شناسهٔ خبر: 14973471 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: نصر-قدیمی | لینک خبر

گزارش اختصاصی نصر/

گام بلند تبریز برای حضور در عرصه های جهانی/ مجمع گفت و گوهای آسیایی در تبریز

نصر: اولین اجلاس وزرای گردشگری کشورهای مجمع گفت و گوی همکاری های آسیا صبح امروز در تبریز آغاز به کار کرد تا تبریز میزبان یکی از مهم ترین رویدادهای بین المللی آسیا باشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش نصر، طی چند سال اخیر گویا تبریز  بعد از یک دوره جدایی از محافل بین المللی، دوباره به عرصه های جهانی پا گذاشته است. برگزاری اجلاس وزرای گردشگری کشورهای مجمع گفت و گوی همکاری های آسیا (ACD) در تبریز، یکی از نمونه های قابل تأمل در رابطه با گام های اساسی تبریز در مسیر ارتباطات بین المللی از یک طرف و معرفی تبریز به خصوص برای تبریز 2018 است.

حضور حدود 22 تن از وزرای گردشگری کشورهای آسیایی و هیئت همراهشان در تبریز به مناسبت این نشست در تبریز فرصت مناسبی برای معرفی جاذبه های تاریخی و گردشگری تبریز به جهانیان به ویژه کشورهای آسیایی محسوب می شود و در حقیقت نقطه عطفی برای تقویت مناسبت های بین المللی در حوزه گردشگری و با هدف کشورهای آسیایی است، چرا که این اجلاس بر پایه گفت‌وگو شکل گرفته و سعی دارد تا فارغ از مباحثات و بعضاً مشاجرات سیاسی، راه‌های جدیدی را برای ایجاد همکاری‌های مختلف با تمرکز بر مسائل توسعه‌ای و اقتصادی شناسایی و تقویت کند.

این نشست که ظرف دو روز در تبریز برگزار می شود، با تمرکز بر آینده صنعت گردشگری در آسیا و تقویت زیرساخت های عملی و ساختاری مورد نیاز برای توسعه پایدار بخش گردشگری در چارچوب گفتگوی همکاری آسیایی صورت می گیرد.  با توجه به اینکه هدف مجمع گفتگوی همکاری آسیایی (ACD)، ارتقاء همگرایی بین کشورهای آسیایی، گسترش بازار تجاری و مالی، تبدیل آسیا به یک شریک توانمند برای تعامل با دیگر نقاط جهان و ارتقاء نقش آسیا برای تاثیرگذاری در معادلات جهانی است، برگزاری این اجلاس در تبریز بهترین فرصت برای شناساندن تبریز به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی به شمار می رود.  

در جلسه صبح امروز  اجلاس در تبریز

در نخستین روز این نشست، مقامات ارشد ضمن دیدار با یکدیگر، ایده های خود را در حوزه گردشگری به اشتراک گذاشتند و  اهداف برگزاری نشست آتی شامل راهکارهای توسعه گردشگری پایدار در منطقه آسیا، حفاظت از محیط زیست، اشتغال‌زایی، فقرزدایی، توانمند سازی جوامع محلی ونیز تسهیل تردد گردشگران در کشورهای عضو بازگو شد و چگونگی بهره‌مندی از این فرصت مورد بحث و بررسی قرار گرفت. هم چنین در روز دوم 9 شهریورماه وزیران کشورهای آسیایی بر روی مطالب آماده شده جلسه روز نخست توسط مقامات ارشد به بحث و نتیجه گیری خواهند پرداخت.

در نشست کارشناسان ارشد اجلاس وزرای گردشگری مجمع گفت و گوی همکاری های آسیا با حضور مرتضی رحمانی موحد، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، مهمترین محورهای همکاری های گردشگری میان ایران و کشورهای عضو مجمع گفت وگوی همکاری های آسیا مورد بررسی قرار گرفت.

مرتضی رحمانی موحد، معاون گردشگری کشور در این نشست ضمن مثبت ارزیابی کردن فعالیت های حوزه گردشگری و روند رو به رشد این صنعت در ایران، برای هرگونه همکاری به منظور توسعه گردشگری با کشورهای عضو مجمع گفت وگوی همکاری های آسیا اعلام آمادگی کرد.

وی به تشریح جاذبه های گردشگری ایران و نیز مهمترین راهکارهای توسعه همکاری ها پرداخت و افزود: تهران آماده همکاری و توسعه گردشگری با کشورهای مختلف از جمله کشورهای عضو مجمع گفت وگوی همکاری های آسیا است.

در این نشست تخصصی هم چنین تعدادی از کارشناسان ارشد کشورهای مجمع گفت و گوی همکاری های آسیا نیز به بیان نقطه نظرات و دیدگاه های خود پرداختند.

انعقاد خواهرخواندگی «تبریز-داکا» به خواسته وزیر گردشگری و هوانوردی بنگلادش از شهردار تبریز از دیگر  نتایج برگزاری این نشست بود.  

"صادق نجفی" در گفتگو وزیر گردشگری و هوانوردی بنگلادش خاطرنشان کرد: به تجربه ثابت شده‌ است که بهترین بستر برای توسعه همکاری‌های اقتصادی و فرهنگی، تکیه بر مراودات شهروندی است؛ از این رو مصمم هستیم تا با بهره‌گیری از بسترهای  گردشگری، ورزشی، فرهنگی و هنری، این موضوع را عملی کنیم.

وی با اشاره به موقعیت خاص کشور بنگلادش گفت: مواهب گسترده گردشگری و قرابت‌های فرهنگی و مذهبی این کشور، می‌تواند نقطه اشتراک مهمی در ارتباط با حوزه های گردشگری ایران اسلامی با محوریت تبریز باشد.

نجفی اجلاس وزرای گردشگری مجمع گفتگوی همکاری آسیا را نقطه عطفی در تقویت این روابط خواند و افزود: متاسفانه کلان‌شهرهای تاریخی جهان اسلام، علی‌رغم تاثیرگذاری شگفت در تاریخ تحولات اجتماعی، امروز تا حدود زیادی نقش اثرگذار خود را از دست داده‌اند؛ از این رو معتقدم باید از فرصت‌های متعدد بین‌المللی برای احیا و تقویت این نقش بهره گرفته شود.

"راشدخان منون" وزیر گردشگری و هوانوردی بنگلادش نیز در این دیدار، از اعلام آمادگی کشورش برای عقد تفاهم‌نامه خواهرخواندگی بین تبریز با یکی از شهرهای بنگلادش خبر داد و حضور در این اجلاس را فرصت ارزنده‌ای برای توسعه صنعت گردشگری بین دو کشور عنوان و خواستار ارتباط صمیمی و مداوم با تبریز شد.

 وزیر گردشگری و هوانوردی بنگلادش با تقدیر از مهمان‌نوازی شهردار تبریز، بازدید از بازار تاریخی تبریز و موزه‌های پربار شهر تبریز، جذاب دانست و ابراز امیدواری کرد با تسهیل در صدور روادید دو جانبه، ارتباطات گردشگری و فرهنگی دو طرف، در کیفیت بهتری توسعه یابد.

با توجه به روند مثبت برگزاری اجلاس وزرای گردشگری کشورهای آسیایی که تا بدین لحظه شاهد آن هستیم، امید می رود در جلسه فردا شاهد اتخاذ تصمیم های مثبت و نتایج بیشتری در راستای افزایش گستره ارتباطات تبریز با سایر شهرها و کشورهای جهان داشته باشد.

..............................

گزارش از ساناز شهابی

............................

انتهای پیام/