در نشست رأیگیری هیأت رییسه شورای شهر تهران، مهدی چمران بهعنوان رییس، مرتضی طلایی نایب رییس، محسن پیرهادی و ابوالفضل قناعتی منشی و رضا تقیپور بهعنوان سخنگو انتخاب شدند.
دیروز دویست و هشتاد و هفتمین جلسه علنی شورای شهر تهران به انتخاب اعضای هیأت رییسه این شورا برای دوره چهارم اختصاص داشت. در این جلسه نمایندگان اصولگراها چمران به عنوان رییس، پیرهادی و قناعتی بهعنوان منشی و تقیپور به عنوان سخنگو و مرتضی طلایی نیز به عنوان نایب رئیس بودند. نمایندگان اصلاحطلب نیز احمد مسجدجامعی بهعنوان رییس، احمد حکیمیپور نایب رییس و اسماعیل دوستی بهعنوان سخنگو کاندید شد، منشیها نیز محسن سرخو و محمدمهدی تندگویان بودند. همچنین رحمتالله حافظی به عنوان نایب رییس به صورت مستقل کاندیدا شد.
پس از برگزاری مراسم رایگیری در نهایت مهدی چمران با 16رای بیشترین آرا را کسب کرد و برای سومین سال متوالی بر صندلی ریاست نشست. مسجدجامعی 14رأی را از آن خود کرد و یک رأی سفید هم این انتخابات داشت. بر اساس این گزارش، مرتضی طلایی با 17رأی دوباره نایب رییس شورای شهر تهران شد. در این انتخابات حکیمیپور 13رأی و رحمتالله حافظی یک رای کسب کردند. همچنین پیرهادی و قناعتی منشیهای شورای شهر تهران شدند.
در این جلسه، پیرهادی و قناعتی از سوی اصولگرایان و تندگویان و سرخو از سوی اصلاحطلبان برای کسب صندلی منشی اول و دوم هیأت رییسه به رقابت پرداختند. در این دوره از انتخابات پیرهادی 17رای، قناعتی 17رای، تندگویان 15رای و سرخو 13رای را کسب کردند. تقیپور نیز با 16رای برای دومین سال متوالی سخنگوی شورای شهر تهران شد. همچنین در این دوره از انتخابات اسماعیل دوستی 14رای را از آن خود کرد.
اگر تخلفی صورت گرفته، برخورد شود
اما در این نشست، درباره موضوعات مختلفی هم بحث و بررسی شد که یکی از آنها وضعیت واگذاری املاک در شهرداری بود. رییس شورای اسلامی شهر تهران در اینباره گفت: لیستی که درباره املاک واگذاری شده، منتشر شده گزارش سازمان بازرسی نبوده است که بشود به آن اتکا کرد.
مهدی چمران در توضیح اسامی املاکی که در اختیار اعضای شورای شهر و مدیران شهری قرار گرفته است، اظهار کرد: روز دوشنبه نامهای خطاب به سازمان بازرسی نوشتهام که لیستی که منتشر شده است را برای بنده ارسال کنید که عنوان کردند ما این لیست را به هیچکس ندادهایم و گزارش نبوده است بلکه به افراد ارسال کردهایم که این موضوع را تأیید کنند یا توضیحات لازم را ارایه دهند. به گفته وی، این موضوع گزارش سازمان بازرسی نبوده است که بشود به آن اتکا کرد و 50درصد از گزارشهایی که میآید نیز پس از ارایه توضیحات پس گرفته میشود. از سوی دیگر، با توجه به اینکه اسامی اعضای شورای شهر در این لیست بودند بنده پیگیر شدم، در خصوص مدیران شهرداری نیز باید دستگاه قضایی ورود پیدا کند و اگر موضوع خلاف قانونی صورت گرفته برخوردهای لازم صورت گیرد و ما نیز از این موضوع استقبال میکنیم.
ایجاد کمیته انضباطی برای فضای مجازی
موضوع بعدی که از سوی یکی از اعضای شورای شهر تهران مطرح شد درباره اهمیت نظارت بر فضاهای مجازی بود. معاون نظارت شورای اسلامی شهر تهران درباره مبحث ساماندهی این فضاها، تصریح کرد: با توجه به بیاخلاقیهایی که در فضای مجازی صورت میگیرد باید نظارت بیشتری در این خصوص انجام شود. به گفته عباس جدیدی، بعضی از افراد از فضای مجازی که میتواند فرصت خوبی برای تعامل و ارتباط و افزایش معلومات باشد، سوءاستفاده میکنند و با توجه به اینکه در این فضا شایعه و اخبار کذب بسیار است، بنابراین نیاز است که کمیته انضباطی را برای بررسی فضای مجازی ایجاد کنیم.
وی از تقیپور که عضو شورای عالی فضای مجازی است درخواست کرد که با توجه به حساسیت فضاهای مجازی گزارشی از عملکرد فضای مجازی در این شورا ارایه دهد.
نیاز به یک قرن زمان برای نوسازی مدارس
اما وجود 550مدرسه فرسوده و کمبود پنج هزار تخت بیمارستانی در تهران، موضوع دیگری بود که در این جلسه از سوی یکی دیگر از اعضای شورای شهر تهران مطرح شد. اسماعیل دوستی گفت: بهتازگی جلسهای با فرماندار تهران در خصوص مدارس شهر تهران و همینطور با معاون درمان شهید بهشتی درباره بیمارستانهای پایتخت داشتهام. بر اساس این جلسه مشخص شد در تهران 550مدرسه فرسوده داریم که نیاز به تخریب و بازسازی دارد.
در این میان، دولت سالی هشت میلیارد تومان به تخریب و نوسازی و همینطور بازسازی مدارس شهر تهران اختصاص میدهد که
با این وضعیت، شاید 100سال طول بکشد که این تخریب و نوسازی انجام شود.
از سوی دیگر، در بیمارستانها نیز پنج هزار تخت کمبود داریم که برخلاف استانداردهای کشور است، بنابراین باید در این خصوص اقدامی عاجل صورت گیرد. در ادامه این جلسه، چمران توضیح داد: با رییس آموزش و پرورش سابق تهران بحثهایی
در این خصوص داشتهایم که هنوز با توجه به طرحهایی که ارایه شد به نتیجه نرسیدهایم. نوسازی بیمارستانهای فرسوده را نیز دنبال کردهایم که یک نمونه از این نوسازی بیمارستانها را در راهآهن شروع کردهایم.
انتقاد از کمبود فروش غیرحضوری در میادین ترهبار
افزایش سهم فروش غیرحضوری در میادین میوه و ترهبار نیز یکی دیگر از مباحث مطرح شده در جلسه علنی روز گذشته شورای شهر تهران بود. رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران بر افزایش سهم فروش غیرحضوری در میادین میوه و ترهبار تاکید کرد.
به گفته رحمتالله حافظی، با استناد بند 2-7 پیوست طرح جامع شهر تهران، مصوب آذرماه 86 در رابطه با طرحهای موضعی و موضوعی، مقرر شده است سازمان میادین با همکاری مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران نسبت به طرح موضوعی ساماندهی و توسعه مراکز عمدهفروشی توزیع مواد غذایی و میادین میوه و تره بار اقدام و نتایج را تا تصویب در شورای شهر و کمیسیون ماده پنج پیگیری کند. وی با انتقاد به اینکه تاکنون این مصوبه بازخوردی نداشته است، تصریح کرد: در بند «چ» ماده 48 برنامه پنج ساله دوم شهرداری تهران نیز بر راهاندازی سیستم فروش غیرحضوری در میادین و بازارهای میوه و تره بار شهر تهران تاکید شده است، به نحوی که در هر سال پنج درصد و در طول برنامه به میزان 20درصد از کل فروش غیرحضوری افزایش یابد.
رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران اظهار کرد: اجرایی شدن این بند به کاهش آلودگی هوا و ترافیک منجر میشود از اینرو انتظار داریم اقدامات جدی برای اجرای این بند صورت گیرد. از سوی دیگر، عملیاتی شدن این موارد به عنوان مطالبه جدی است و امیدواریم بر اساس برنامه مصوب، اقدامات انجام و به شورای شهر تهران گزارش شود.
آخرین انتخاب هیات رییسه چهارمین شورای شهر تهران
چمران رییس شورای شهر ماند
صاحبخبر -
∎