به گزارش آناج به نقل از فارس، انرژی برق از مهمترین انرژیهایی محسوب میشود که بهصورت روزمره مورد استفاده مردم جهان قرار میگیرد و شاید بتوان آن را از مهمترین نیازهای مردم به شمار آورد، بهطوریکه کمبود این منبع انرژی، زندگی را با مشکلات فراوانی مواجه میکند.
وجود منابع محدود و پایانپذیر و هزینههای بالای تأمین آن، جوابگوی رشد بسیار سریع مصرف انرژی نیست و بسیاری از صاحبنظران علاوه بر تأکید بر لزوم صرفهجویی در مصرف انرژیهای فسیلی، معتقدند باید به فکر سوختهای غیر فسیلی و پاک بود؛ انرژیهایی که میتوان آنها را با توجه به موقعیتهای مختلف جهان، از باد، آب و خورشید تولید کرد و البته بسیاری از کشورهای پیشرفته نیز در این زمینه تلاشهای قابلتوجهی داشتهاند.
هرچند در ایران نیز تلاشهایی در این زمینه انجام شده است، اما هنوز راه درازی پیش رو داریم.
به هرحال نکته مهم این است که صرفهجویی در مصرف برق و دیگر حاملهای انرژی از اهمیت بالایی برخوردار است و به همین دلیل هم برنامههای مختلفی از طرف مسؤولان مربوطه ارائه شده که توجه به این راهکارها از سوی خانوادهها ضروری است، چراکه مصرف بسیاری از انرژیها با پرداخت هزینه قابل بازگشت نیست.
خبرنگار فارس گفتوگویی چندساعته در این رابطه با افشین روشن میلانی مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز ترتیب داده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز با نگاهی به عملکرد صنعت برق در کشور اظهار داشت: تولید برق در کشور در سال 57 هفت هزار و 24 مگاوات بود که در سال 94 به 73 هزار و 700 مگاوات رسیده که در ابن رابطه 10 برابر تولید برق در کشور انجام شده است.
وی افزود: طول خطوط انتقال، فوق توزیع و توزیع از 81 هزار و 775 کیلومتر در سال 57 به 832 هزار و 57 کیلومتر در سال گذشته رسیده و تعداد مشترکان برق از 3.4 میلیون در سال 57 به 32.5 میلیون رسیده و در حقیقت 9.5 برابر شده است و این امر در حالی است که جمعیت کشور از 36 میلیون به 78 میلیون یعنی 2.2 برابر رسیده است.
روشنمیلانی در ادامه به منافع مدیریت مصرف برق اشاره کرد و گفت: در این امر منافع مشترکان، منافع جامعه و منافع شرکت برق در این میان است.
وی اضافه کرد: با مدیریت مصرف در انرژی برق در بخش منافع مشترکان میتوان به تقاضای برق، کاهش هزینهها، ارتقا کیفیت سرویس، حفظ و بهبود رفاه اجتماعی و ارتقا بهرهوری اشاره کرد.
روشنمیلانی تصریح کرد: در منافع جامعه در مدیریت مصرف انرژی برق نیز کاهش آلودگی زیستمحیطی، صرفهجویی در منابع، حفظ محیطزیست و جلب رضایت مشترکان تحقق مییابد.
در ایران در بخش صنعت 2.015 برابر جهان، ساختمان 2.58 برابر جهان، حملونقل 2.03 برابر جهان و لوازمخانگی 1.76 برابر جهان انرژی مصرف میشود
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز خاطرنشان کرد: در منافع شرکت برق از مدیریت مصرف برق نیز میتوان به کاهش هزینه تولید، بهبود بهرهبرداری، کاهش هزینه سرمایهگذاری و بهبود خدماترسانی اشاره کرد.
وی با مقایسه مصرف انرژی در ایران نسبت به معیارهای بینالمللی اظهار داشت: در بخش صنعت 2.015 برابر جهان، ساختمان 2.58 برابر جهان، حملونقل 2.03 برابر جهان و لوازمخانگی 1.76 برابر جهان انرژی مصرف میشود.
روشنمیلانی به شاخص کارایی انرژی اشاره و تأکید کرد: شدت مصرف انرژی یکی از شاخصهای بررسی کارایی مصرف انرژی است. این شاخص با تقسیم واحد از انرژی بر واحد از تولید ناخالص داخلی به دست میآید.
تنها 9 روز از سال پیک بار بیش از 95 درصد است/ تنها 23 روز از سال پیک بار بیش از 90 درصد است
وی ادامه داد: بامطالعه منحنی تداوم بار کشور و منطقه میتوان گفت با مدیریت 5 درصدی از مصرف برق طی 23 روز که تنها 9 روز از سال پیکبار بیش از 95 درصد و تنها 23 روز از سال پیکبار بیش از 90 درصد میتوان با موفقیت و بدون خاموشی از پیک مصرف عبور کرد.
وی با اشاره به اهمیت نقش واحدهای صنعتی در مدیریت مصرف برق تصریح کرد: صنایع، حدود یک درصد از مشترکان این شرکت را تشکیل میدهند درحالیکه نزدیک به 40 درصد مصرف برق را به خود اختصاص دادهاند.
روشنمیلانی در خصوص طرحهای تشویقی صنایع تشریح کرد: طرحهای تعطیلات و تعمیرات تابستانی صنایع، ذخیره عملیاتی و صنایع خود تأمین، سه طرح پیشنهادی این شرکت به صنایع هستند که واحدهای صنعتی به فراخور علاقه و نوع فعالیت خود میتوانند در این طرحها شرکت کرده و از تخفیف و پاداش در صورتحساب برق مصرفی خود برخوردار گردند.
وی افزایش بازده و کاهش شدت مصرف انرژی را یکی از مهمترین چالشهای امروز کشور عنوان کرد و افزود: هدف ما باید در صنعت برق و سایر صنایع این باشد که به ازای هر کیلووات برق مصرفی بتوانیم ارزشافزودهای بیشتر از دیروز ایجاد کنیم.
روشنمیلانی با اشاره به همکاری خوب واحدهای صنعتی درگذر از پیک مصرف در تابستان سال 94 عنوان کرد: در سال گذشته نزدیک به 100 واحد صنعتی در طرحهای تعطیلات و تعمیرات تابستانی، ذخیره عملیاتی و صنایع خود تأمین شرکت داشتند.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته درمجموع نزدیک به 13 میلیارد ریال تخفیف و پاداش در صورتحساب برق مصرفی بهمنماه سال 94 واحدهای صنعتی همکار در سه طرح مذکور اعمالشده است. در سال جاری نیز محاسبه میزان پاداش صنایع همکار نیز در حال بررسی و اقدام هست
مشترکان کشاورزی، با برنامهریزی صحیح برای آبیاری باغات و زمینهای کشاورزی و نیز خاموش کردن پمپ آب چاههای کشاورزی از ساعت 11 الی 15 در طول ماه، ضمن بخشودگی کامل بهای انرژی مصرفی در 20 ساعت دیگر شبانهروز، مشمول دریافت پاداش نیز خواهند شد.
وی در ادامه با اشاره به مصوبه شورای حفاظت از منابع آب استان در مورد لزوم قطع برق مصرفی پمپهای آب چاههای کشاورزی در ساعات پیک شبکه برق (11 الی 15) تأکید کرد: کشاورزان با برنامهریزی مناسب و هماهنگی با شرکای چاه¬های کشاورزی ضمن جلوگیری از آسیب دیدن درختان به علت آبیاری در ساعات گرم و نیز کاهش تبخیر آب در این ساعات، به گذر مطمئن و بدون خاموشی از پیک تابستان سال جاری کمک میکنند.
میزان خاموشی به 2.37 دقیقه در سال کاهش یافت
این مسئول با اشاره به کاهش میزان خاموشی در محدوده عملیاتی این شرکت، تصریح کرد: میزان خاموشی به ازای هر مشترک در ابتدای دولت تدبیر و امید 2.63 دقیقه در سال بود که در پایان سال 94 به 2.37 دقیقه کاهشیافته است.
روشن میلانی با اشاره به وجود بیش از 200 هزار چراغ روشنایی معابر در شهر تبریز، افزود: با انجام تمهیدات لازم، هماکنون بیش از 98 درصد چراغهای تبریز روشن است.
تلافات انرژی به 9.24 درصد رسید
وی افزود: با بهکارگیری روشهای نوین، میزان تلفات انرژی را از 11 درصد بود به 9.24 درصد رساندهایم که در بعد ملی جزو شاخصترین عملکردها در سطح کشور است.
روشن میلانی تشریح کرد: همگام با توسعه مبلمان شهری و هماهنگی باسیاستهای شهری، این شرکت در طول دولت یازدهم نسبت به توسعه شبکه فشار متوسط زمینی به میزان 20 درصد و شبکه فشار ضعیف زمینی به میزان 18 درصد اقدام کرده است.
وی از رشد 17.5 (هفده و نیم) درصدی کنتورهای دیجیتالی خبر داد و افزود: زمان واگذاری انشعاب برق متقاضیان 50 درصد کاهش داشته است که رضایتمندی متقاضیان را در پی داشته است.
رئیس هیئتمدیره شرکت توزیع نیروی برق تبریز، اقتصاد مقاومتی را یکی از ارکان فعالیتهای این شرکت عنوان کرد و افزود: مدیریت مصرف انرژی برق یکی از پایههای مهم اقتصاد مقاومتی است که در این راستا این شرکت با امضای تفاهمنامه با دانشگاه تبریز، قطب مدیریت مصرف کشور را در تبریز تشکیل داده است.
با کاهش مصرف انرژی به میزان یک کیلووات ساعت، 922 گرم انتشار انواع گازهای آلاینده به جو کاهش پیدا میکند
وی تصریح کرد: موضوع انرژی و آلودگیهای ناشی از تولید آن امروزه یک مسئلهی جهانی است. بهطوریکه با کاهش مصرف انرژی به میزان یک کیلووات ساعت، 922 گرم انتشار انواع گازهای آلاینده به جو کاهش پیدا میکند.
روشن میلانی افزود: همهی ما باید بدانیم که باید انرژی را بهرهور، بجا و کارآمد مصرف کنیم تا علاوه بر کاهش هزینههای ناشی از تولید انرژی،بهعنوان یکی از کشورهای عضو جامعهی جهانی، بتوانیم تعهد بزرگ و حیاتی خود را در خصوص کنترل آلایندهها به نتیجه برسانیم.
وی گفت: در تمام حوزهها و بهویژه حوزهی انرژی نکتهای که باید سرلوحهی کار قرار گیرد این است که وقتی ثروتی را هزینه میکنیم باید معادل آن بهرهوری نیز داشته باشیم.
شدت مصرف برق کشور ایران در حال حاضر 3 برابر میانگین جهانی است
روشن میلانی با تأکید بر اینکه جهان راهی بهجز مدیریت مصرف انرژی ندارد، افزود: هرکسی بهزعم خود با تفکر در خصوص نحوه مصرف برق، مدیریت زمان مصرف و استفاده از تجهیزات بهرهور میتواند سهم خود را در این بحران جهانی بهخوبی ادا کند.
وی با اشاره به اینکه مدیریت مصرف از ارکان اقتصاد مقاومتی است، تأکید کرد: اگر همهی ما بهعنوان مصرفکنندگان دائمی نیروی برق تنها چند روز از سال، با تفکر و مدیریت در مصرف برق صرفهجویی کنیم، توانستهایم به ذخیره میلیاردها تومان از ثروت ملی کمک کنیم.
وی خاطرنشان کرد: شدت مصرف برق کشور ایران در حال حاضر 3 برابر میانگین جهانی است که این رقم بهراستی تأملبرانگیز است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز در پایان گفت: هنگام مصرف برق با پرسیدن سه سؤال سادهی چه وقت، چه میزان و چگونه میتوانیم علاوه بر مدیریت مصرف برق، بهصرفه جویی هزینههای ملی و همچنین به کاهش آلایندههای ناشی از تولید برق نیز کمک کنیم.
روشن میلانی در پایان یادآور شد، توزیع برق تبریز شامل شهرستانهای تبریز، آذرشهر و اسکو هست که دارای 910 هزار مشترک بوده که در سالهای اخیر هرسال 20 تا 30 هزار مشترک به آن اضافهشده است.