به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، خالد جعفری گفت: در حال حاضر ۷۱۸ واحد مرغ گوشتی باظرفیت ۱۴میلیون و ۲۵۲ هزار و ۹۰۰ قطعه در دوره یعنی حدود ۵۷ میلیون قطعه در سال با توان تولیدی ۹۵ هزار تن گوشت مرغ در استان تولید میشود.
وی افزود: ۱۲ واحد مرغ مادر گوشتی با ظرفیت ۳۰۰هزار قطعه و ۱۳ واحد مرغ تخمگذار به ظرفیت ۵۵۵ هزار قطعه در استان دارای پروانه بهرهبرداری هستند.
وی با اشاره به فعالیت کارخانه جوجهکشی به ظرفیت ۲میلیون عدد تخم مرغ نطفه دار با توان تولید۲۰ میلیون قطعه جوجه یک روزه در سال اظهار داشت: باتوجه به نوسازبودن این صنعت، استان کردستان از نظر تجهیزات از جمله استانهای برتر کشور است، به طوریکه ۸۸ درصد دانهخوری و ۹۰ درصد آبخوری واحدهای مرغداری استان اتوماتیک هستند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی بیان کرد: طی شش سال گذشته ظرفیت مرغداریهای گوشتی استان سه برابر افزایش یافته و از نظر ظرفیت تولید گوشت مرغ، جزو قطبهای مهم کشور است آنچنان که کردستان در پایان سال ۹۴ با 8.3 درصد تولید کشور در منطقه غرب و شمالغرب رتبه اول و رتبه دهم کشوررا دارا است.
جعفری یادآور شد: از صنایع مرتبط با این فعالیت در حال حاضر ۷ کشتارگاه صنعتی مرغ به ظرفیت ۱۸ هزارقطعه در ساعت، ۹ کارخانه اختصاصی خوراک طیور به ظرفیت سالانه ۲۴۰ هزار تن، ۱واحد تولید مکمل خوراک طیور به ظرفیت ۱۵۰۰۰تن در سال، ۴ واحد ذرت خشککنی به ظرفیت ۶۲ هزارتن و نیز ۳ واحد فرآوری کود مرغی به ظرفیت ۵۰ هزار تن در سال وجود دارد.
وی میزان اشتغال مستقیم در بخش طیور استان کردستان را ۳ هزار و ۴۲۵ نفر عنوان کرد و گفت: اگر برای هر شغل مستقیم ۳ نفر غیرمستقیم در نظر گرفته شود۱۰هزار و ۴۰۰ نفر به طور غیرمستقیم در این بخش فعالیت و در مجموع ۱۳ هزار و ۸۲۵ نفر در استان کردستان به این بخش وابسته اند.
وی تصریح کرد: میزان سرمایهگذاری انجام شده در این حوزه ۸ هزار و پانصد میلیارد ریال معادل ۸۵۰ میلیارد تومان برآورد میگردد.
جعفری در ادامه تاکید کرد: از تشکلهای مرتبط با این صنعت میتوان به ۱ اتحادیه شرکتهای تعاونی مرغداران، ۱۱شرکت تعاونی مرغداران گوشتی در شهرستانهای استان اشاره کرد که تعدادی از آنها نظیر شرکت تعاونی مرغداران مریوان الگوهای خوبی از نظر فعالیت به طور زنجیره تولید گوشت مرغ و خدمترسانی به اعضا می باشند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مصرف سرانه گوشت مرغ در استان را ۲۶ کیلوگرم عنوان کرد و گفت: با وجود جمعیت یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفری استان کردستان با مصرف سرانه کل ۳۹ هزار تن باتوجه به تولید ۷۱ هزار تن در سال ۹۴ که ۳۲ تن مازاد تولید گوشت مرغ خواهیم داشت که به بازار مصرف سایر استانهای مجاور و کشور همجوار صادر خواهد شد.
به گفته جعفری، امسال پیشبینی براین است ۷۵ هزار تن گوشت مرغ در کردستان تولید شود.
انتهای پیام/م