معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی کشور دراین باره گفت: این اجلاس در سطح کارشناسان ارشد و نمایندگان ۱۳ کشور در تبریز آغاز شد و حاضران در جلسه درباره مسائل گوناگون از جمله چگونگی توسعه گردشگری، تشریک مساعی، بازخوانی حوزههای فعالیت، توانمندسازی جوامع محلی و استفاده از تجربیات همدیگر در حوزههای فرهنگی و گردشگری بحث و تبادل نظر کردند.
مرتضی رحمانی موحد اظهار داشت: از مهمترین موضوعات و محورهایی که کارشناسان در این اجلاس در مورد آن تبادل نظر کردند، موضوع روادید و ارائه تسهیلات در این زمینه بود.
وی افزود: برای شرکت در این اجلاس از تمامی ۳۴ عضو دعوت به عمل آمده بود که برخی از کشورها از جمله تایلند، افغانستان و بنگلادش در سطح وزیران و کشورهای چین و ترکیه در سطح نمایندگان در این اجلاس شرکت کردند. او به صدور بیانیه در پایان این اجلاس اشاره کرد و گفت: در این بیانیه که به بیانیه تبریز موسوم است، مواضع مشترک کشورهای عضو مورد تاکید قرار میگیرد. رحمانی موحداز برگزاری اجلاس سران مجمع گفتگوی همکاری آسیا در تایلند در سال آینده خبر داد.
وزیر گردشگری و هوانوردی بنگلادش هم با اشاره به روابط مناسب کشورش با جمهوری اسلامی ایران در سطوح بلندپایه، ابراز امیدواری کرد با تسهیل در صدور روادید دو جانبه، ارتباطات گردشگری و فرهنگی ۲ کشور توسعه یابد.
راشدخان منون در دیدار با شهردار تبریز از اعلام آمادگی کشورش برای عقد تفاهمنامه خواهرخواندگی بین تبریز با یکی از شهرهای بنگلادش خبر داد و ارتباط صمیمی و مداوم با تبریز را خواستار شد.
وی اظهارداشت: همکاریهای۲ کشور ایران و بنگلادش با ایجاد پیوند خواهرخواندگی بین تبریز با داکا یا یکی دیگر از شهرهای بنگلادش به نقطه مطلوب تری میرسد.
منون با تقدیر از میهمان نوازی شهردار تبریز گفت: حضور در بازار تاریخی تبریز و موزههای پربار شهر تبریز هر گردشگر را متوجه جایگاه فرهنگی و تاریخی این شهر میکند.