شناسهٔ خبر: 14998732 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

بر اساس بررسی گروه اقتصاد پژوهش خبری صدا و سیما

کشت ارگانیک باعث افزایش تولید و سلامت محصول می‌شود

بر اساس بررسی گروه اقتصاد پژوهش خبری صدا و سیما، بیش از 33 درصد کشت ارگانیک جهان در کشورهای در حال توسعه است که استفاده از این روش علاوه بر تضمین سلامت محصول موجب افزایش تولید می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس،‌ امروزه کشاورزی ارگانیک در سراسر جهان به عنوان یک بینش و سامانۀ تولید محصولات کشاورزی که تاکید آن بر تولید محصولات سالم است شناخته می ‏شود.
علیرغم تاکیدات صریح مقام معظم رهبری، متاسفانه در برنامه ششم توسعه، به کشاورزی ارگانیک پرداخته نشده و این ظرفیت مهم مغفول مانده است. این در حالی است که در برنامه پنجم توسعه توجه جدی به کشاورزی ارگانیک شده بود.
بر اساس بررسی گروه اقتصاد پژوهش خبری صدا و سیما در کشاورزی که معمولا رایج است بیش از 300 ترکیب شیمیایی خطرناک و مصنوعی نظیر آفت کش ها، علف کش ها و کودهای شیمایی به منظور کنترل آفات و حشرات و حاصلخیز سازی خاک استفاده می شود که بقایای این مواد پس از ورود به بدن می تواند موجب مشکلات عدیده ای شود ازجمله: بروزنقص های مادرزادی، تولد نوزاد با وزن کم، اختلال در سیکل ماهانه زنان، سقط جنین، کاهش کارایی سیستم ایمنی بدن ، سرطان زایی و غیره.
-بیش از یک سوم از زمین‌های کشاورزی ارگانیک جهان که شامل 13.4میلیون هکتار می‌شود در کشورهای در حال توسعه قرار گرفته است.
-آخرین آمار ارگانیک کشور مربوط به سال 2014 است که حدود 34450 هکتار می باشد. محصولات ارگانیک کشور به طور کلی عبارتند از: برنج، چای، زیتون، انار، خرما، پسته، زعفران، انگور، کیوی، انجیر و غیره
- یک نمونه مصداق؛ برنج طارم هاشمی که یکی از ارقام برنج های کیفی استان مازندران است و حدود 4 تن در هکتار به شیوه رایج توسط کشاورزان بومی برداشت می­ شود. در برداشت­ های اولیه در مزرعه برنج ارگانیک این میزان در حدود 5/ 8 تن در هکتار بوده که بیش از میانگین به شیوه رایج بوده است .
- از بعد اقتصادی، تولیدات ارگانیک فرصت بسیار مناسبی برای صادرات محصولات غیرنفتی و تحقق فرمایش مقام معظم رهبری مبنی برکاهش وابستگی به نفت و توسعه صادرات پایدار و درازمدت محصولات داخلی را فراهم می­ آورد.

انتهای پیام/