شناسهٔ خبر: 14999152 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

نماینده مردم دزفول :

چرخه معیوب در طرح ۵۵۰ هزار هکتاری به کشاورزان خوزستانی آسیب می‌زند

نماینده مردم دزفول گفت: اگر طرح 550 هزار هکتاری توسعه‌ای است باید بخش تحقیقات، بازار و صنایع تبدیلی آن دیده شود و امروز این طرح اینگونه نیست.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛عباس پاپی‌زاده بالنگان نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار رهیاب بابیان اینکه طرح 550 هزار هکتاری یک طرح توسعه‌ای نیست، اظهار داشت: در یک طرح توسعه‌ای باید همه جوانب کار اعم از اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را باهم دید که در این طرح این‌گونه نیست.

وی با طرح این پرسش که صنایع تبدیلی و بازاریابی که پیش‌بینی‌شده برای این طرح کجا است؟ افزود: قبلاً هم مشابه این طرح در شمال خوزستان اجراشده که به‌صورت یک طرح جامع از راه‌اندازی مرکز تحقیقات تا صنایع تبدیلی و بازاریابی لحاظ شده بود.

نماینده مردم دزفول در مجلس گفت: اگر طرح 550 هزار هکتاری توسعه‌ای است باید بخش تحقیقات، بازار و صنایع تبدیلی آن را ببینند که امروز شاهد آن هستیم که زنجیره طرح 550 هزار هکتاری کامل نیست.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با تأکید بر اینکه باید یک تعادلی در منطقه تحت عنوان الگوی کشت ایجاد شود، اذعان کرد: درگذشته برای طرح 124 هزار هکتاری شمال خوزستان یک زنجیره دقیقی را به وجود آوردند که بعد از راه‌اندازی همه نیازهای آن مهیا بوده است ولی الآن در طرح 550 هزار هکتاری مشخص نیست می‌خواهند چه محصولی کشت کنند.

وی ادامه داد: معلوم نیست برای طرح 550 هزار هکتاری چه دسته‌بندی انجام‌شده است، مثلاً میزان زیر کشت چغندرقند، ذرت، گندم و غیره چقدر است و به همین دلیل اصلاً برنامه‌ای برای این طرح وجود ندارد.

پاپی زاده با اشاره به اینکه 150 هزار هکتار از اراضی باکیفیت و به‌روز خوزستان مربوط به شمال استان است، بیان کرد: زمانی که محصول این 150 هزار هکتار وارد بازار می‌شود تمام محصولات کشاورزی خوزستان را تحت تأثیر قرار می‌دهد و شکست قیمت ایجاد می‌کند و درواقع ما را با بحران مواجه می‌کند لذا اگر این 550 هزار هکتار با ظرفیت کامل زیر کشت برود عملاً کشاورزان ما آسیب جدی خواهند دید.

نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی افزود: با اجرا و کشت هم‌زمان طرح 550 هزار هکتاری به‌قدری محصول به‌صورت هم‌زمان تولید خواهد شد که یک بحران بسیار جدی برای کشاورزان خوزستان ایجاد می‌شود چراکه برای صادرات، صنایع تبدیلی و حتی صنایع نگه‌دارنده پیش‌بینی‌های لازم صورت نگرفته است.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به اینکه تحقیق و تفحص از یک مجموعه کار زمان‌بری است، خاطرنشان کرد: امروز نیاز به نظارت پروژه‌ای و لحظه ای داریم که باید نظام‌مهندسی کشاورزی استان و صنف کشاورزان خوزستانی یک شورایی تشکیل شود و بر کار این طرح نظارت کنند.