بهگزارش رویترز، جامی مک گلدریک در یک نشست رسانهای در یمن ضمن اعلام این خبر گفت ممکن است شمار کشتهشدگان بیش از این هم باشد. در برخی از مناطق هیچ کمک پزشکی وجود دارد و بستگان قربانیان اغلب آنها را بلافاصله خاک میکنند.
در ماه مه سازمان ملل هشدار داده بود که وضعیت مالی برای کمکرسانی به این کشورِ جنگزده بهشدت وخیم است و وعدههای اخیر جامعه جهانی «مفتضحانه کم» بود.
حدود ۱۳ میلیون یمنی نیازمند کمک هستند و ۷,۶ میلیون نفر از ناامنی غذایی رنج میبرند و نیاز فوری به کمکهای بشردوستانه دارند. آنها به آب آشامیدنی تمیز و مواد غذایی نیاز دارند و حدود ۱۸۰ هزار کودک دچار سوء تغذیهاند.
۲,۵ نفر از یمنیها محل زندگی خود را ترک کرده و آواره شدهاند.
در همین حال مدام در این کشور حملات تروریستی انجام میشود. در آخرین نمونه روز گذشته، دوشنبه ۸ شهریور / ۲۹ اوت یک مهاجم انتحاری در شهر عدن، واقع در جنوب یمن با انفجار خود جان بیش از ۷۰ نفر را گرفت. بیش از ۵۰ نفر نیز زخمی شدند. گروه «دولت اسلامی» (داعش) مسئولیت این انفجار را برعهده گرفت.
در روزهای پایانی ماه مه نیز دو انفجار در عدن دستکم ۴۵ نفر را کشت که مسئولیت این انفجارها را هم داعش برعهده گرفت.
در یمن شیعیان حوثی بخش بزرگی از خاک این کشور را در اختیار دارند. عدن تحت کنترل نیروهایی است که در جبهه دولت عبد ربه منصور هادی قرار دارند.
از ماه مارس سال گذشته ائتلاف عربی ضد شیعیان حوثی بهرهبری عربستان سعودی مواضع حوثیها را بمباران میکند. این ائتلاف از دولت منصور هادی حمایت میکند.
از هرجومرج و وضعیت بیثبات یمن نیروهای تندرویی همچون داعش بهره میبرند.