به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حمید بنایی نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورایاسلامی در گفتوگو با خبرنگار ندایگناباد درخصوص بانکداریاسلامی گفت: باید بانکاسلامی تخصیص منابع، عدالت در توزیع و اثر بخشی در توسعهجامعه را مدنظر داشتهباشد و در عملیات تجهیز وجوه (سپردهگیری) و تخصیص وجوه (تسهیلات) حدود شرعی و مصادیق جامعه را رعایت کند.
وی اظهارکرد: متاسفانه در نظام بانکی کشور حدود شرعی رعایت نمیشود و در همین راستا مراجع و فقها در خصوص نظام بانکداری موضعگیریهای حکیمانه و صحیحی را دارند.
بنایی خاطرنشانکرد: از دیدگاه اقتصادی نیز نظام بانکی نتوانسته است منابع را به سمتی هدایت کند که مورد نیاز توسعه جامعه و کشور باشد و نظام بانکی حمایت چندانی از کارآفرینان بخصوص بنگاههای زودبازده کوچک و متوسط ندارد.
نائب رئیس مجمع نمایندگان خراسانرضوی در مجلس با بیان اینکه نظامبانکی کشور دغدغه تولید و کارآفرینی در جامعه ندارد، اذعانکرد: برای بازگشت به مسیر اصلی بانکداریاسلامی باید در قانونبانکی فعلی کشور تغییراتی ایجاد شود و علاوه بر آن نیز باید سیاستهای کلان کشور به نحوهای بازنگری شود که بانکها به عنوان یک نهاد توسعهای نه نهاد یک انتفاعی که خود را متولی توسعه کشور نمیداند، شناخته شوند.
بنایی ادامهداد: بانکها باید خود را کنار مردم بدانند و مادامی که بانکها خود را رقیب سایر بخشهای اقتصادی کشور می دانند و رفتار خود را به گونهای تنظیم میکنند که حداکثر سود را بهرهمند شوند، اقتصاد ما سامان نمییابد.
وی بانکداریاسلامی را در اجرای سریعتر سیاستهای اقتصادمقاومتی موثر دانست و تصریحکرد: با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب درخصوص اجرای سیاستهای اقتصادمقاومتی، نمایندگان مجلس به دنبال اصلاح قوانین بانکی هستند تا بتوان در راستای اقتصادمقاومتی و توسعه جامع زیرساختها، بانکها به مردم کمک کنند.
انتهایپیام/vq