شناسهٔ خبر: 15012558 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

یک مقام پارلمان اروپا: احتمالا کودتای ترکیه را دست‌کم گرفتیم

یکی از قانونگذاران ارشد اروپایی در روابط خارجی گفت، اتحادیه اروپا ممکن است شدت کودتای ناکام ترکیه را دست‌کم گرفته باشد و باید به دنبال مذاکره با آنکارا برای حفظ توافق مهاجرت باشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری حریت، المار بروک، رئیس روابط خارجی پارلمان اروپا و از اعضای حزب آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در جریان سفر به آنکارا گفت: در شب کودتا راکت‌هایی به پارلمان ترکیه شلیک شد. تصور کنید که مجلس ملی فرانسه و یا وست‌مینستر از سوی ارتش همان کشورها هدف قرار می‌گرفت. آن وقت باید می‌دیدید که چه حسی به شما دست می‌داد. پس از سفر به ترکیه دیدگاه متفاوتی نسبت به برخی از مسائل مرتبط با گولن به دست آوردم. این جنبش در دولت نفوذ کرده و همانند یک "انجمن برادری" رفتار می‌کند. یک نوع ستایش بی‌حد از طرف ما برای جنبش گولن وجود داشت.

اتحادیه اروپا کودتای ناکام ۱۵ ژوئیه را محکوم کرد اما همچنین از سرکوب‌های نظامیان و سایر نیروهای دولتی و شخصیت‌ها به شدت انتقاد کرد. ده‌ها هزار تن در ترکیه به ظن حمایت از فتح‌الله گولن، روحانی ترک‌تبار ساکن آمریکا بازداشت و یا اخراج شده‌اند. گولن به طراحی کودتا متهم است؛ اتهامی که او نمی‌پذیرد. در مقابل ترکیه هم اتحادیه اروپا را به بی‌تفاوتی نسبت به کودتا متهم و تهدید کرده است که از توافق مهاجرت که جلوی سیل مهاجران و پناهجویان به اروپا را می‌گیرد، خارج می‌شود.

به گفته المار بروک، اتحادیه اروپا باید معاهده مهاجرتی با ترکیه را حفظ کند.

او افزود: حقیقتا حس نمی‌کنم که ترکیه در حال اخاذی از اروپا باشد. احساس می‌کنم که آنها می‌خواهند توافق مهاجرتی اجرا شود. باید در گفتارمان محتاطانه رفتار کنیم. گمان می‌کنم به لحاظ ژئو پلتیکی به نفع ماست که ترکیه طرف ما باشد.

توافق مهاجرتی ماه مارس تایید شد و طبق آن ترکیه باید در ازای دریافت شش میلیارد یورو برای سکونت آوارگان سوری در کشورش، جلوی ورود مهاجران و پناهجویان به اروپا را بگیرد. علاوه بر این، قرار شد که مذاکرات عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا احیا و آزادی ویزا هم برقرار شود.

انتهای پیام 

برچسب‌ها: