به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج، غلامعلی منتظر ظهر امروز در جشنواره اختراعات استان کهگیلویه و بویراحمد بیان داشت: سال گذشته 6 جشنواره منطقهای اختراعات در سطح کشور برگزار کردیم.
معاون پژوهش و برنامهریزی بنیاد ملی نخبگان افزود: جشنواره اختراعات یاسوج از بزرگترین جشنوارههای برگزار شده است، زیرا به میزبانی 8 استان و حضور مخترعین از 15 استان کشور برگزار میشود.
وی تصریح کرد: در جشنواره اختراعات به دنبال یافتن مخترعین هستیم که ذهنی فعال اما دستان خالی دارند تا از آنها حمایت کنیم، همچنین در این جشنواره به دنبال تجاریسازی اختراعات هستیم.
منتظر با اشاره به اینکه اختراعات باید دارای سه شاخصه اصلی باشند، گفت: فناوری، نو بودن و بازار محور بودن سه شاخصه اصلی برای تجاریسازی اختراعات است که 10 تا 20 درصد اختراعات در جشنوارهها مورد حمایت بنیاد قرار میگیرند.
وی بیان کرد: سال گذشته 1800 اختراع در کشور بررسی شد و که 150 اختراع جهت حمایت بنیاد انتخاب شدند.
معاون پژوهش و برنامهریزی بنیاد ملی نخبگان تصریح کرد: تلاش ما بر این است که اختراع در یک و نیم سال اول به شرکت نوپای حقوقی تبدیل شود و طی سه سال این اختراعات به شرکت دانشبنیان تبدیل شوند.
وی با اشاره به حمایت و پشتیبانی بنیاد نخبگان از اختراعات گفت: مخترعین خود باید به دنبال ایجاد شرکت دانشبنیان و تبدیل اختراع به محصول بازار محور باشند.
منتظر اظهار کرد: در سال 93-94 از بین 3 هزار اختراع در سطح کشور 270 اختراع از سوی بنیاد برگزیده شد که تنها 40 اختراع به شرکتهای نوپا تبدیل شدند.
تصریح کرد: در جهان از هر یک هزار اختراع 3 اختراع به بازار میرسد، همچنین از هر 300 شرکت دانشبنیان تشکیل شده در جهان بیش از 270 شرکت با شکست مواجه میشوند.
وی عنوان کرد: تلاش بنیاد نخبگان برای حمایت از سه اختراع به بازار رسیده و 30 شرکت موفق است.
منتظر در پایان خاطرنشان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون 3 جشنواره اختراعات در سطح کشور برگزار شده که در جشنواره یاسوج حدود 80 اختراع در زمینههای برق،تجهیزات پزشکی، فنی، علوم پایه ،الکترونیک و... مورد بررسی قرار میگیرند که حدود 10 تا 20 درصد این اختراعات به مرحله کشوری میرسد.
انتهای پیام/82024/ت30
∎