به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، احمد میدری عصر امروز در جمع فعالان مدنی، خیرین مؤسسات خیریه و نمایندگان تشکلهای سیاسی استان فارس اظهار داشت: بر اساس بررسیهای انجامشده حل مسأله آسیبهای اجتماعی و فقر تنها توسط دولت ممکن نیست و دولت درواقع بخشی از راه حال است و بخش دیگر با همکاری و همراهی نیروهای مردمی میسر است.
وی افزود: ما تجربههای زیادی در زمینه مشارکت مردم در حل مسائل اجتماعی نداریم و تنها در حوزه دفاع مقدس تجاربی داشتیم و موارد غیر از آن، تجاربی است که ناقص بوده و تأثیرگذاری آن رصد نشده است.
میدری بیان کرد: اصناف، اتاقهای بازرگانی، انجمنهای کارگری گاه به گروه فشار تبدیلشده و اگر چه این مسئله قاعده کلی نیست اما گاه جامعه هدف را از خود راندهاند و به همین سبب زمانی که باید برای آسیبهای اجتماعی تأثیرگذاری داشته باشند فاقد این توانایی هستند.
وی در ادامه ابراز داشت: در وزارت رفاه و کار و امور اجتماعی راهبرد حل مسأله و آشکارسازی مسائل اجتماعی را مدنظر داریم که کمتر از طرف دولتها پذیرفتهشده چنانکه میزان فقر، ابعاد کار کودکان و فاقد شناسنامه بودن آنان و مسائلی ازایندست از حالت پنهان بودن بیرون آمده و هرساله گزارش را به مسئولان ارشد ارائه میکنیم.
میدری تصریح کرد: نکته دیگر لزوم همکاری با مردم است که سازمان بهزیستی در این راستا تجارب خوبی در حوزههای معلولان و کاهش اعتیاد دارد و بسط تجربههای قبلی آن میتواند مفید باشد.
وی متذکر شد: بحث اقتصاد خانوار، فقر، اعتیاد، ایدز، کودکآزاری و سایر مسائل اجتماعی باید شناسایی و اقدامات مؤثر دولتی با کمک نهادهای مردمی مشخص شود.
این مسئول سپس اظهار داشت: از نهادهای مردمی انتظار داریم فرمی که بهزیستی طراحی میکند را پر کنند تا در حوزه آسیبهای اجتماعی و از جمله کودکان بازمانده از تحصیل با رعایت محرمانگی و کرامت افراد بتوانیم از ظرفیت آنها استفاده کنیم.
وی یادآور شد: مسائل اجتماعی مانند پروژههای عمرانی اعم از ساخت جاده یا سدسازی نیست و گاه مسئولان در اولویتهای خود این مهم را به فراموشی میسپرند و رسانهها میتوانند این موضوعات را یادآوری کنند.
میدری ابراز داشت: در سلسله مراتب اداری گاه کارشناسان میانی و سطح پایین در مورد مسائل اجتماعی مهم تصمیم میگیرند و اگر حساسیت لازم در این حوزهها توسط رسانهها ایجادشده باشد آن کارشناس با دقت بیشتری عمل میکند.
وی درادامه بیان کرد: نمایندگان ما کمتر به مسائل اجتماعی توجه دارند و تنها آب، گاز، جاده، برق و مسائل افتتاحی و عمرانی را مهم و موردتوجه میدانند و در این زمینه فشار اجتماعی از سوی تشکلها و نهادهای مدنی میتواند بر تغییر رفتار نمایندگان مؤثر باشد.
میدری ادامه داد: تغییر آسیبهای اجتماعی پروژه بسیار پیچیده است چنانکه حفظ محیطزیست نیز از همین دست بوده و با تغییر رفتار بطئی در مردم و مسئولان میسر میشود.
وی عنوان کرد: این پروژه بزرگ و اقدام آن پیچیده و در مناسب است با ایجاد هماهنگی بین متولیان ذیمدخل دستورالعملهای واحد طرح شود و اینگونه نباشد که فعلان حوزه اجتماعی هر یک به سلیقه خود آسیبی را اولویت دانسته و بر آن متمرکز شوند.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری فارس نیز در این جلسه گفت: مقام معظم رهبری دستور دادند حوزه فرهنگی اجتماعی وزارت کشور آمارهای سرشماری، ثبتی و پیمایشها را تحلیل روندی کنند.
سید علیمحمد موسوی اظهار داشت: پس از بررسی آمارها و تحلیل روندها مشخص شد در تمام دولتها به مباحث اجتماعی کمتوجهی شده که شاید به سبب مسائل دوران جنگ و بازسازی بوده است اما در این راستا اقدامات اساسی در دستور کار قرار گرفت و در نخستین گام در فارس نیز به فرمانداران و بخشداران استان فارس توصیه شد از ظرفیتهای سازمانهای مردمنهاد برای کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی بهره برده شود.
انتهای پیام/76001/ن40/
∎