ناصرحیدری پوری چهارشنبه درگفت وگوبا باخبرنگار ایرنا اظهارکرد: اجرای این طرح ها موجب صرفه جویی سالانه بیش از500 میلیون مترمکعب آب،افزایش تولید محصول وهمچنین کاهش مصرف بذر، سم و انواع کودهای شیمیایی شده است.
وی از افزایش بهره وری و تولید پایدار محصولات کشاورزی بعنوان مهم ترین اهداف برنامه اقتصاد مقاومتی در ارتباط با توسعه سامانه های نوین آبیاری نام برد که منجر به افزایش ضریب امنیت غذایی در کشور می شود.
به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان تجهیز هرهکتار از زمین های کشاورزی به سامانه آبیاری نوین باعث صرفه جویی سالانه چهارهزارو400 مترمکعب آب می شود که کمک بزرگی به تعادل بخشی سفره های آب زیرزمینی این استان است.
این مقام مسوول با بیان اینکه 161هزارهکتار از اراضی کشاورزی هرمزگان قابلیت اجرای این طرح را دارند پیش بینی کرد: تا پایان برنامه ششم وسعت زمین های مجهز شده به سامانه آبیاری نوین دراین استان به 120هزارهکتار افزایش یابد.
حیدری پوری درگفت وگو با ایرنا از هرمزگان بعنوان یکی ازسه استان پیشرو دراجرای این طرح ها نام برد و تاکید کرد: درصورت تامین اعتبارات لازم، امسال 10هزار هکتار از زمین های کشاورزی این استان به سامانه آبیاری نوین مجهز می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان از اجرای این سامانه بعنوان بخشی از طرح های اقتصاد مقاومتی نام برد و یادآورشد: سال گذشته با اجرای 100درصدی تعهدات و مجهزشدن چهارهزارو 200هکتار از زمینهای کشاورزی به سامانه آبیاری نوین، رتبه اول کشوربه این استان اختصاص داده شد.
وی از توسعه آبیاری نوین بعنوان یکی از اولویت های مهم سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان نام برد و گفت: در صورت تامین اعتبار تاپایان امسال حدود 10هزار هکتار دیگر از زمینهای کشاورزی این استان به سامانه های آبیاری نوین مجهز می شود.
حیدری پوری درادامه مصاحبه اختصاصی با ایرنا با اشاره به آماده بودن طرح های مطالعاتی دراین خصوص اظهار کرد: مجهز کردن این 10هزارهکتاربه سامانه آبیاری نوین نیاز به تخصیص یکهزارمیلیارد ریال اعتبار دارد که بایستی از سوی دولت و بهره برداران تامین شود.
گزارشهای دریافتی و حتی مشاهدات خبرنگار حوزه کشاورزی ایرنا حاکی است: متاسفانه آنطورکه باید بهره برداران با مهم ترین هدف این طرح یعنی صرفه جویی درمصرف آب و حتی شیوه های استفاده از آن آشنا نیستند که این نیاز به آموزش و راهکارهای بازدارنده دیگری ازجمله نصب کنتور دارد.
به گزارش ایرنا، بسیاری از کشاورزان بطور شبانه روزی ازاین سامانه برای آّبیاری استفاده می کنند که باعث شده چندان در صرفه جویی آب موثرواقع نگردد درحالیکه بایستی با توجه به نیاز آبی گیاه از این سامانه استفاده کنند.
این درحالی است که شماری از بهره برداران با استفاده از آب صرفه جویی شده در نتیجه اجرای سامانه های آبیاری نوین اقدام به افزایش سطوح زیر کشت محصولات کرده اند که این نیز برخلاف مقررات صادره از سوی وزارت جهاد کشاورزی و همچنین وزارت نیرو بعنوان تامین کننده آب بخش کشاورزی است.
در جدید ترین آمارهای منتشره به نقل از رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان وسعت زمینهای کشاورزی این استان 160هزار هکتار(51درصد زراعی و 49درصد باغی) با تولید سالانه افزون بر دو میلیون و 80هزارتن محصول اعلام شده است.
دراین اطلاعات آمده است: در دو سال گذشته هشت هزارو 100 هکتاز از زمین های کشاورزی هرمزگان به سامانه های آبیاری نوین مجهز شده که با توجه به 85درصد افزایش راندمان آبیاری؛ حدود 59 میلیون متر مکعب در مصرف آب بخش کشاورزی این استان صرفه جویی شده است.
6149/6048
90هزارهکتاراز زمین های کشاورزی هرمزگان به آبیاری نوین مجهزشده است
بندرعباس- ایرنا- رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: با حمایت دولت، مشارکت واستقبال بهره برداران و تلاش مدیریت آب وخاک در دودهه گذشته تاکنون نزدیک به 90 هزارهکتار از اراضی کشاورزی این استان به سامانه های آبیاری نوین مجهز شده است.
صاحبخبر -