدینوسیله سبب تسهیل کاریابی در بازار کار میشوند.
این مسؤول با اشاره به ابعاد کاری کاریابیها، افزود: نقش کاریابیها را میتوان به سه بعد تقسیم کرد، بعد اول آن ارتباط صنفی مؤثر است و باید گفت که هر چقدر این ارتباط قویتر شود قطعاً در رسیدن به اهداف بهتر عمل خواهید کرد، بنابراین میتوان گفت کاریابیها باید بسیار منسجم در استان و کشور عمل کنند.
اکبرنیا ادامه داد: بعد دوم، مربوط به بازار کار و ایجاد تعامل در آن است، بهصورتی که باید ارتباط مستمر بین کارجو و کارفرما برقرار کنیم و به تمام خواستههای طرفین توجه ویژه داشته باشیم.
وی با تأکید بر رعایت بعد سوم کاری کاریابیها، تصریح کرد: ارتباط و تعامل ویژه با دولت از ابعاد مهم کاری این مراکز است.
مدیرکل دفتر هدایت نیروی کار و کاریابیهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تأکید بر سیاستهای دولت در بحث واگذاری وظایف غیر حاکمیتی به بخش خصوصی، اظهار کرد: کاریابیها باید ظرفیت بالای خود را نشان دهند تا بخشی از این وظایف به آنان واگذار شود.
این مسؤول افزود: واگذاری امور غیرحاکمیتی بیمه بیکاری به مراکز کاریابی با هدف کوچکسازی دولت در دست اجراست و آخرین بخشنامه آن برای آغاز کار فراهم شده و بهزودی ابلاغ میشود و این مهم در صورتی موفق میشود که کاریابیها با حداکثر توان و ظرفیت خود برای اجرای مطلوب این طرح در استانها تلاش کنند.
اکبرنیا در پایان با اشاره به بند و ماده 80 قانون برنامه پنجم با موضوع معافیت حق بیمه سهم کارفرمایان، گفت: در تلاش هستیم در برنامه ششم با هدف ایجاد اشتغال برای فارغالتحصیلان، بتوانیم این معافیت را با اولویت و سمت و سوی جذب فارغالتحصیلان دانشگاهی انجام دهیم.
انتهای پیام/86018/ج30/
∎