تبریز ـ خبرنگار اطلاعات: معاون اول رئیسجمهوری، وضع نگران کننده سوریه و عراق را نتیجه اختلاف افکنیهای بیگانگان در منطقه دانست و گفت: حضور بیگانگان نه فقط منفعتی برای کشورهای منطقه نداشته است، بلکه موجب ایجاد خاطرههای تلخ برای مردم منطقه شده است.
اسحاق جهانگیری در آیین آغاز به کار نخستین اجلاس سران گردشگری مجمع گفتگوی آسیا با اشاره به این که نام تبریز در طول تاریخ همواره یادآور فرهنگ، تمدن و آزادی است، افزود: امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند سازوکارهای منطقهای برای حل بحرانهای منطقه پرتلاطم خاورمیانه هستیم.او اظهار داشت: ضرورتهای مشترک فرهنگی و گردشگری ما را در این اجلاس گردهم آورده است تا به گردشگری به عنوان سرمایه و زمینه مشترک گردشگری بیندیشیم.
وی، درک متقابل و تعامل در زمینههای مختلف بین کشورهای عضو مجمع گفتگوی آسیا را ظرفیت مکمل در هر کشور دانست و گفت: گردشگری یک میدان هسته گم شده است که باید این میدان را دریافته و با تعاملات طرفین بتوانیم بیش از پیش این صنعت را در کشورهای منطقه توسعه بخشیم.
او ادامه داد: گردشگری یعنی میدان آشتی انسان و جوامع و آشنایی فرهنگها و تمدنهای مختلف با یکدیگر؛ که این معنا مسئولیت خطیر وزرا و سران گردشگری کشورها را نشان میدهد.
جهانگیری با اشاره به این که نقش قابل توجه صنعت گردشگری در اقتصاد کشورها انکار ناشدنی است، گفت: امروزه به وضوح میبینیم که توسعه اقتصادی کشورهای آسیا باعث افزایش تعاملات اقتصادی، سیاسی و فرهنگی جهانی این کشورها شده است.
معاون اول رئیسجمهوری با بیان این که کشورهای امن منطقه در معادلات و تعاملات جهانی پیشرو بوده اند، افزود: میتوان با بهرهمندی از امنیت و آرامشی که در این کشورها وجود دارد با افزایش تقاضا در زمینههای مختلف موجبات تحقق توسعه پایدار و همه جانبه در آسیا محقق شود.
جهانگیری گردشگری را صنعتی درآمدزا دانست و گفت: باید در راستای گسترش مناسبات فرهنگی میان ملل مختلف آسیا در زمینههای تاریخی و مذهبی و… اقدامات اساسی و عملیاتی انجام داد.
معاون اول رئیسجمهوری با اشاره به لزوم رونق گردشگری در حوزه تمدنی آسیا گفت: رونق گردشگری در حوزه تمدنی و دارای اشتراکات فرهنگی بسیار میان ملل آن موجب ایجاد ثبات در منطقه میشود، به ویژه در منطقه خاورمیانه که امروز به دلیل اعمال سیاستهای غلط برخی کشورها، گروههای تکفیری و سلفی در منطقه قدرت گرفتهاند که تنها راه شکست و حذف این گروهها و دفع ناامنیها تبادل نظر و همکاریهای منطقهای در راستای حل این بحران و معضلات است.
وی افزود: ایران به واسطه فرهنگ غنی و موقعیت استراتژیک و قرار گرفتن در جاده ابریشم میتواند نقش قابل توجهی در ایجاد ساز و کارهای منطقهای داشته باشد.
جهانگیری ادامه داد: دولت تدبیر و امید برای گسترش همکاریها با ملل مختلف سیاستها و برنامههای نظاممندی در راستای توسعه صنعت گردشگری در کشور تنظیم کرده است.
معاون اول رئیسجمهوری توافقنامه برجام را نقطه عزیمت در حوزه توسعه گردشگری دانست و ادامه داد: برجام فصل جدیدی از مناسبات فرهنگی و سیاسی و… را روی کشور گشود که باید از فرصتهای به وجود آمده نهایت بهره را ببریم.
وی تأکید کرد: برگزاری این نشست و اجلاس میتواند زمینه مناسبات فرهنگی در میان کشورهای منطقه را بیش از پیش فراهم کند.
* اهداف صنعت گردشگری
به گفته وی سند چشم انداز بیست ساله توسعه کشور و پیش نویس برنامه ششم توسعه اهداف مهمی را برای صنعت گردشگری کشور ترسیم کرده است که میتواند در همکاری میان اعضای مجمع محل توجه باشد.
جهانگیری ادامه داد: همه ما آگاهیم که گردشگری اساساً مقولهای میان فرهنگی و صنعتی میان بخشی است. از این رو تحقق اهدافی از این دست چه در سطح منطقهای و چه در سطح ملی مستلزم همکاری و همراهی نهادهای حاکمیتی و مدنی است.
معاون اول رئیسجمهوری گفت: در اینجا باید همه دستگاههای مختلف با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به عنوان متولی اصلی این صنعت هماهنگ باشند و در سطح منطقهای و قارهای باید راه بر همکاری میان دولت، میان نهادها و شبکههای مردمی و میان سازمانهای ملی و جهانی گشوده شود.
افتتاح خط تولید محصولات فرآوری چوب
خط تولید محصولات فرآوری چوب در کشور با حضور معاون اول رئیسجمهوری افتتاح شد.
اسحاق جهانگیری در ادامه برنامههای سفر یکروزه خود به آذربایجان شرقی، با حضور در شهرستان آذرشهر بزرگترین واحد تولیدی صنعت چوب و نئوپان در کشور را افتتاح کرد.
با راهاندازی این واحد تولیدی برای ۲۵۰ نفر به صورت مستقیم و بیش از ۳۰۰۰ نفر به صورت غیرمستقیم اشتغالزایی شده است.
بهرهبرداری از کارخانه صنایع کاغذ نرمه
کارخانه صنایع کاغذ نرمه آذربایجان تولیدکننده سلولزی و مواد اولیه کاغذ دستمالی با حضور معاون اول رئیسجمهوری به بهرهبرداری رسید.
کارخانه صنایع کاغذ نرمه آذربایجان تولیدکننده سلولزی و مواد اولیه کاغذ دستمالی با اعتباری بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان در زمینی به مساحت ۲۸ هزار مترمربع راهاندازی شد.
سخنان دبیرکل مجمع
دبیرکل مجمع گفتگوی همکاری آسیا نیز در این اجلاس گردشگری را بزرگترین حرکت صلحآمیز مردم جهان برشمرد.
باندیت لیمچون افزود: طبق آمار شورای جهانی گردشگری، در سال ۲۰۱۱صنعت توریسم تا ۹ درصد معادل ۶ تریلیون دلاربه رشد ناخالص جهانی کمک کرده است.
لیمچون ادامه داد: گردشگری ۳۲۸ میلیون شغل یعنی، از هر ۱۰ شغل یک شغل در دنیا ایجاد کرده است.
او گفت: چگونگی ایجاد رشد پایدار صنعت گردشگری یکی از چالشهای جهان است و رشد مدیریت نشده آن میتواند به تخریب محیط زیست منجر شود. باید از محیط زیست صیانت شود تا منابع بلند مدت برای رشد و توسعه پایدار وجود داشته باشد. او افزود: حضور امروز ما در تبریز فرصت بزرگی است که به تحول گردشگری پایدار در ایران و کشورهای عضو کمک کنیم.
لیمچون گفت: حضور ما در شهر بزرگ تبریز و این اجلاس خواهد توانست زمینه توسعه صنعت گردشگری در کشورهای عضو را به وجود بیاورد. قاره آسیا با تمدن چند هزار ساله و میراث ارزشمندش مزیتی برای توان بالقوه ما برای توسعه گردشگری در کشورهای ماست.
وی ادامه داد: گردشگری میتواند رشد اقتصادی مطلوبی برای کشورهای آسیایی به ارمغان بیاورد.
اجلاس وزرای گردشگری نوید آینده پرفروغ گردشگری
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این آیین با اشاره به این که این اجلاس نوید آینده پرفروغ گردشگری در این مجمع را میدهد، گفت: صنعت گردشگری قادر است به عنوان ابزاری کارآمد در دیپلماسی عمومی و پل ارتباطی میان ملتها و اقوام گوناگون عمل کند و با ایجاد و گسترش تعامل، همزیستی مسالمتآمیز و درک متقابل فرهنگی درپهنه گیتی؛ صلح، ثبات و آرامش را برای دنیای امروزی که شدیداً از افراطی گری و خشونت رنج میبرد به ارمغان آورد.
مسعود سلطانی فرادامه داد: ما امروز به عنوان اعضای خانواده بزرگ گردشگری کشورهای آسیایی، پس از گذشت ۱۵ سال از شکلگیری مجمع گفتگوی همکاری آسیا در سال ۲۰۰۲ در تبریزگرد هم آمدهایم تا با پیشگامی جمهوری اسلامی ایران فصل جدیدی را در حیات این مجمع رقم بزنیم.
او گفت: در دنیای امروزی، صنعت گردشگری یکی از مهمترین، بزرگترین و روبهرشدترین صنایع به شمار میرود.
وی گفت: ضرورت و اهمیت بالای این امر ایران و مشخصاً سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری رابر آن داشت تا به عنوان یک اقدام ابتکاری به بنیانگذاری «اجلاس وزرای گردشگری ACD» و میزبانی اولین دوره آن مبادرت ورزد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تأکید کرد: «مجمع گفتگوی همکاری آسیا» ازبدو شکل گیری تا کنون به عنوان مجال ومحفلی برای گفتگوی سازنده میان اعضاء درجهت توسعه همکاریها در سطح این قاره کهن عمل کرده و در این مسیر دستاوردها و پیشرفتهای خوبی را به خود دیده است و افزایش شمار اعضا از ۱۸ کشور در سال تاسیس (۲۰۰۲) به ۳۴ کشور تا حال حاضر و نیز تعیین و معرفی۲۰ پروژه و محور همکاری میان کشورهای منطقه در قالب ۶ اولویت اصلی در حوزه ارتباطات؛ آموزش و توسعه منابع انسانی؛ علوم و فناوری؛ امنیت آب، انرژی و غذا؛ و توسعه پایدار بوده است.
استاندار آذربایجان شرقی نیز در نخستین اجلاس گردشگری مجمع گفتگوی همکاری آسیا گفت: کشور ما با قدم برداشتن در مسیر گردشگری و معرفی ظرفیتها ی بینظیرش آغوش خود را به روی جهانگردان باز کرده است.
اسماعیل جبارزاده با اشاره به این که گردشگری برای کشورهای دارای جاذبه جهانگردی میتواند مهمترین منبع کسب درآمد باشد، اضافه کرد: صنعت گردشگری با ویژگی خاص خود، صنعتی پویا با آیندهای روشن تلقی میشود.
بیانیه وزیران گردشگری
اجلاس وزیران گردشگری مجمع گفتگوی همکاری آسیا با تأکید بر ترویج گردشگری در آسیا و تقویت همکاریهای متقابل در تبریز به کار خود پایان داد.
در بیانیه پایانی این اجلاس موسوم به «بیانیه تبریز» به اهمیت گردشگری در نزدیک کردن ملتها تأکید شده و از آن به عنوان ابزاری برای بهبود کیفیت زندگی مردم و ایجاد صلح در منطقه و رشد اقتصادی و اجتماعی اعضای مجمع نام برده شده است.