شناسهٔ خبر: 15007522 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

فرماندار قم: تخریب کوره های غیرمجاز ذوب سرب با جدیت پیگیری می شود

قم – ایرنا – فرماندار قم گفت: تخریب کوره های غیرمجاز ذوب سرب با فعالیت دستگاه های مربوطه با جدیت پیگیری می شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، رضا سیار عصر سه شنبه در جلسه قم پژوهی با عنوان نقش فرمانداری قم در کنترل ریزگردها و دیگر آلاینده های شهر قم، به فعالیت غیرمجاز کوره های ذوب سرب اشاره کرد و افزود: هم رسانه ها و هم مردم باید مطالبه و دستگاه های مربوطه از جمله اداره کل محیط زیست و مرکز بهداشت باید نظارت کنند چرا که این آلاینده ها باعث نسل کشی می شود.
فرماندارقم، افزود: برای مقابله جدی با کوره های ذوب سرب اقدام فوری صورت می گیردی بطوریکه در کمتر از 48 ساعت نسبت به چنین مواردی رسیدگی می شود و دراین رابطه تاکنون 194 کوره ذوب تخریب شد.
وی ادامه داد: با تعامل دادستان و نیروی انتظامی همه آمادگی تخریب این کوره ها را دارند از این رو در صورت شناسایی این کوره ها وارد عمل خواهیم شد.
وی با اشاره به نظارت اداره کل محیط زیست قم گفت: این اداره کل به صورت جدی وارد عمل شده است و از سایر دستگاه های مربوطه خواستار فعالیت به صورت گسترده و رسیدگی به وضعیت آنها هستیم.
سیار ادامه داد: سوداگران با ضایعاتی که از کشورهای دیگر وارد این استان می کنند اقدام به ذوب می نمایند که گازهای حاصل از ذوب به گیاهان استان و فضای طبیعی استان قم ضرر می رساند.
وی خاطر نشان کرد: اتحادیه صنفی ریخته گران و تراشکاران مجوز فعالیت به کارخانه هایی در خصوص ذوب داده است که حدود 12 کارخانه ذوب در استان فعال هستند در همین راستا کارگروهی در استانداری تشکیل شده است که مجوز این کارخانه ها تمدید نشود و یا در مکانی خارج از فضای استان اقدام به فعالیت کنند.
فرماندار قم با اشاره به اینکه حق آبه ها حق کشاورزان قم است گفت: این حق آبه ها به عنوان حق کشاورزان قمی قابل پیگیری است که میزان آن نیز ثبت شده است.
وی افزود: ریشه ریزگردها و از بین رفتن باغات شهر و گرم شدن هوای شهر قم به علت تاثیر حق آبه ها است که این امر باعث شده است تا فضای سبز و باغات انار استان قم به خشکسالی برسند.
سیار ادامه داد: تبعات حق آبه ها در تمام زندگی مردم شهر قم مشهود است و آن را به مخاطره انداخته است.
وی بیان داشت: تمامی حق آبه قمرود و قره چای که در پایین دست قم به یکدیگر می پیوندند به صفر رسیده است و امیدی به احیای این دو رودخانه نیست و مانند گریه کردن بر قبری است که در آن مرده ای نیست.
وی افزود: داستان حق آبه ها نیازمند به وقوع انقلاب داشت در حالی که با توسعه کشاورزی غیر کارشناسی در مناطق بالادست و احداث سدها و آبخوان ها و عملیات آبخیزداری که باعث نگهداشت آب در بالادست شد، خشکسالی را تشدید کرد.
فرماندار قم با اشاره به رهاسازی آب از سد 15 خرداد برای کشاورزان گفت: کشاورزان حق آبه کمی از رودخانه قمرود می گیرند زمانی که نیاز آبی در فصل تابستان بالا می رود بین سه هزار متر مکعب از سد 15 خرداد رهاسازی می شود تا حق آبه های کشاورزان پایین دست را تامین کند ولی این آب برای باغ های حاشیه ای استان کافی نیست.
وی بیان داشت: حدود 300 چاه غیر مجاز برای رفع نیازهای کشاورزی وجود داشت که در دوسال اخیر فرمانداری از شرکت آب منطقه ای قم خواستار شده است تا اقدام به تخریب این چاه ها نکنند تا این حق کشاورزان از بین نرود.
وی به راهکارهای کنترل ریزگردها اشاره کردو گفت: استفاده از پساب در فضای سبز شهر و توسعه 30 هزار هکتار فضای سبز از مهمترین راهکارهای کنترل ریزگردها است.
سیار افزود:فضای جنگلی استان قم به زیر ده هزار می رسد از این رو نیازمند ایجاد همکاری شهرداری برای احداث بوستان های محلی و در پیرامون قم کمربند سبز هستیم.
وی به گشایش سد کوچری اشاره کرد و گفت: این سد به علت نوع ساختش تبخیر آب کمتر در آن رخ خواهد داد.
وی با اشاره به مدیریت سد کوچری گفت: تشکیلات آب منطقه ای بر اساس حوزه بندی است و استان های بالادستی اختیار پیدا کردند که دسترسی بیشتر به آب پیدا کنند از این رو مدیریت سد کوچری با اصفهان است و تاکنون اجازه دست اندازی به استان قم نداده اند.
فرماندار قم، بیان داشت: کشاورزان سد گلپایگان نیز به دنبال دستیابی به آب سد کوچری هستند.
وی با اشاره به صدور مجوزهای ایجاد استخر در توسعه کشاورزی گفت: در دهه 60 این مجوزها صادر شده است و در حال حاضر جهاد کشاورزی با صدور این مجوزها مخالف بوده و در حال حاضر به دنبال گرفتن حکم قلع و قمع آن هستند.
در این مراسم از که مصادف با سالروز تولد عباس فرساد شاعر و طنز پرداز قمی بود، وی از سوی فرماندار ، بنیاد قم پژوهی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم مورد تقدیر قرار گرفت.
/8138/ 6133/