گروه استانهای دفاعپرس- حجتالاسلاموالمسلمین «موسی سلیمانی» جانشین نمایندگی ولی فقیه در سپاه امام رضا علیهالسلام؛ دهه فجر، دهه حماسههای متعددی همچون ورود حضرت امام، حضور مردم در صحنه، بیعت همافران و پیروزی انقلاب اسلامی ایران است.
برخی رازها و الزامات ماندگاری این حماسهها را براساس بیانات مقام معظم رهبری در دیدار جمعی از فرماندهان نیروی هوایی میتوان شمارش کرد
۱. حرکت، خروش و بیعت بر اساس هدف
مقام معظم رهبری نیرویهای جوان کنونی را شریک در بیعت همافران ۱۳۵۷میدانند. دلیل آن این است که «این بیعت، بیعت با شخص نبود؛ این بیعت، بیعت با هدفها بود، بیعت با آرمانها بود؛ بیعت با آن جهاد مقدّسی بود که امام فرمانده مقتدر آن جهاد بود. اینها آمدند نیروی هوایی را آوردند زیر چتر این فرماندهیِ مقتدر و باعظمت و شگفتیآفرین. این کار یک کار معنوی بود، لذا این کار جریان دارد؛ این کار یک قضیّهای نبود که حالا آن روز اتّفاق افتاد و تمام شد؛ نه، این کار در جریان است.»
۲. حرکت بر اساس نیاز لحظه
حرکت بهنگام و در لحظه باعث ماندگار و اثربخشی جریان است.
«این حرکت، نیاز لحظه بود. من روی این قضیّه خیلی تکیه میکنم و بارها تکیه کردهام. ما همیشه باید در کارهای خودمان نیاز لحظه را درک کنیم. یک کارهایی وجود دارد که شما اگر الان انجام دادید، این به هدف اصابت میکند.»
۳. ایمان و اطمینان به امدادهای غیبی
امدادهای غیبی متعدد است از جمله ضربهخوری دشمن از جایی که تصورش را نمیکند مانند ضربه از همافران تحصیل کرده در آمریکا.
مهم ورود و حرکت در جبهه حق است.
«اگر شما در میدان جهاد -هر جهادی؛ در هر دورهای یک جور جهاد لازم است؛ جهاد نظامی داریم، جهاد علمی داریم، جهاد تحقیقاتی داریم؛ همه جور جهادی- حضور داشته باشید و فعّال باشید، دشمن را شکست خواهید داد؛ چرا؟ چون خدای متعال این جور قرار داده که محاسبات دشمن غلط از آب در میآید، درست نمیتواند محاسبه کند، درست نمیتواند برآورد کند. امروز خود آمریکا هم دچار این مشکل «فَاَتاهُمُ اللهُ مِن حَیثُ لَم یَحتَسِبوا».
۴. عمق داشتن حرکتها
ماندگاری حماسهها و حرکتها به عمق و پشت داشتن و هدایتشدگی وابسته است.
حرکتهای احساسی زودگذر و هیجانی مانایی ندارد.
البته ماندگاری این حرکتهای عمقی را در هر زمانی بهگونهای میتوان مشاهده کرد.
مقام معظم رهبری جهاد خودکفایی نیروی هوایی، خنثیسازی توطئه پایگاه تبریز و پایگاه هوایی شهید نوژه همدان و درخشش در دفاع مقدس را نشانههای عمق داشتن حرکت همافران میدانند.
اینها استمرار همان حرکت اوّل است. اینکه من میگویم این حرکت، حرکت هیجانی نبود، به خاطر این است که این حرکت استمرار پیدا کرد و ادامه پیدا کرد در داخل نیروی هوایی. آن وقت همین روحیه و بصیرت موجب میشود که هم در نیرو و هم در کلّ ارتش، شهیدان برجستهای چهرهی خودشان را بنمایانند: شهید صیّادشیرازی، شهید بابایی، شهید ستّاری، شهید کلاهدوز و امثال اینها و هزاران شهدای دیگر.»
۵. جهاد تبیین
به مرور زمان، حماسهها اگر خوب تبیین نشوند، فراموش میشوند یا دشمنان با جنگ روایتها حماسهها را تحریف خواهند کرد. «من میخواهم بگویم آن روز که این حرکت تاریخی نوزدهم بهمن در برابر امام انجام گرفت، اگر آن عکسی که از این واقعه منتشر شد منتشر نمیشد، یعنی این کار تبیینی اگر انجام نمیگرفت، این حادثه نه این جور ماندگار میشد، نه اثرگذار میشد؛ یک حادثهای بود مثل حوادث فراوان دیگری که اتّفاق میافتد و فراموش میشود. عامل ماندگاری و اثرگذاری این حادثه عبارت بود از همان قاب تصویر هنرمندانهای که از این منتشر شد.»
۶. تهاجم ترکیبی
دشمنان برای از بین بردن حماسهها حمله ترکیبی را در پیش میگیرند. راه خنثیسازی این طرح، تهاجم ترکیبی از طرف جبهه حق است.
«دشمنان از همه جهت یک حملهی ترکیبیِ دسته جمعی را شروع کردهاند. ما هم در مقابل بایستی حرکتمان حرکت ترکیبی باشد؛ از همه جهت بایستی تلاش کنیم. البتّه دفاع باید بکنیم، امّا همیشه در موضع دفاعی نمیتوانیم بمانیم؛ این را باید توجّه داشت. این که من میگویم باید دفاع کنیم، خب دفاع یک کار لازم است، امّا همیشه نمیشود در موضع دفاعی ماند؛ دشمن تهاجم میکند، ما هم باید تهاجم داشته باشیم.»
انتهای پیام/
∎